Търси

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

24.03.2016 г.
13328
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
“Години наред живеем в страх от разкриването на истинския генетичен код на българите. Казионната наука подхвърля къде случайно, къде нарочно залъгалки за душата и оплита в мрежите на заблудата все повече хора. Но изследване установи , че Y-хромозомите на българските мъже съдържат в себе си история на повече от 7 800 години. Или казано накратко: около 20% от съвременниците на Аспарух се оказват носители на ген, който няма аналог никъде по света. Тези мъже са кръвни потомци на местното население, живяло по земите на днешна България още 6 000 г. преди Христа – т.е. векове преди траките. “

Кои са факторите, които определят един народ като избран и коя е неговата мисия?
Дали даден народ е избран, се определя по неговите качества и ролята (мисията), която изпълнява. Основните качества на българите са твърдост и търпение – търпението е Божествено качество. Мисията на българите е непрекъснато да поддържаме жива връзката на Висшия Божествен Дух със земната реалност: връзката човек – Бог.

Нарушената връзка в наши дни  на „горе и долу“
Ние сме в абсолютен дисонанс с нашите създатели. Нарушената връзка на „горе и долу“ е проблемът ни днес и българската мисия е да я възродим. В нашата хилядолетна история тази връзка циклично се повтаря в един непрекъснат кръговрат, а твърдостта и търпението й помагат да се развива. Този процес  трябва да захранва цялото човечество в духовен план.

Началото на цивилизацията и нашата връзка с нея
Съкровището от варненския некропол доказва безспорно, че всички геометрични познания, като Златното сечение, съотношението 3-4-5, числото Пи, редицата на Фибоначи и т.н., са много по-стари от Питагор, обясни в предаването Дамян Попхристов и допълни: Не само тези, но и други безспорни факти са доказателство, че тук е започнала цивилизацията и ние сме й преки наследници. А траките се заселват по българските земи, защото тяхната задача е да активират 64 на брой енергийни центрове, които трябва да спомогнат за развитието на нашата коренна раса в биологичния вид, в който се намираме в момента. Траките са първите, които създават учения за непрекъснатия синхрон между човек и Бог, който трябва да съществува, за да има хармония.

Звезният ни произход и формулата на водата
Смята се, че българите сме звездни хора, а по думите на Дамян Попхристов това е доказуемо с факта, че формулата на водата се пази в Рупите. Рупите са извънземна цивилизация, която привнася водата като елемент на Земята. Водата е необходима, за да може протоплазмената обмяна, на която всички хора  сме подчинени, да протича нормално.

Завръщането на българите и връзката с атлантите
Теорията, че българите се преселват от изтока, се е появила, защото българите всъщност от там са се завърнали по родните си места. Истината е, че българите се преселват в Азия от Балканите. Те са потомци на част от атлантите и имат за задача да върнат познанието, получено от атлантите, по родните му места. Генно изследване на мъжете по нашите земи доказва категорично тази хипотеза, коментират от Национална генетична лаборатория в София още през 2009 г.

Траките са първите християни по нашите земи
Християнството не е ново – траките са първите християни, те създават Библия Бесика и в наши дни светът вече знае за нея, аргументира се Дамян Попхристов. Ние от Портал12 ще допълним, че  тя е изследвана в Британската библиотека в Лондон от емигриралия в САЩ д-р Стефан Гайдарски (Стив Гайд) - психиатър. Първите владетели на България, например Кубрат, Аспарух, Тервел, са били християни, допълни още Попхристов. След тях идват богомилите, които трябва да ни върнат към изконното християнство. С официалното покръстване на българите Борис I прави дипломатически ход, с който обаче разделя духовната власт от светската. Това събитие прекъсва мисията на българите и религията, която носят.

И днес ние носим мисията на нашите предци в гените си. Българинът ще се възроди духовно в момента, в който успее да преодолее насадената ни матрица да мислим за себе си негативно - това не е наша ДНК-команда. Това, което е генетично заложено, е много по-мощно от всякакви други насадени представи и насилие, което може да се извърши над духа.
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани публикации

Изгрев, България | снимка: Shutterstock
12.12.2015 г.
12248
38

Стартираме Портал12, защото вярваме в личната и колективна отговорност за важната роля на България

Поставяме си за задача да популяризираме тези хора, места, събития и инициативи, които ще изведат не само нашата нация в ново ниво на съзнание и споделени ценности, но и ще спомогнат за глобалното възкачване към нов начин на живот
Виж повече
Изгрев над Рила | снимка: Shutterstock
22.11.2019 г.
11935

Д-р Румен Стоилов: Балканите са третият духовен и енергиен център на Земята

Ролята на българите е изключително важна, защото ние трябва да успеем да намерим равновесието между мъжкото и женското у нас, да намерим равновесието между доброто и злото, в смисъл не да го приемем, не да се съгласим с него, а да успеем да го преобразуваме
Виж повече
взаимопомощ
24.12.2015 г.
14445
9

По-малко от 1000 българи могат да доведат Новото време на духовна осъзнатост и свобода

Не се поддавайте на страх, на паника, на групови настроения, винаги опитвайте да създадете едно пространство вътре във вас, което никой не може да наруши, където може да се оттеглите, да си почивате и да събирате сили, призовава д-р Стоилов
Виж повече
църква - Велики Преслав
04.02.2016 г.
2545
5

Международен форум за Българският Дух в Европа ще се проведе във Велики Преслав през Април

В рамките на събитието ще се проведе и церемонията по официалното побратимяване между градовете Велики Преслав и Челе ди Булгария от Италия. По инициатива и организация на „Български Център Просветление“ това събитие ще прерасне през месец май в откриването на паметник на Алцек в Челе ди Булгария
Виж повече
Форум Богомили - Преслав 2016
11.03.2016 г.
4516
6

Във Велики Преслав ще се проведе Форум за Българския дух в Европа през вековете (ПРОГРАМА)

Целта на форума е да осветли огромното значение и влияние на Богомилското Учение за пробуждането на Европа и разпространението на принципа: „Свобода, Равенство, Братство чрез Любовта“
Виж повече
БАН - зов за помощ за спасяване на ценностите и селата
19.03.2016 г.
9971
8

БАН разпространи необичаен Зов за помощ, в който зове за спасяване на моралните ценности и българското село!

Представяме ви цялостния текст на разпространения Зов, който засяга освен темата за българските села, но и проблема с демографската криза, липсата на духовно развитие, падението в моралните ценности и междуличностните взаимоотношения, както и срива в икономиката и науката
Виж повече
Коментари 4
 • Радка Пеева-Николова
  17.07.2017 г. 16:37
  ...и нека казаното бъде сторено, амин ... :)
 • hrhr
  11.04.2016 г. 09:08
  естествено трябва да спрем да се ругаем и плюем сами себе си
 • АЛЕКСАНДЪР ЛАМБОВ
  09.04.2016 г. 16:05
  ....Вярвам,че преди ВЪЗХОДА ни предстои ЧИСТИЛИЩЕ!....
 • Дамян Гюзелев
  25.03.2016 г. 11:03
  Изключително интересен разговор. Това познание ще достига все повече хора, ще си върнем самочувствието, ще постигнем обединение на всички нива - сигурен съм!

Коментари:

Спонсори на Портал 12