Каква е живата връзка между нас и храната и защо е важно да си я приготвяме сами?

17.10.2018 г.
5547
Добавена от: Таня Борисова
Нашите тела и околен свят въздействат върху вкуса на нашата храна. До този извод достига изследователят Роб Дън от Белгия , който провежда експеримент в изследване на взаимодействията между пекарите и квасения хляб. Това, което става ясно от експеримента е впечатляващо:

Микробите открити по ръцете на пекарите, приличат на тези, които се намират в закваската – сместа от мая, бактерии и брашно, която е душата на всеки самун. Петнадесет експерта по квасен хляб от целия свят са са взели участие в експеримента. Преди пекарите да успеят да замесят тестото, техните ръце са били тествани за бактерии.
Това е напомняне, че ние имаме изключително интимна връзка с нашата храна, казват след екперимента изследователите. Не само, че въздействаме на храната ни, но и нашата храна въздейства на нашето тяло.
Този експеримент е още едно доказателство, колко е важно кой приготвя храната ти и защо е важно емоционалното състояние, с което тя се прави. Ако навлезем по-надълбоко ще открием защо, ако искаме да приемаме най-правилните съставки за нашия организъм е най-добре сами да произвеждаме и продуктите за нашата храна. Всеки зеленчук, плод, зърно, което сме отгледали с нашите ръце е заредено с наша енергетика, попило е от какво има нужда нашето тяло и ни го дава след положените грижи.

Ако нямате възможност сами да отглеждате храна си, от изследването става ясно, колко е важно да подбирате хората от които купувате вашия хляб, плодове, зеленчуци.

Ето още една причина да изберете продукцията на малките фамилни стопанства или да намирате чиста храна в набиращите все по-голяма популярност - фермерски пазари. Така може да сте по-запознати как са отгледани те и кои са хората, които го правят и  защо го правят. Така ще знаете, каква храна приемате и с какво е заредена тя.
И като става дума за храна, нека кажа, че за храна не бива да причинявате страдания на никое същество, защото с това спирате сами себе си. И покрай това препоръчително е, щото винаги да се питаме дали не причиняваме страдание на хората; защото това ще ни улесни в благородство и духовен подем. Учителя Беинса Дуно
 
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай