Търси

Кан Академия България стартира кампания за набиране на средства за обучение

14.03.2016 г.
1352
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
От днес започва кампанията за набиране на средства в подкрепа на българската версия на Khan Academy. Средствата са нужни, за да може Академията да предостави напълно безплатно  хиляди уроци и упражнения на своите потребители в България.

Кан Академия е образователна платформа за ученици, учители и родители, и всъщност за всеки, който желае да учи забавно и качествено. В продължение на вече 5 години стотици доброволци влагат лични средства, време и усилия, за да преведат и адаптират оригиналното съдържание от сайта на Khan Academy.

“Това обаче не е докрай работещ подход, защото трудните теми като "висша математика", "статистика", "финанси" и т.н. е почти невъзможно да се преведат без съответната компенсация за преводачите насреща, защото изискват много професионализъм, трупани с години знания, и дни, седмици работа.“ – разяснява Николета Николаева – една от инициаторите на българската Кан Академия.

Все още има няколко хиляди видео уроци и интерактивни упражнения, които трябва да се преведат. Щом нужните средства бъдат събрани, ще стартира официалната версия на българския сайт. „С вашата финансова подкрепа до месеци ще стартираме официалната “жива” версия на Khan Academy на български. Подкрепете ни и не забравяйте да споделите с вашите приятели!“ – призовават от Кан Академия.
Можете да подкрепите кампанията тук: https://goto.gg/23525
 

Свързани публикации

свободно учене - нови форми на образование
18.12.2015 г.
2573

Естественото учене стимулира децата, а не ги потиска както в повечето училища (ВИДЕО)

Естественото учене е в съзвучие с жизнената сила на децата, не я потиска, а напротив, освобождава я. По думите на Гаяне Минасян то освобождава заложбите и талантите на децата и не им краде от времето
Виж повече
семинар за образованието в център Серендипити
11.12.2015 г.
5360
8

Училище без стрес или другото възможно лице на образованието

В свободните училища няма властово разстояние – там учител, директор, чистач и ученик са равнопоставени, а децата със специални потребности са напълно пиети и приобщени
Виж повече
Сред природата децата и младежите учат по-добре
22.01.2016 г.
8222
2

Училище сред природата работи успешно в родопското село Гудевица

Много родители и учители осъзнават вече, че остарелите методи на преподаване не са ефективни, не ангажират децата, не ги грабват. Децата имат нужда от нов подход, споделя Теодор Василев - един от създателите на Училище сред природата в родопското село Гудевица
Виж повече
KhanAcademy.org е най-мащабният онлайн портал за образование в света.
15.02.2016 г.
1352
3

Кан Академията все повече навлиза в българското образование

Кан Академията (KhanAcademy.org) е най-мащабният онлайн портал за образование в света. Създаден в САЩ през 2006 г., порталът се превежда на над 100 езика, като българският е един от най-превежданите. Зад инициативата в България стои “Образование без раници”.
Виж повече
Всеки може да бъде отличник при демократичното образование
20.02.2016 г.
1592
3

Изключително голям интерес към Втората конференция за свободно развитие на образованието

При изключително голям интерес днес и утре се провежда Втората конференция за свободно развитие на образованието в "Рейнбоу плаза" в столицата, предаде репортер на Портал 12.
Виж повече
Коментари 3
 • Даниел Чолаков
  25.03.2016 г. 14:07
  От името на Кан академията, благодаря на всички за подкрепата! Ако желаете да помогнете, моля дарете на goto.gg/23525 или ни пишете на https://www.facebook.com/KhanAcademyBG/
 • Добри
  15.03.2016 г. 10:57
  Кога ще дойде ден, държавата да дотира алтернативните училища и прочие места за образование! Еволюцията е бавна, но сигурна!
 • Сашо
  14.03.2016 г. 17:41
  Успех в кампанията! Много ме радва това, че подпомагате анемичното ни образование по този начин :) Качественото онлайн образование е все по-нужно.

Коментари:

Спонсори на Портал 12