Търси

Какъв е произхода на алхимията и как може да се занули брояча на времето? (ВИДЕО - част 1)

31.05.2017 г.
5637
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
част 1

Мария Арабаджиева: "Ги Дьо Вилньов е един от малкото истински действащи алхимици в света. Аз го поканих защото освен, че е алхимик, той е един уникален ерудит, познавач на множество духовни учения, ще може да ви отговори на всички въпроси, които ви интересуват от духовното извисяване до извънземните цивилизации, от това което се случва в кръвта на човека до това кое се случва в Космоса. Ги Дьо Вилньов е роден в Южна Франция. Той е наследник на прочутия алхимик и мистик Арнолд Вилньова, те са каталунци, преселени в Южна Франция. Той е един от основателите на европейската алхимична традиция през 13-ти век и всичко това се е съхранило в тази фамилия и естествено се е проявило в него."Благодаря на всички че сте дошли толкова много тук, което доказва, че България се интересува въпреки всичко много от алхимията. Тази вечер ще говорим за алхимия. Може би някои от вас вече са имали книги по алхимия и са чели за нея, други може би съвсем малко знаят за какво става дума. Вие сега ще ме гледате често да се разхождам от ляво на дясно. Защо? Защото е много важно да се работи върху лявата полусфера на човешката глава както и дясното полукълбо на човешкия мозък, защото ако остана тук седнал тогава ще ви говоря предимно за лявата ми полусфера, ще ви говоря като университетски преподавател, ще ви говоря с разума. А ако ви говоря с дясното ми полукълбо ще ви говоря с моята интуиция. А когато съчетая двете, това ще даде възможност и на вас и на мен да намерим пътя на познанието, иначе ще останем в полето на знанието, а има една огромна разлика между знание и познание.

Ще говорим за алхимия, а алхимията и в момента е твърде сериозна. Защо? Защото всъщност хората абсолютно не познават нейния произход. Има множество визии и идеи от къде произхожда тя. Например древните Гърци са мислели, че това е бил Прометей, който е дал огъня на хората и естествено може би е предал и химичните познания заедно с огъня. Естествено и с огъня е предал и знания как да работят с материя, да я трансформират. Има други мнения за произхода на алхимията, има учени и хора, които мислят, че алхимията е дадена от извънземни цивилизации, които са дошли тук на земята включително и да предадат познания. Това което се знае към момента е, че алхимията е дошла до нашата цивилизация през два континента, тоест две цивилизации, континента Атлантида – Атлантите и континента Му – цивилизацията Лемурия.

Някога в онези времена на тези цивилизации континентите не са били толкова разделени както сега и всъщност би могло да се каже (те не са имали сегашната форма), че континента Му е бил почти Азия. Атлантида е почти Западния свят в момента. Когато погледнете пътя на цивилизацията Му ще намерите алхимични познания в света на Шийнто, а Шийнто е продал своите познания в Япония, Азия и Китай, но ние повече се интересуваме от левия път, тоест този на Атлантида, който е по-близкия до нас тъй като ние като цивилизация произлизаме от Атлантида, всъщност като европейци, като западна цивилизация.

Атлантидите пренасят знанието си на Египтяните, които на свой ред го предават на сенитите, сенитите на еврейте, древните юдейски племена на арабите. Арабите го предават на Рицарите на Ордена на Храма, Рицарите Тамплиери, когато при създаването на Ордена на Храма в 1118 г. Рицарите Тамплиери се срещат с Арабската култура. Често единствената версия, която е известна за тази среща на тамплиерите с арабите е на война, но във вътрешната част на Тайния Орден на Храма, както и в повечето езотерични ордени има външен, известен и таен час, тоест това е двойно ниво на посвещаване в Ордена, а понякога има даже и тройно ниво. Ние официално исторически знаем че Тамплиерите се бият срещу Арабите, но има също така рицари Тамплиери, които са част от Тайния Орден вътре в храма на Тайните Тамплиери, които изобщо не са се биели с Арабите, а напротив те са били в отлични отношения и са си разменили познания и естествено те са влезли в контакт с най-високо просветените хора в Арабския свят и със тях са разменяли знания, тоест в Света на Суфите, които са Исмайлизъм.

Благодарение на тази среща Тамплиерите връщат обратно на запада познание за света за културата за всичко, които променят изцяло идеята за изкуствата и най-вече архитектурата. Точно в тази епоха се преминава от Романския стил на архитектурата към Готическия стил и той създава Катедралите. В същото време Тамплиерите донасят от онзи свят огромно количество познание за рисуването на витражите. Освен това, щом говорим за алхимия, стигаме до един мистичен персонаж, който се нарича Хермес. Естествено сте чували, става дума за Хермес Трисмегист. Той от различни цивилизации е представян по най-различни начини. При Гърците, той е посланикът на Боговете. Той е инкарнация на интелекта, на медицината и на всички други знания и ги предава на хората. Но в същото време, той е водач на душите и в тази си роля на водач на душите през световете наричан Хермес Психопон, което означава Хермес – водач.

Тук виждате една монета. Тя датира от 1481 пр.хр. Монетата е сечена в чест на Хермес Трисмегист. Хермес с прочутия си кадоцией. При египтяните също намирате Хермес, но там той не се е наричал Хермес, нарича се Тот. Там той е Бог на писмеността, на мъдростта, на култовете и на магията, на тайното познание, този който води душите, но за простолюдието на народа, той е наричан Ибис. Хермес, Тот, Ибис за простолюдието на народа, но когато влезете при просветените в жреците в храмовете, той вече не е Ибис а Бабуин (това е една специална маймуна която живеела по тези ширини) а защо Египтяните са представяли Тот като Бабуин. Значи той за тях е един основен Бог представляван през този вид маймуна. Ако погледнете главата на Бабуина има същия контур като разреза на един човешки мозък, а Египтяните са познавали много добре анатомията. Намерени са множество текстове подписани с Хермес. Тези текстове са събрани в комплект от текстове, който както знаете добре се нарича Корпус Херметикум и всъщност този корпус от трактати ни говори за произхода на световете, на света и за учението на този произход. Марсилио Фичино, който превежда Корпус Херметикум на латински в 1461-а година, (той е вече) при Марсили Фичино, при началото на Ренесанса, Хермес е въведен като име, като Хермес Трисмегист (трижди велики), защото той е бил признаван още от древните мъдреци, до средновековието, като най-големия астролог най-големия алхимик и най-големия маг, владетеля на науката магия.

Тъй като Гърците дават името Хермес, но Египетския Бог Тот, култът към Бога Тот е почитан в среден Египет, в Кемену, където се намира древния град Хермополис Магна. Преминаването от Хермес на Тот при Египтяните става най-официално вече като култ държавен в епохата на Птолемейте, които както ви казах не са Египтяни, това са наследниците на генералите на Александър Велики. Птолемей не е Египтянин той е Македонец, Грък. Вие познавате наистина една много известна наследница на първия Птолемей, която е една от неговите внучки, която е всъщност Клеопатра VII. Но тя всъщност не е Египтянка, тя е Македонка. В същото време в Англия има една капела Росенската Капела, която е толкова известна и в тази Росенска Капела, в която се пазят големите тайните на Тамплиерите в началото на Масонството се намира една колона която се нарича Колоната на Чирака, представлява също ДНК-то. Древните са познавали много добре тази история, тоест тайната на конструкцията на клетката. Това което е странно, вие всички познавате тази овца, която се казва Доли, ама тя е родена близко до Росенската Капела в една голяма Английска лаборатория в 1993 г. Англичаните когато създават първото клониране, са забелязали че има един много голям проблем. Клонираната овца много бързо е придобила възрастта на донора на клетката, тоест тя е предварително остаряла.

Как учените са търсили решението за да могат да поставят до нула брояча на времето от клетката на донора до клонинга? Обработили са клетката с електрически ток. Когато в ембриона клетка, изпращате късо токово подаване, вие занулявате брояча на времето.

Това е една от големите тайни на живота, които учените са успели буквално в последните години да открият. Защо говорим за тази история? Защото в Алхимията се ползва една много особена медитация. Тази медитация с прави с метали. Взимате чисто олово и го държите с лявата ръка. Взимате чисто желязо в дясната ръка. Много е логично, защото лявото полукълбо е мъжка енергия, влиза в действие с части на тялото в дясната част на тялото, тоест ще получим мъжката сила, тоест ще получим Марс, тоест получаваме желязото. От другата страна имате оловото, което е женско. Тези два канала на нивото на кръвта създават две течения. Това са микро течения, на които основната им идея е да изчистят паметта, която се пази в кръвта. При условие че тази медитация практикувате 20 минути на ден, главата ви трябва да е на север, краката ви на юг, да сте легнали на земята и да сте си разтворили ръцете. Ляво с олово, дясно с желязо. Това го правите 10 минути и след това прекръствате ръцете и краката.

В някои документални книги за историята ще видите египетски жреци и даже фараони, които редовно стоят така, но никой не ви е казал какво държат в ръцете си. Сега вече знаете какво държат. И имате възможност да променяте паметта на своете тяло и на кръвта. Колкото повече практикувате тази медитация ще пречистите ваша кръв, а това за какво ви служи. Когато кръвта ви стане чиста, нещо ще се промени във вас. Тази вечер ще чуете доста тайни от живота и накрая ще ви дам нещо много простичко, което ще можете да практикувате в кухнята си и което ще ви позволи да отидете много далече в еволюцията си. Ние сме в пълно развитие да развием по нов начин Алхимията, тоест сменят се нещата. Древните са работили в лабораториите, изключително сложни алхимични процедури и този вид в лабораториите сложни процеси все още е актуален. Но се сменят ерите. Минаваме от ерата на Рибите в ерата на Водолея. В същото време сменихме хилядолетието и сменихме и века. Вие всички и ние които живеем сега имаме голям шанс, голям късмет. Настъпва една епоха по нов начин да практикуваме алхимията и сега този процес вече се появява. 

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЛЕКЦИЯ:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12