Търси

Какво са енергийните обвързвания и как ни вредят? – Част 1

Още по темата ...
светли точки

Какво са светлите точки, които виждаме в пространството?

Виж повече

Аида Марковска: Родовите връзки, кармата и символите в болестите (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече

Д-р Светла Балтова: Здравето и причинно-следствените връзки на ниво фини светове (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
21.07.2021 г.
10919
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В хода на живота почти всеки от нас създава енергийни обвързвания, без дори да подозира как това усложнява неговото съществуване. Тези обвързвания не дават на човек да се развие напълно, а човек без развитие деградира. Опасността от обвързването на енергиен план е не само в спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи.
 
Отрицателните емоции и невъзможността за развитие блокират правото на човек да живее истински, пълноценен живот, за какъвто всъщност е създаден. По този начин непълноценният човек вреди на себе си, а често и на други хора, с което много забавя еволюцията си и душата му е застрашена да страда хиляди години наред. За да живеем живота си колкото можем по-свободно (колкото и да е относително понятието „свобода“), имаме нужда да разберем какви енергийни обвързаности предизвикваме в живота си.
 
В три отделни материала, които Портал12 ще публикува, може да прочетете какво представляват неблагоприятните енергийни обвързвания, как ги предизвикваме, как ни влияят и как можем да ги прекратим.
 
Като за начало, важно е да направим разлика между понятията енергиен канал и енергийно обвързване, тъй като те не носят едно и също значение:
 
Енергийни канали – Те възникват като даденост по време на комуникация между двама души, чрез тях става обмен на енергия. Енергийните взаимоотношения между хората не могат да бъдат отстранени – без енергийни взаимодействия с другите хора, човек не може да оцелее – това би нарушило човешката природа.
 
Енергийно обвързване – То представлява енергиен канал, образуван по време на взаимодействието с други хора , предмети или eгрегори. Тук обаче е налично енергийно нарушение. Обвързването е въз основа на зависимостта на човека от нещо или някого, и по този начин противоречи на основния Божествен закон, който гласи, че всеки човек е свободен.
 
На ефирен план обвързванията се виждат във формата на тръбички с различни диаметри, по които текат потоци от различен цвят и консистенция на енергия. Самите обвързвания не са опасни, защото това са само енергийни канали. Опасна е обаче определената енергия на нарушение при взаимодействието – когато хората не са свободни и се опитват да покорят другия.
 
Причината за появяване на обвързвания е нарушаването на Божествения закон за развитието на човека.
 
Негативните емоции сформират обвързването по съответните чакри:
 
• Муладхара ( базова чакра ) – страх, агресия.
• Свадхищана ( сексуална чакра ) – страст, мания.
• Манипура ( пъпна чакра ) – подчинение или обратното – желание за власт.
• Анахата (сърдечна чакра ) – любов и омраза.
• Вишудха ( гърлена чакра ) – желание за себереализация.
• Аджна ( челната чакра ) – обвързване към това, което човек вярва че е истината, принципите и насоките.
• Сахасрара ( коронна чакра ) – обвързване с егрегорите.
 
 
Как се появяват енергийните обвързвания и какви вреди нанасят?

• Обвързванията внасят тежест в комуникациите. В този случай човек ще почувства силно привличане към този, с който е обвързан. Степента на устойчивост на обвързванията е много висока, те лишават човека от свобода и възпрепятстват неговото духовно развитие.
 
• Обвързването може да се случи неволно. Например, когато има астрална атака се появяват форми на свързване между тези, които са нападнати и тези, които нападат. Това са следите от взаимодействието.
 
• Обвързванията могат да бъдат изкуствено създадени. Действието на знаменията е базирано на изкуствено създадени обвързвания. В този случай мястото на обвързване се визуализира под формата на куки, винтове, скоби, възли и други форми за закрепване. Те разрушават обвързванията и блокират енергийните канали. Тези действия са свързани с ритуалите на черната магия.
 
• Обвързванията могат да бъдат активни или пасивни, в зависимост от това дали има течаща енергия по тях.
 
Конкретни примери за енергийни обвързвания и техните влияния очаквайте скоро във втора и трета част на темата.
 

 

Препоръчани книги:

Коментари 2
  • Д. Петков
    21.07.2021 г. 19:29
    Благодаря, че Ви има!. Научавам много, благодарение на Вас. Любов Мъдрост и Истина ви пожелавам от все сърце.
  • Цветомир
    21.07.2021 г. 11:28
    Какъв е начина за прекъсване?

Коментари:

Спонсори на Портал 12