Търси

Какво крият мобилните оператори и конвенционалните медии от всички нас? (СНИМКИ)

11.03.2016 г.
13528
13
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Какво крият мобилните оператори от всички нас? Задавали ли сте си въпроса дали най-важното в рекламите по телевизия, радио, интернет, билбордове, печатни издания, всъщност е какъв абонаментен план ще изберете и дали ще имате най-новият смартфон или друга дигитална джаджа? Защо никой не обръща внимание на въпроса за вредните излъчвания от рутерите, смартфоните, таблетите и лаптопите? 

По принцип на този въпрос внимание първо трябва да обърнат медиите, но те няма как да го направят, защото са зависими от корпоративните си рекламодатели - мобилните оператори и други доставчици на дигитални услуги. Оказва се така, че в модерното (предимно градско) ежедневие всички биваме опасно облъчвани не само от зловредна информация по обичайните комуникационни канали, но и от опасно радио лъчение.

радиация gsm

В нито една реклама няма да видите какво е нивото на SAR на смартфоните, или пък какви радиочестотни вълни излизат от новият ви рутер за високоскоростен wi-fi интернет. Даже в специализираните сайтове за ревюта и технически характеристики на телефони и лаптопи, почти винаги липсва такава информация. Когато са в магазина, потребителите никога не се интересуват от нивото на радиация, което излъчват мобилните апарати. 

SAR - облъчване от мобилни телефони

Факт е, че едни от най-популярните и модерни смартфони днес, едвам преминаха американските и европейски нормативни изисквания за лъчение върху тялото, което се измерва във W/kg. Оказва се така, че почти всеки човек носи в себе си силен източник на радиочестотоно облъчване, което категорично е доказано от учените, че предизвиква различни заболявания, сред които - тумори, рак на кръвта, стимулира субдорални кръвоизливи и др.

Най-вредните навици при повечето хора днес са да носят близо до тялото си своите смартфони с включени едновременно wi-fi, пренос на мобилни данни, GPS. Още през 90-те години, американски учени потвърдиха рекордният ръст на рак на бъбреците, простатата и стомаха при мъжете в САЩ, като следствие от носенето на мобифоните в калъфи на кръста.

Освен опасното радиочестотоно излъчване, мобилните апарати загряват вредно клетките на тялото - мозъка, лицето и др., което е доказано опасно за здравето.

Кои са най-опасните лъчения?
 
- Използването на смартфони с лъчение над 0,40 SAR

радиация от телефони

- Използването на домашни рутери с две и три антени, особено в малки помещения
- Работата с лаптоп (вградено wi-fi облъчване) поставен върху тялото или без мишка

опасно излъчване на wi-fi лаптоп

- Стоенето, работата и живеенето в близост до микровълнови антени (кръгли, приличащи на тъпани)
* които все повече се появяват върху сградите в гъсто населените места. Те излъчват концентрирано и силно лъчение в посоката, в която са насочени. Ако са поставени на покриви, можете да видите множоество умрели птици до тях.

Над 100 учени ще сезират ООН за рисковете и последствията от радиацията на телефоните, лаптопите, таблетите и други мобилни устройства. Учените вече категорично са доказали, че влиянието на опасното лъчение е най-вече върху мозъка и клетките на децата. След дългогодишни и многократни изследвания те безспорно са установили, че подрастващите организми на децата приемат двойни дози и повече радиация от мобилните устройства. Това в последствие води до болести като рак на мозъка, левкемия, тежки заболявания на очите, ушите, вестибуларния апарат и др.

Учените призовават на децата до 16-18 годишна възраст да бъде абсолютно забранено да използват мобилни телефони, таблети, както и лаптопи.

Друга сериозна опасност са Wi-Fi рутерите. Учените обясняват, че използването на мощни рутери с 2 и 3 антени, както и на стандартните домашни рутери с 1 антена, е сериозен риск за здравето особено на децата. Те са категорични, че неглижирането на тази сериозна тема от страна на големите медии ще продължи, тъй като мобилните оператори са едни от най-големите рекламодатели на медиите. Обществеността обаче трябва да знае за последните научни открития и доказателства, затова над 100 учени от десетки държави ще сезират през април Организацията на обединените нации (ООН) по темата за опасните радиочестотни излъчвания, добили такава масовост.

Междувременно Международната агенция за изследване на рака (IARC) класифицира радиочестотните полета (включително тези от мобилни телефони), като канцероген още през 2011 г. Изявлението тогава се основа на задълбочени изследвания на екип от 31 учени от 14 различни страни.

 

Свързани публикации

радиация - предаватели - GSM - телефони
22.02.2016 г.
4684
11

Над 100 учени ще сезират ООН за радиацията от мобилните телефони и устройства

Междувременно Международната агенция за изследване на рака (IARC) класифицира радиочестотните полета (включително тези от мобилни телефони), като канцероген още през 2011 г.
Виж повече
виртуална реалност и превръщане на хората в био роботи
06.03.2016 г.
3116
4

Световните производители на мобилни телефони с груба крачка към биороботизирането (ВИДЕО)

Технологичните нововъедения свързани пряко с функционирането на мозъка и психомоторните функции, вече се предлага като масовка на широката публика
Виж повече
Коментари 13
 • Любомир дядо
  23.05.2021 г. 19:49
  Норми за България 1987 година: Професионално облъчване при 300 мегахерца до 300 гигахерца е за 8 часа до 0.1 вата на квадратен метър.Тоест при 2 вата приемник 20 кв.метра
 • красимир
  19.03.2016 г. 11:12
  Обрлъчванията си имат вредни годишни норми,т.е. се натрупват и ако не се превишават, организмът се справя сам. По логиката на автора, трябва да не се гледа телевизия (вътрешни герератори), да не се слуша радио (същата причина), компютърът ти да е на най-много, ама най-много 1 мегахерц тактова честота на процесора и т.н. Така че, вредността на "вредните работи" се измерва в дози. Когато дозите са в определени граници, нещата са търпими и може би правят хората по устойчиви (принципът на ваксините).Иначе нямаше да сме открили огъня и колелото (които си имат вредните въздействия - могат да те опекат, например)и нямаше да сме на върха на хранителната верига в света
 • Десита
  18.03.2016 г. 09:46
  Георги Георгиев,искам Ви попитам домати и краставици на балкона ли ги отглеждате или ги купувате от магазина?Как се справяте с останалото вредно влияние от ежедневието?
 • Анонимен
  14.03.2016 г. 10:50
  Любопитно ми е защо никой не споменава за GSM клетките, които за разлика от вашите телефони излъчват постоянно, и на по-голяма мощност (на снимката НЕ Е GSM антена...). Любопитно ми е и защо са споменали GPS, което е само приемник, малко по-сложен от радиоприемника на телефона, а са пропуснали да спомеат за Bluetooth, който е на същата честота като WI-FI и микровълновите печки. Статистиката за американците през 90-те вероятно се отнася за мобифони, които са на други честоти и с други мощности. Имам и други неща които са ми любопитни, но да не разводнявам поста :) Не твърдя, че GSM и WI-FI не са вредни, напротив. Но това, че ще си сложите в къщи рутер с една антена (3-те антени са за да може рутера да има същото покритие при по-малка излъчена мощност), или ще намалите силата на сигнала (много рутери го могат) по никакъв начин не променя излъчването на рутерите на съседите - проверете във Вашето легло чии рутер е с по-силен сигнал - вашият или на съседа ;)
 • AfeRaTa
  13.03.2016 г. 23:32
  Twa go imashe oshte v MiRC :) smqtaite sega kato doide Li-Fi :(

Коментари:

Спонсори на Портал 12