Кампания за отговорно оползотворяване на дрехи започва в Пловдив

29.02.2016 г.
3525
Добавена от: Портал12
2 коментара
Утре стартира кампания за събиране  и устойчиво оползотворяване на дрехи и други текстилни продукти от населението. Вещите трябва да са в добро състояние. Инициативата е на Областния съвет на Българския червен кръст – Пловдив и частна фирма.

В Западна Европа тази инициатива е започната преди 25 г., а в България се реализира за първи път. Оглеждайте се за специалните контейнери за дарение на дрехи и текстилни изделия – те са със знака на БЧК и ще бъдат поетапно поставени в градовете из цялата страна на ключови места, като обществени сгради и институции, училища, детски градини.

Целта на кампанията е да призове хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни. Като не изхвърляме къде да е, а даряваме старите си дрехи, ние подпомагаме стимулирането на благотворителността, опазването на околната среда, пестенето на ценни суровини за обществото и икономиката.

Кампанията е безсрочна и ще започне официално на 1 март 2016 г. от 10:30 ч. в Многофункционален социален център на БЧК – Пловдив, ул. Изток 48.
 




Свързани публикации

04.02.2016 г.
1575

Кампанията Чисти дрехи трябва да достигне до повече хора

Портал 12 се присъединява към кампанията за опазване на природата от замърсяването на текстилната индустрия, към инициативите за достоен труд и ще отразява всякакви събития, свързани с разменяне и раздаване на дрехи, както и с възраждането на старите български обичаи като плетене и шиене, които да щадят природата и хората
Коментари: 2
 • Любов Симеонова
  01.03.2016 г., 12:47 ч.
  4     0

  Такива контейнери трябва да има навсякъде до редовните такива за рециклиране на отпадъци

 • Ваня Благоева
  01.03.2016 г., 11:44 ч.
  4     0

  Чудесна инициатива. Дали ще се прави и в други градове? Хубаво ще е такава кампания да обиколи страната и да има информираност за да се подготвим, да си прегледаме гардероба, да изровим старите дрехи от раклите...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай