Търси

Кои са духовните причини за болестите според Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно?

19.11.2020 г.
12846
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Здрав е онзи, на когото умът, сърцето и волята са в пълна хармония. Той има Светлина в ума си, импулс и подтик - в сърцето си и сила - във волята си. Да бъдеш здрав, това значи да си в хармония с Първата Причина на нещата, с ближните и себе си.

Човек страда от главоболие, когато не дава път на Божественото начало в себе си, т.е когато не е в съгласие с Божествените закони. Човек страда от гръдни болести, когато не изпълнява духовните закони; човек страда от корем, когато няма правилни отношения към материалния свят. 

Значи инстинктите причиняват болки в стомаха и корема, умът причинява главоболие, а личните, обществените и морални чувства причиняват болки в дробовете. Последните болести се лекуват най-трудно. Ако възстановите хармонията между личните, обществените и моралните чувства на човека, дробовете ще се подобрят.

Непременно трябва да стане промяна в силите, които действат в човешкия организъм. Кръвообращението, както светлите мисли и топлите чувства имат отношение към белите дробове.Личните чувства имат отношение към черния дроб. Те са врата за Човешкия рай.

За да бъдете здрави и да не боледувате, пазете следния ред в живота си: поставете ума на първо място, моралните чувства - на трето място, обществените чувства - на четвърто място и инстинктите - на пето място. Това са проявите на сегашния човек. Щом спазвате този ред, силите, които действат у вас, ще си помагат взаимно. Ако измените този ред, задачите ви ще останат неразрешени.

Стремете се да бъдете в хармония със себе си, за да бъдете в хармония и с окръжаващите. Само така ще бъдете здрави.

Само така главата, дробовете и коремът ви ще бъдат в пълна изправност.
Ако искаш да се справиш с външния свят, първо трябва да се справиш със своя вътрешен свят. 

из "Имам Дом Неръкотворен", Беинса Дуно, том II, съставител Влад Пашов

Препоръчани книги:

Свързани публикации

Елеазар Хараш
26.06.2017 г.
20240
6

Елеазар Хараш: Болестите лекуват неразумните желания в човека (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ ЗА ЗДРАВЕТО)

Представяме ви пълна лекция на Елеазар Хараш по темата за здравето, изнесена на 24-и Юни по време на Летен Веге Фестивал - Варна 2017.
Виж повече
Елеазар Хараш: Здравето изисква да се грижиш много за своя невидим свят (ВИДЕО)
28.03.2018 г.
40528
1

Елеазар Хараш: Здравето изисква да се грижиш много за своя невидим свят (ВИДЕО)

Целта на болестите е да излекуват хората. Понеже болест означава слабост. Те индианците го казват, после ще започнем с индианската мърдост.
Виж повече
Принципи за здраве
25.10.2019 г.
5872

12 принципа за здраве, дадени от Веселин Орешков

Лечителят Веселин Орешков ни дава принципите за здраве, които следва да следваме, ако искаме да имаме здрах Дух и Здраво тяло. Принципите за здраве, той разделя на три - на физическо ниво, на социално ниво и на духовно ниво, които са неразривно свързани помежду си.
Виж повече
Закаляване
11.02.2020 г.
5450
1

Емил Златев: Закаляването е път към здравето на тялото и духа (ИНТЕРВЮ)

Ако искаме здраве, няма как да го постигнем без студ. При студ всичко се свива, а при топлина се разширява. Студът подтиква клетките в тялото да отделят бързо всичко излишно.
Виж повече
здравето
17.03.2020 г.
5025

Елеазар - Тайните на Здравето и Скритата Медицина (ТЕКСТ+ВИДЕО)

Който иска да лекува, той не трябва да гледа само болното си тяло - все Парацелз, той трябва да освободи душата на болния от неправилните мисли и чувства, иначе няма да има успех. Другото, проблема на месото: Казва Парацелз, месото изяжда тялото, а обилната храна - преяждането, изтощава живота.
Виж повече
Сергей Лазарев
26.03.2020 г.
67628
3

Сергей Лазарев: Тази епидемия е само началото. Болестите започват в душата (ИНТЕРВЮ)

Днешната цивилизация в сегашния момент се движи напред под лозунга на капитализма. Същността на капитализма това е преклонение пред печалбата, това е поклонение на Мамона, парите преди всичко, финансовото благосъстояние, стабилност и удоволствия. Христос е казал: не може да служиш на двама господари - на Бога и на Дявола. Значи, за да могат хората да съхранят своята душа, тоест своето бъдеще и своето потомство, трябва да се унижи преклонението пред благополучието, стабилността, наслажденията. 
Виж повече
Таня Грандева
23.06.2020 г.
3979

Д-р Таня Грандева: Да се слееш с природата е равно на изцеление

Откъснете листо на растение или клонка и вижте как после на това място започва да расте нова - здрава, красива, уханна, плододайна. Чудото е навсякъде в живата природа, неминуемо и в нас, ако решим да живеем по правилата на чудесата
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12