Търси

Константин Златев: Учителя работи особено интензивно в Духовния свят (ВИДЕО)

25.11.2020 г.
6935
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви интервю с доц.д-р Константин Златев за предизвикателствата и духовното развитие на фона на пандемията обхванала света и съдбоностите избори, които трябва да направим.

Акцент от видеото, по-късно ще публикуваме целия текст:

Учителят Беинса Дуно работи през последните десетилетия особено интензивно в Духовния свят. Той предлага условия на много души да се пробудят - и чрез неговото Слово, и чрез различни събития от техния личен живот или от нашия колективен живот. Това е една протегната ръка.

Тук би трябвало да отбележим, че мнозина от нас имат духовен опит с Учителя от предишни свои въплъщения. Т.е. ние не за първи път сме огрени от неговата Светлина, не за първи път сме участвали в неговата Школа, независимо в каква епоха и при какви условия се е случило това. И тук по някакъв начин ние си припомняме тази връзка, която е духовна и безсмъртна, и отново се присъединяваме към общността, която той е създал.

Целият път на знанието, който е синоним на Духовният път към Бога, е път на своеобразно припомняне на знанията, които притежава изначално душата, защото като частица от Божествената Същност, като Искра или като Лъч от Божията Същност, тя притежава с себе си като потенциал цялото знание за Вселената - за миналото, за настоящето и за бъдещето - на лично, на групово и на Общовселенско равнище.

Когато човек започне да се пробужда за духовните истини в един конкретен земен живот, това е и една пътека на припомняне на тези извечни и изначални знания на душата. Това е свързано и с контакта ни с Учителя Беинса Дуно: 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12