Търси

Концерт за две цигулки от Бах събира утре любителите на класическата музика в Плевен

26.05.2016 г.
1236
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Концерт за две цигулки в ре минор от Бах събира утре вечер любителите на класическата музика в Плевен. Това съобщиха организаторите на културното събитие.

За да изпълнят прочутото произведение с Плевенската филхармония, за гост-солисти са поканени младите и даровити цигулари Яна Зеленогорска и Санжар Сапаев.

В същата програма под диригентството на маестро Славей Тинчев ще прозвучи една от най-популярните български творби - "Севдана" от Георги Златев-Черкин. Ще бъдат изпълнени също концертна полонеза в ре мажор от Виенявски и концерт за цигулка и оркестър от Чайковски. Концертът ще се състои в зала "Катя Попова" от 19.00 часа. 

Свързани публикации

алтернативно възпитание
16.02.2016 г.
1207
3

В Русия показват полезен пример в алтернативното образование с театър за малки деца и бебета

Още една особеност на руския театър за малки деца – преосмислянето на класическата музика и танц. В московския театрален афиш има бебешка версия на балета на Чайковски „Лебедово езеро“, има и пластична фантазия на тема „Годишните времена“ на Вивалди
Виж повече
музика - деца - възпитание - усещания - психология - душевност
11.03.2017 г.
20887
9

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

За децата между 4 и 12 годишна възраст е важно да учат поне един класически музикален инструмент - пиано, цигулка или др., за да може да развият вътрешен усет към сложни музикални композиции
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12