Търси

Какво са енергийните обвързвания и как ни вредят? – Част 1

30.03.2016 г.
3802
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В хода на живота почти всеки от нас създава енергийни обвързвания, без дори да подозира как това усложнява неговото съществуване. Тези обвързвания не дават на човек да се развие напълно, а човек без развитие деградира. Опасността от обвързването на енергиен план е не само в спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи.
 
Отрицателните емоции и невъзможността за развитие блокират правото на човек да живее истински, пълноценен живот, за какъвто всъщност е създаден. По този начин непълноценният човек вреди на себе си, а често и на други хора, с което много забавя еволюцията си и душата му е застрашена да страда хиляди години наред. За да живеем живота си колкото можем по-свободно (колкото и да е относително понятието „свобода“), имаме нужда да разберем какви енергийни обвързаности предизвикваме в живота си.
 
В три отделни материала, които Портал12 ще публикува, може да прочетете какво представляват неблагоприятните енергийни обвързвания, как ги предизвикваме, как ни влияят и как можем да ги прекратим.
 
Като за начало, важно е да направим разлика между понятията енергиен канал и енергийно обвързване, тъй като те не носят едно и също значение:
 
Енергийни канали – Те възникват като даденост по време на комуникация между двама души, чрез тях става обмен на енергия. Енергийните взаимоотношения между хората не могат да бъдат отстранени – без енергийни взаимодействия с другите хора, човек не може да оцелее – това би нарушило човешката природа.
 
Енергийно обвързване – То представлява енергиен канал, образуван по време на взаимодействието с други хора , предмети или eгрегори. Тук обаче е налично енергийно нарушение. Обвързването е въз основа на зависимостта на човека от нещо или някого, и по този начин противоречи на основния Божествен закон, който гласи, че всеки човек е свободен.
 
На ефирен план обвързванията се виждат във формата на тръбички с различни диаметри, по които текат потоци от различен цвят и консистенция на енергия. Самите обвързвания не са опасни, защото това са само енергийни канали. Опасна е обаче определената енергия на нарушение при взаимодействието – когато хората не са свободни и се опитват да покорят другия.
 
Причината за появяване на обвързвания е нарушаването на Божествения закон за развитието на човека.
 
Негативните емоции сформират обвързването по съответните чакри:
 
• Муладхара ( базова чакра ) – страх, агресия.
• Свадхищана ( сексуална чакра ) – страст, мания.
• Манипура ( пъпна чакра ) – подчинение или обратното – желание за власт.
• Анахата (сърдечна чакра ) – любов и омраза.
• Вишудха ( гърлена чакра ) – желание за себереализация.
• Аджна ( челната чакра ) – обвързване към това, което човек вярва че е истината, принципите и насоките.
• Сахасрара ( коронна чакра ) – обвързване с егрегорите.
 
 
Как се появяват енергийните обвързвания и какви вреди нанасят?

• Обвързванията внасят тежест в комуникациите. В този случай човек ще почувства силно привличане към този, с който е обвързан. Степента на устойчивост на обвързванията е много висока, те лишават човека от свобода и възпрепятстват неговото духовно развитие.
 
• Обвързването може да се случи неволно. Например, когато има астрална атака се появяват форми на свързване между тези, които са нападнати и тези, които нападат. Това са следите от взаимодействието.
 
• Обвързванията могат да бъдат изкуствено създадени. Действието на знаменията е базирано на изкуствено създадени обвързвания. В този случай мястото на обвързване се визуализира под формата на куки, винтове, скоби, възли и други форми за закрепване. Те разрушават обвързванията и блокират енергийните канали. Тези действия са свързани с ритуалите на черната магия.
 
• Обвързванията могат да бъдат активни или пасивни, в зависимост от това дали има течаща енергия по тях.
 
Конкретни примери за енергийни обвързвания и техните влияния очаквайте скоро във втора и трета част на темата.
 

 
Коментари 2
  • Стефан Кръстев
    19.09.2016 г. 15:26
    Всеки човек е енергийно обвързан или свързан със заобилакящата го среда. Било то хора, семейство, приятели, колеги. Този процес е неизбежен. Въпроса за нас хората е каква е полезната страна от тези обвързвания. Дали ние си даваме енергията на други доброволно. Дали другите я взимат насила (съзнателно или подсъзнателно). Дали ние черпим енергия от другите. Дали имаме енергиен баланс с околните. Отговора на тези въпроси дава насоки за нашето духовно израстване. За търсенията на нашата душа за отработване на кармичните модели от миналото. За отработване на качества, за които сме тук според плана ни на земята. В този смисъл може да приемем енергийните обвързаности като пътепоказател за пътя, който трябва да извървим за да изпълним предназначението си. Бих добавил, че обектите на енергийните обвързаности представлява карта на нашата личност (душа) с прилежащите й качества. Било то "позитивни" или "негативни". В този смисъл няма да е грешно, ако разгледажме тази карта като карта на нашата душа в идеята, която тя е вложила в настоящото си прераждане.
  • Зорница Найденова
    01.04.2016 г. 09:52
    Доооста интересно! Имам и аз малко да поработя по тия обвързвания...

Коментари:

Спонсори на Портал 12