Коледа не иска да бъде празнувана, а посрещната с Христос в сърцето

16.12.2019 г.
10281
Добавена от: Таня Борисова
Вече се усеща напрежението от усиленото желание за празнуване на Коледа - подаръци, гозби, пътувания, срещи, отпускане, почивки...

А Коледа - тя иска да бъде не празнувана, а посрещната, защото:

Ние не очакваме Христос, ние го образуваме в себе си и така се ражда Любовта.


Всеки жест, всяка мисъл, всяка дума в тези дни се усилва многократно и въздейства. Между пазаруването, пътуването и другите коледни занимания, не пропускайте да си отделите време за самовглъбяване и годишна равносметка. Много важен момент в края на отиващата си 2019-а година.

В дните преди Коледа е добре да се замислим над Главните добродетели и качества на малката воля, които са силите, даващи власт над тъмнината:
  • скромност
  • отстъпчивост
  • пестеливост
  • пожертвователност
Христос внесе Любовта като сила в земното развитие. След развитието идва освобождението. Любовта е сила, която може да възкреси всичко, което е умъртвено в човека. 

С идването на Христос Отце беше изпратил своята Любов, която проникна в цялата земя, цялата планета и постепенно я преустройва. По такъв начин земята ще реализира своята мисия.

Въпросът за Любовта е съществен и трябва да се разбере, защото когато в един въпрос има Любов, има и дълбочина. Тогава в него има и аура, т.е. - духовност.

Когато Словото на Любовта проникне в душата, образува се една общност, братство. Любовта е основата на братството.
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

30.12.2015 г.
4958

Георги Спасов: В коледарската молитва и наричането има много сила!

Коледа отмина, но коледният дух се носи във въздуха в онези места, където минаха коледарите.  Коледарите са хората, които наричат семейството в нощта на Бъдни вечер и правят празника наситен с преживявания по онзи стар, емоционален и тайнствен начин, по който го правят и действат българските обичаи.Екип на Портал12 стана свидетел на коледуване на самодейната група в дунавския град Силистра. Това, което ни впечатли, беше автентичността и любовта, с която се проведе ритуала.
 
23.12.2016 г.
7527

Дълбокият смисъл на Коледа - Рождеството на Духа

Нека възвърнем дълбокият смисъл на Коледа - Рождеството на Духа. Преди началото на цикъла празници, започващ с Бъдни вечер, отправяме призив към вас за осъзнато празнуване, за това Светлината и Магията на Рождество да се възродят във всеки един от вас!
03.12.2016 г.
4671

Изследователи: Витлеемската звезда не е звезда! Светлината в небето е уникално планетарно подреждане!

В продължение на стотици години, учени и теолози, са били объркани от произхода на Витлеемската звезда - мистериозният  библейски символ, който ръководи влъхвите до новородения Исус. Известен като "Коледна звезда", изследователи сега твърдят, че този знак, всъщност  не може да е бил звезда.
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12