Търси

Когато ученикът победи изкушенията, той се ражда в Духа

21.07.2018 г.
8840
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Има формули, чрез които може да се изучава и наблюдава животът на ангелите. Колкото повече се пречиства човек, толкова повече се среща с ангелите и научава небесни неща. Учителят казва, че да се изучава животът на един ангел е много по-интересно от това да се изучава историята и живота на цялото човечество. Само когато ученикът придобие свещенния огън, започва да вижда в невидимия свят. 

Когато мразиш, ти виждаш ада и безсмислието на живота. Това е заслепяването - омразата не позволява да виждаш. Само който обича - вижда. Любовта дава светлина, с която се разрешават въпросите на живота.

Тия, които обичат Истината са на небето и летят, а тия които са на земята, крилата им са счупени -  но сега те отново се учат да летят - те възстановяват волята си - красиви са тези старания, които възвръщат крилата.
Елеазар Хараш, из книгата "Животът на ангелите"
 1. Цветята са връзка между ангелите и хората
 2. Благодарността е ангелско чувство
 3. Ангелите са постоянно до нас, само ги призовете
 4. Ангелът говори само Истината, затова е богат
 5. Там където е доволството и благодарността, ангелите ви подкрепят
 6. В ангелската любов е отхвърлена идеята за заслуга
 7. Вдъхновението е посещение от ангелите
 8. Дяволът живее за себе си, а ангелът за другите
 9. ПАдналите ангели са оковани в гъстата материя, за да научат уроците си
 10. Ако ангел ви погледне, той ви преобразява
 11. Най-красивите неща са извън времето и пространството. 
 12. След 40-ия ден душата си взема сбогом с близките и отлита в небето със своя ангел-хранител
 
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12