Търси

Калоян Анев: Интуицията може да бъде стимулирана чрез ежедневни практики

16.09.2016 г.
3328
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
ЛЕКЦИЯ ЗА ИНТУИЦИЯТА (част 2)
Беглика Фест 2016 - Калоян Анев

Продължаваме втора част на лекцията на Калоян Анев за Интуицията, изнесена по време на Беглика Фест 2016. Първата част  - Интуицията е информация от висше естество, включително от ангели и починали, представи какво е интуицията и какъв е механизмът на нейното действие. Във втора част, ще ви представим практики как да я развиваме и как да я ползваме.

Отхърляне на бягството от тишината
За да чуваме интуицията си, особено в началото е добре да създаваме тишина в себе си и около себе си – тишина от мисли – най-вече при мъжете, а при жените – тишина от чувства и емоции. Оставане в тишина поне за мъничко в рамките на деня си, в зависимост от програмата му, за да може, с времето тя да става част от ежедневието ни. По този начин да се научим да чуваме интуицията си.

Едно много добро упражнение за целта е мълчание в динамична среда, а също мълчание когато сме сами, спирайки мислите/ вътрешния диалог в себе си.За развитие на интуицията помагат медитации в Аджна чакра, в областта на третото око.

Медитации, свързани със заземяване.
Ние сме свикнали да бъдем повече в ян енергията, която е даваща, агресивна и самостоятелната, но тогава ние блокираме интуицията си, защото тя изцяло е ин енергия, т.е. да се научим да бъдем повече приемащи на помощ, подарък. Да се учим да приемаме нещата, които знаем, че ще са ни от полза. Да бъдем приемащи като жизнена позиция, тогава интуицията ще стане в много по-голяма степен част от нашия живот. Хората в древността са живели сред Природата и те са били много по-интуитивни.

Отделяне на специално внимание как и какво говорим
Да се внимава с вербалните изказвания и създадените от нас мисловни формули – думи, мисли свързани със страх, свалят вибрацията и затварят вратата на интуицията.
 
Любовта с любимия човек
Правенето на любов с любим човек също помага за развитието на интуицията, защото тогава имаме връзка с Висшия си Аз, тогава мисълта и егото спят и са напълно изключени.

Лечебен глад и моржуване
Моржуването също е добър метод, защото отново се намалява силата на мисълта и егото, така канала на интуицията се отваря. Лечебното гладуване е един древен метод също. Има сведения, че прабългарите са го правили  - 20 дена само на вода, преди да вземат някакво важно решение.

Освобождаване на сълзите
Сълзите, в ситуации в които ни се плаче. Плача деблокира неща, които са блокирани в тялото ни. С него преодоляваме блокажи на физическо, емоционално и ментално ниво.

Общуване с Всевишния
Важно е да се научим да общуваме с Всевишния, чрез медитации, молитви, дори и когато изпитваме гняв в ежедневието. Това също води до отключване на интуицията.

Автор: Ивалина Денева | Портал12
Коментари 3
 • Надя
  09.11.2016 г. 05:15
  Страхотно. Точно това ми беше нужно. Калоян Анев ти си Номер 1.:C
 • Мартина
  19.09.2016 г. 13:52
  лично аз се старая да общувам със светлите същества, успявам по един ден в седмицата да съм само на плодове, а със сълзите нямам проблеми, както и с любовта с любимия човек! Дай боже всеки му:L
 • Калоян Анев
  16.09.2016 г. 11:30
  Здравейте За връзка с мен ползвайте фейсбук: https://www.facebook.com/kaloyan.anev :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12