Търси

Каква е живата връзка между нас и храната и защо е важно да си я приготвяме сами?

17.10.2018 г.
2997
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Нашите тела и околен свят въздействат върху вкуса на нашата храна. До този извод достига изследователят Роб Дън от Белгия , който провежда експеримент в изследване на взаимодействията между пекарите и квасения хляб. Това, което става ясно от експеримента е впечатляващо:

Микробите открити по ръцете на пекарите, приличат на тези, които се намират в закваската – сместа от мая, бактерии и брашно, която е душата на всеки самун. Петнадесет експерта по квасен хляб от целия свят са са взели участие в експеримента. Преди пекарите да успеят да замесят тестото, техните ръце са били тествани за бактерии.
Това е напомняне, че ние имаме изключително интимна връзка с нашата храна, казват след екперимента изследователите. Не само, че въздействаме на храната ни, но и нашата храна въздейства на нашето тяло.
Този експеримент е още едно доказателство, колко е важно кой приготвя храната ти и защо е важно емоционалното състояние, с което тя се прави. Ако навлезем по-надълбоко ще открием защо, ако искаме да приемаме най-правилните съставки за нашия организъм е най-добре сами да произвеждаме и продуктите за нашата храна. Всеки зеленчук, плод, зърно, което сме отгледали с нашите ръце е заредено с наша енергетика, попило е от какво има нужда нашето тяло и ни го дава след положените грижи.

Ако нямате възможност сами да отглеждате храна си, от изследването става ясно, колко е важно да подбирате хората от които купувате вашия хляб, плодове, зеленчуци.

Ето още една причина да изберете продукцията на малките фамилни стопанства или да намирате чиста храна в набиращите все по-голяма популярност - фермерски пазари. Така може да сте по-запознати как са отгледани те и кои са хората, които го правят и  защо го правят. Така ще знаете, каква храна приемате и с какво е заредена тя.
И като става дума за храна, нека кажа, че за храна не бива да причинявате страдания на никое същество, защото с това спирате сами себе си. И покрай това препоръчително е, щото винаги да се питаме дали не причиняваме страдание на хората; защото това ще ни улесни в благородство и духовен подем. Учителя Беинса Дуно
 
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12