Търси

Когато осъзнатият човек е избрал Бог и Истината, той има подкрепа от невидимия свят (ВИДЕО)

06.10.2016 г.
3665
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Ако разберете Истината - блажен сте, ако не я разберете - ще учите, докато я разберете. Ако човек не се е научил да мисли правилно, всяка наука е безполезна. Докато не обикнеш Истината, никога не можеш да бъдеш здрав. Можеш да оздравеш, но пак ще се разболееш, и става една игра на ума. Хората повтарят "важно е да си здрав", но не казват, че трябва да обичаш Истината и да вървиш по правилния Път."

"При всякакви условия - лекти, тежки, второстепенни и т.н., човек може да придобие Любовта, Мъдростта и Истината. Здрав е този, който има приятно разположение при най-големите трудности. Ако една трудност идва, ти трябва да знаеш, че тя е от тайната на Бога, приемаш я с разположение - това е здравия човек. В Света има само един лекар, казва Учителя, всички други са само асистенти. Лекуването става от Господа, а не от хората."

"Лекарят лекува - Бог изцелява. Лекарят прави нещо вторично. Главното решение е в Бога. Ако в болестта няма божии пръст, хората не могат да бъдат изцелени каквито и пари да има, каквито и лекарства, каквито и да е специалисти...Последната дума е на Бог."


"Който не вярва в Любовта и Бог, няма полза да разсъждава за каквото и да е. За да не пропадне човек в голяма пропаст, Бог му изпраща страдания. Те спасяват. Защото има една пропаст на демонизиране - там ще трябват милиони години за възстановяване, а не хиляди. "

"Когато осъзнатият човек е избрал Бог и Истината той има една подкрепа от невидимия свят, от напреднали висши същества, които са извървяли този път. И този тежък път, постепенно става все по-лек. Тук говорим за осъзнатите хора, които имат цел в живота и разумност, защото при неосъзнатите - и леките и тежките неща - все са им тежки."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Свързани публикации

Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31408
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Елеазар Хараш
16.07.2016 г.
19260
6

Елеазар Хараш: Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите (ВИДЕО)

Чистия дух е древният път. Само той познава безкрая. Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите – и физически и невидими…, астралния свят е илюзорна реалност. Той пак е невидим, но е беден свят
Виж повече
Елеазар Хараш
02.08.2016 г.
40763
2

Елеазар Хараш: Бог е в детайлите, случайностите и в тънкостта на нещата! (ВИДЕО)

Ако познаваш Бога, ти не можеш да бъдеш обикновен човек.  Бог е Бог не само при някои условия, а при всички условия.
Виж повече
Тайната на злото
07.08.2016 г.
28200

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
Елеазар Хараш
17.09.2016 г.
47415

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
Виж повече
животните - символ на единството на Бога
23.09.2016 г.
7431
1

Елеазар Хараш - Разговор за скритите качества на животните и тяхната мисия в Света (ВИДЕО)

Голямото разнообразие на животните произлиза от единството на Бога. Всичко това са негови скрити способности, качества. Бог се грижи и за лошите, и за добрите животни. Това е неговият план и в бъдеще тези качества ще служат пак на Бога, но те и сега служат на Бога. Затова Бог се грижи и за змията, и за вълка, и за агнето
Виж повече
Коментари 3
 • За здравия човек
  07.10.2016 г. 10:28
  "Кой човек е здрав? Който има благоприятно разположение при най-големите трудности" - Тоест всички имаме много хляб да ядем още и да израстваме... бая болнавички сме още... но ще се излекуваме
 • Vionis
  06.10.2016 г. 18:26
  Важните неща в живота са привидно облечени в материя, понеже материята е сгъстена енергия.. Проблемът е в това, че се опитват да придадат важност на неважната материя. Нищо лошо няма в материалния свят, доброто и лошото ние го сътворяваме и обричаме да бъде за добро или лошо, което са пак наши етикети
 • Мистер М
  06.10.2016 г. 13:30
  "Ако разберете Истината - блажен сте, ако не я разберете - ще учите, докато я разберете." - Еми много ясно нали затова сме тука да си трошим главите и да се учим... Лошото, че в следващия живот не помниш съзнателно докъде си стигнал и пак наново... аман вече от прераждания :P;) Видеото е уникално! Благодаря!

Коментари:

Спонсори на Портал 12