Търси

Какво става в Сирия и в подземията на църквата Св.Параскева в Преслав през 928-а година? (ВИДЕО)

09.02.2017 г.
10143
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 12-13 април 928 г. в подземията на църквата „Св. Параскева“ в Преслав, Боян Мага посвещава 21 от своите бъдещи апостоли, сред които е поп Богомил като негова дясна ръка. Там е и тогавашният патриарх на Българското царство Стефан. Започва развитието на богомилското учение, но това не е нещо, което Боян Мага сяда, измисля и съставя. Това е едно връщане към корените на християнското ранно апостолско учение и затова, че Боян Мага действително съществува в този момент става ясно от думите на кремонският епископ Лиудпранд, ето какво казва той конкретно за него: „Той (цар Симеон) имал двама сина; единият се наричал Боян, а другият, който и до ден-днешен още живее и здраво управлява българите, Петър. Боян обаче чак дотам бил изучил магията, че от човек ставал веднага на вълк и на какъвто друг звяр поискаш. Вениамин (това е рожденото му име) бе силен в магия, вълшебство и тайно очарование. Най-силният и най-известният човек в три империи“. Това освен доказателство за съществуването на Боян Мага в Магнаурската школа по онова време е и доказателство за неговите способности.

Николай Мистик като негов учител в едно от писмата си до баща му, цар Симеон, пише, че много странно се държал неговият син и притежавал едни много особени способности, много често се срещал с някакви сирийци и изчезвал дълго време. При едно от завръщанията си от Сирия, Николай Мистик видял на пръста на Боян Мага един изумруден пръстен, с което разбрал, че всъщност Боян Мага е преминал през посвещение висше и сега въпросът е защо в Сирия и какво точно се случва в Сирия?

Той получава своето висше посвещение в Сирия, защото по онези времена там е центърът на езотериката. Там се намират посветените от Изтока, които знаят за какво става дума. Те посвещават Боян Мага в това учение, а в същото време там присъстват всичките онези първи ученици на Исус Христос, които са изгонени от Юдея по простата причина, че в самото начало на християнството се е гледало като на еврейска ерес.

Те са изгонени и отиват в Сирия и там са написани 16-те от най- езотеричните книги, една от които е затова как изглежда отначало реално Библията. Боян Мага оттам поема като висше посвещение едно учение, което на базата на херметичните принципи, на които са изградени абсолютно всички езотерични системи, привнесено с ранното християнско разбиране, пренася в България и то се превръща в богомилското учение.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани публикации

Антон Дончев © 2016 снимка : Портал12
13.04.2016 г.
7986
4

Акад.Антон Дончев: Живеем в паралелни времена под знака на Армагедон! (ВИДЕО)

Какво става с нашия Свят днес? Как се променя усещането ни за Вярата в безсмъртието на човешката Душа? В какво време живеем? Какви са предизвикателствата пред българите днес?
Виж повече
Христо Нанев | © Портал12
11.05.2016 г.
5968
1

Христо Нанев: Духовната връзка между българските феномени не е случайна (ВИДЕО)

Христо Нанев говори за богомилите през погледа на големите български феномени Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, Преподобна Стойна, а също така направи някои аналогии между богомилството и учението на бялото братство.
Виж повече
духовно развитие - осъзнатост - история
01.07.2016 г.
4872
1

Семир Османагич: Душата има свое собствено пътешествие от живот в живот (ИНТЕРВЮ)

Какво е глобално съзнание? Как да го повдигнем? Трябва да се върнем назад по нашия физически и духовен път. През XXI век 99% от населението имат материални цели пред себе си.
Виж повече
католическа църква
21.10.2016 г.
6156
5

Католическата църква се извини официално за избиването на катарите във Франция

Католическата църква се извини официално за кланетата на катарите във Франция. Събитието се случи само преди дни, на 16-и Октомври. В Монсегюр и на други места бяха отслужени литургии за прошка
Виж повече
проф.Дамян Попхристов | © 2016 Portal12
16.11.2016 г.
15173
4

Проф.Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са тук и работят сред нас (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви интервю на Таня Борисова с проф. Дамян Попхристов по темата за това кой е Боян Мага, наследството на богомилите и връзката със Свети Иван Рилски...Велико Търново, 13.11.2016
Виж повече
Дамян Попхристов | © 2016 Portal12
28.11.2016 г.
8734
5

Дамян Попхристов: Време е да се обединим, за да оцелеем. 2017 е ключова преходна година! (ВИДЕО)

Представяме ви много интересно и важно видео за духовното обединение, за наследството на трако-атлантите, за уникалното откритие от миналия месец на остров Сардиния в Италия, където има мегалитни комплекси, елементи, от които са еднакви с тези на енергийния център Белинташ в Родопите
Виж повече
Боян Магът - портрет на Лили Димкова
19.12.2016 г.
8917
2

Лили Димкова: Богомилите са хора на бъдещето (ИНТЕРВЮ)

Днес, 19 декември се навършват 130 години от рождението на великия българин, лечител и будител Петър Димков. В интервю за вестник Труд, Лили Димкова - дъщеря на народния лечител говори за живота му..
Виж повече
замъка Монсегюр
07.02.2017 г.
14815
1

Боян Мага посвещава в богомилското учение Макрина, преродена по-късно в Преподобна Стойна (ВИДЕО)

Още в самото начало Боян Мага лично посвещава в богомилското учение една млада девойка, която се нарича Макрина и тя останала в българската история като Михаил Унгарец. Тя се преражда в XIII в. в прочутата Есклармонда дьо Фоа, собственичката на замъка Монсегюр, която превръща този замък в слънчева лаборатория за висша трансмутация на енергията с помощта на петима български богомили. След което се преражда още веднъж, в Преподобна Стойна
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12