Кармически връзки в историята на България показват защо днес сме под духовно робство

05.05.2018 г.
21836
Добавена от: Портал12
Поредица от очевидни кармически връзки в историята на България - ясно проличават при разглеждането на следните факти: 

- Войските на цар Калоян побеждават въоръжените сили на папизма с цел не да завоевават земи, а с цел да освободят Божий гроб.
- След устояването на поредица от регионални войни, България, макар и силно отслабена помага на Русия, като я защитава от гръцко нашествие и атаки към Руската църква от страна на гърците и и дава писменост. Лично Боян Мага и княгиня Олга, която е българска принцеса, отиват в Русия за да занесат хиляди книги, словото на кирилица и чистото християнство.
- Богомилството се явява като възраждане на чистото и автентично християнство
- След убийството на цар Калоян, Борил застава срещу богомилите, което превръща България във второстепенна държава, която започва да запада
- При идването на власт на цар Асен II-и, който застава зад богомилите и ги нарича "наши братя" - това води до възход на България и излаз на 3 морета. 
- Последващото изгонване на богомилите от цар Иван Александър, води до разпокъсването на България, а от там постепенно и до създаването на условия за падане под 500 годишно турско робство

Освобождението на България от Русия от своя страна е кармично следствие и изравняване на кармата на спасението от страна на България на Русия от гръцкото нашествие през IX - X век.
- След Освобождението идва явяването на първия силен Духовен импулс от 2000 години, в лицето на Учението на Всемирното бяло братство и явяването на Духа чрез Учителя Беинса Дуно. Неприемането и неразбирането на това учение (за което Сам Учителя казва, че ще са нужни 5000 години да се разбере), води до падането на България под комунистическа диктатура и материализъм, последвани от сегашните години на духовно робство и опиянение в една привидна "демократична свобода", която всъщност е оковала във веригите си от зависимости и илюзии масата от населението на България. Все пак, днешното духовно робство не е напълно, защото тук-там са запазени искрите на чистото духовенство - това отвъд религиите и земното мислене. Въпрос на отговорност е как тези искри ще прерастнат в пламъци, които да запалят старото и да осигурят Пътят към Бога.

Темата за кармичните взаимовръзки между държавите в историята е много обширна, като тук не сме споменали редица важни факти от историята - разпъването на Христос и концлагерите за евреите; войните на Хитлер и Германия и духовното падение на Гемрания днес и завладяването отвътре с бежанци; Неглижирането на Баташкото клане от Англия, бомбардировките на Англия и САЩ над България и катаклизмите, които ще се случат в следващите години. И т.н. и т.н. Всичко показва Великата Разумност, която е в нашия странен и чуден свят! Всичко това показва изключителната отговорност, която трябва да има всеки един от нас. Всеки е под Окото на Бога, всеки е видян, всеки е записан, всеки е разкрит!

ВИЖТЕ СВЪРЗАНИТЕ ПО ТЕМАТА ВИДЕА:
* гледайте от 47.21 мин.:
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12