Какви са ползите от посрещане на Слънцето в духовен и физически аспект?

08.04.2016 г.
5733
Добавена от: Портал12
1 коментара
В началото на тази седмица Портал12 ви представи „Виделината на Слънцето“ – книга за посрещане на Слънцето като свещен метод. Книгата е съставена от Калин Кирилов, който в разговор с нас сподели опита и изследванията си по темата за свещените методи, дадени от всемировия учител Беинса Дуно.

“Старая се да прилагам, и колкото повече човек се старае да живее по тези духовни Божествени Истини, които са дадени от Учителя, осъзнава че все повече има да работи, и все по-малко познава материята.”, разказва впечатленията си Калин.

Слънцето е много повече от светлина и топлина
В изследванията си Калин Кирилов намира хиляди документи, които според него трябва да се проучат, тъй като в тях се говори за Слънцето като нещо различно, по-мащабно от всичко, което сме чували досега. В тези текстове се говори за работата със слънцето като цялостна наука, а не просто като слънцеядство, което стана популярно напоследък.

„За мен слънцето като физика е източник на живот, повече от чисто физическа светлина.“ – споделя Калин и допълва – „Като бях в Норвегия, осъзнах какво голямо богатство е да имаш слънце и хубави, топли дни. Ние тука в България не може да осъзнаем какво богатство имаме – слънце, топлина, умерен климат. Слънцето дава на всички богатство на тая земя. За мен слънцето е източник на живот, на основната светлина, абсолютна жизнена необходимост, така както са необходими вода, въздух, храна, светлина, прана.“

Как да се ползваме от Слънцето?
Според учението на Беинса Дуно, „Ако искате да станете гениален поет, музикант, да разгърнете тотално способностите си и възможностите си, ползвайте метода на слънцето.“

Как конкретно – 30 мин. преди слънцето да е изгряло, човек трябва да е станал, да е събуден, бодър и да застане поне 5 минути на място, където може да види слънцето как изгрява. Има 2-3 основни формули, които се казват. Вдига се дясната ръка, изпъната, защото ако не изпънем дясната си ръка, не можем да се свържем с енергиите на слънцето. И не да усещаме само топлината на физическото слънце, а да усещаме този, който е зад него – Господ. Слънцето е само една частичка, една кибритена клечка в ръцете на Господ.

Първият лъч е основният – лъчът на Любовта. Ако не хванем първия лъч на слънцето, ние всъщност сме изпуснали изгрева. Той носи условията на живота конкретно за всеки един човек. Не повече от 2 минути, не както Манек с часове – това не е за нас, това е за друга раса, друга епоха, не е за хората на новото време.“ – уточнява Калин Кирилов.

Мозъкът и очите се хранят със светлина. Според повелите на Учителя, слънцето се гледа по 10 секунди, най-много до 2 минути. След като изгрее и стане цяло кръгче, то вече не трябва да се гледа. От обед нататък човек не трябва да се пече, защото вече енергиите се сменят и до обяд слънцето дава, а от обяд нататък почва да взима.

Калин цитира Учителя, който още преди 1940-та говори, че хората ще се зареждат от слънцето и че най-чистата енергия, която ще получаваме, е от слънцето. Също така казва, че бъдещите къщи ще са от стъкло.

В наши дни виждаме как предвещанията на Беинса Дуно стават реалност. Интелектът и технологиите до известна степен помагат на човека да се ползва от слънцето на физически план. И пак, но и не само, чрез технологиите имаме достъп до есенциалните повели на Учителя за методите, които ни помагат да взаимодействаме със слънцето на духовен план. Личните усилия, които всеки от нас следва да положи за собственото и общото духовно повдигане, е чрез силна Воля да следва пътя на Любовта, Мъдростта и Истината в прилагане свещените методи от Беинса Дуно.
Свързани публикации

24.12.2015 г.
6925

Лилия Иванова: Посрещането на Изгрева преобразява животи и създава приятелства (ИНТЕРВЮ)

България, за мен е най-истинското училище за израстване, тъй като тук се срещат крайностите в начина, по който хората възприемат света. Минавайки през тях, изпитваме живота в неговата пълнота, заяви пред Портал 12 Лилия Иванова от  групата "Lilsun – Стъпки към себе си"
Коментари: 1
  • Krasen Lyudiya
    12.04.2016 г., 06:16 ч.
    3     1

    Смях... незнам колко малоумен трябва да е човек, че да не знае, че Слънцето дава живот. Това и насекомите, и гущерите и змиите го знаят, без да ги омаловажавам - тъй му е думата Знание от детската градина, само дето се раждаме с него A преписвача-съставител едно говори, а друго прави...уж иска истината да достига до повече хора, а същевременно раздава банове като Слънце слънчеви лъчи... пълен детски смях с поредното детенце, което просто се прави на важно, интересно и забележително с разни финтифлюшки и "велики познания" ... от детската градина

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай