Търси

Какво се крие в основата на клетъчното хранене и здравето на човек?

13.01.2016 г.
4463
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Как се храним, с какво усещане и намерение приемаме храната и какво се случва чисто физиологично в нашия организъм? На тези въпроси отговори Деница Андонова по време на лекцията си „Клетъчно хранене“ този уикенд в център „Мандала“ в столицата, предаде репортер на Портал 12.

Деница Андонова

Деница Андонова от шест години се занимава с търсенето на какво е това здравословно хранене и има ли почва то в един напрегнат, бизнес ориентиран човек. „Уви, колкото и диетолози и специалисти по храненето срещнах, толкова различни мнения събрах. Моята лична истина е, че всеки е прав сам за себе си. Нашата вселена се образува от нашите емоционални, духовни и телесни опитности, които трябва да изпитаме и затова всеки има свободната воля да избере какво ще следва в този живот“, споделя Деница. Тя е убедена, че нашият организъм е съвършен и може да се справя с токсините, стига да му помагаме. Ние имаме сили вътре в нас, които да се борят с това, което си причиняваме. 

По време на лекцията си Деница обърна особено внимание на свободните радикали в човешкия организъм. „Бебенцето с проплакването си, с първото вдишване на въздуха започва да образува свободни радикали. Можем да си представим свободните радикали като топчета пинг-понг, които постоянно бомбардират клетките ни с цел да унищожат клетъчната стена, да пробият ядрото. Ако пробият ядрото на клетката вече – най-опростено казано, така се образува ракът. Тези свободни радикали постоянно действат. За съжаление, те не действат само от въздуха. Водата ни е замърсена, стресът е невероятен източник на свободни радикали, храната също. Медикаментозните лечения, които са ни провеждали през целия живот, също много влияят. Много влияе дехидратацията ни. Много малко от хората осъзнато пият вода, много малко хора знаят, че това е нещо много ценно и трябва да пият вода почти непрекъснато“, каза експертът по здравословно хранене.

За щастие обаче ние, хората имаме вродена способност да се борим с каналите за свободни радикали и да ги неутрализираме. Едно от нещата, които правим, за да ги неутрализираме, е да приемаме от плодовете, зеленчуците и рибата антиоксиданти. Деница не даде нито диета, нито рецепта за здраве. По думите й в интернет е пълно с детоксикиращи програми, които са лесни и достъпни, и биха помогнали да се освободим от шлаките, натрупани в организма. Особено важна е и емоцията, която изпитваме докато се храним, както и какви травми са ни оставили нашите родители в емоционален план, допълни още Деница Андонова. Според нея трябва да правим така, че нашата храна да бъде нашето лекарство.

Свързани публикации

здравословни храни - правилно хранене | снимка: Shutterstock
28.12.2015 г.
3527

Филип Харманджиев: Храната, която ядем, е въпрос на лична отговорност

Харманджиев е убеден, че в момента се храним много по-вредно, отколкото преди и в днешно време много от болестите идват от храната. Това се дължи на политиката, която водят държавите, а именно – колкото човек е по-нездрав, толкова е по-манипулируем
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12