Търси

Кампания за отговорно оползотворяване на дрехи започва в Пловдив

29.02.2016 г.
2720
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Утре стартира кампания за събиране  и устойчиво оползотворяване на дрехи и други текстилни продукти от населението. Вещите трябва да са в добро състояние. Инициативата е на Областния съвет на Българския червен кръст – Пловдив и частна фирма.

В Западна Европа тази инициатива е започната преди 25 г., а в България се реализира за първи път. Оглеждайте се за специалните контейнери за дарение на дрехи и текстилни изделия – те са със знака на БЧК и ще бъдат поетапно поставени в градовете из цялата страна на ключови места, като обществени сгради и институции, училища, детски градини.

Целта на кампанията е да призове хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни. Като не изхвърляме къде да е, а даряваме старите си дрехи, ние подпомагаме стимулирането на благотворителността, опазването на околната среда, пестенето на ценни суровини за обществото и икономиката.

Кампанията е безсрочна и ще започне официално на 1 март 2016 г. от 10:30 ч. в Многофункционален социален център на БЧК – Пловдив, ул. Изток 48.
 

Свързани публикации

българска на родна носия - снимка: Shutterstock
04.02.2016 г.
1345
4

Кампанията Чисти дрехи трябва да достигне до повече хора

Портал 12 се присъединява към кампанията за опазване на природата от замърсяването на текстилната индустрия, към инициативите за достоен труд и ще отразява всякакви събития, свързани с разменяне и раздаване на дрехи, както и с възраждането на старите български обичаи като плетене и шиене, които да щадят природата и хората
Виж повече
Коментари 2
  • Любов Симеонова
    01.03.2016 г. 12:47
    Такива контейнери трябва да има навсякъде до редовните такива за рециклиране на отпадъци
  • Ваня Благоева
    01.03.2016 г. 11:44
    Чудесна инициатива. Дали ще се прави и в други градове? Хубаво ще е такава кампания да обиколи страната и да има информираност за да се подготвим, да си прегледаме гардероба, да изровим старите дрехи от раклите...

Коментари:

Спонсори на Портал 12