Търси

Как здравето мотивира все повече хора да бъдат активни показват в изложба ТърновоRUNs

Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Доброволци от групата за безплатни тренировки ТърновоRUNs откриха фотоизложба “Новата столица на здравето”. Изложбата е разположена пред Пощата в гр. Велико Търново и ще остане там до края на октомври. Доброволците са избрали 18 фотографии със запечатани моменти от тренировки, походи, игри и забавни събития.

Портал12 се свърза с Калин и Николай, за да ни разкажат как са подбрани снимките и какво показват те.

Идеята на изложбата е да покаже пълния диапазон от възможни събития, в които човек да се включи в нашия град и регион, за да бъде активен и здрав. Затова в изложбата избрах някои снимки, които не са чак толкова качествени и са снимани с телефони, но са вдъхновяващи. Искаме да покажем, че има за всеки по нещо - за учениците, за планинарите, за хората, които обичат йога, за тези, които работят до късно и си мислят, че вечер нищо не могат да правят - за тях сложихме вечерна снимка, сподели д-р Калин Василев.

Инициативата TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве е по идея на Калин Василев - доктор по генно инженерство, маратонец и ултрамаратонец, завършил своето образование в престижните световни университети Кеймбридж и Карнеги Мелън. Освен безплатни тренировки на открито всяка сряда и събота, Калин и неговите съмишленици организират много други инициативи - празници със състезателни игри, йога, походи и вело-походи, фреш-партита с благотворителна цел, за да се подпомогне дейността на групата, както и посещения в училища с цел да се образоват децата по темите за здравословен начин на живот.

Ето какво каза Ники - мотиватор в тренировките:

Показваме смелостта на хората от нашия прекрасен регион. Те отделят време за себе си и дават пример. Те имат любов към живота. Силата на изложбата е, че участват от малки дечица до големи и зрели хора. Да събереш толкова различни хора на едно място е невероятно. Искаме да покажем това, което хората искат да видят, а то е - че всички можем да бъдем едно голямо семейство. Когато сме заедно ... ние сме много по-силни!

Свързани публикации

Велико Търново RUNS
17.12.2015 г.
8573

Инициативата Велико Търново RUNS дава основа за промяна в здравето и душевното състояние

Вече близо 4000 души от различни възрасти, професии и социален статус са се обединили около идеята за здравословен и природосъобразен живот. Създаделят на движението е докторът по генно инженерство Калин Василев (маратонец и ултрамаратонец) завърнал се в старопрестолния град след образование в престижни световни университети (Кеймбридж и Карнеги Мелън)
Виж повече
ТърновоRUNS
15.06.2016 г.
3122

ТърновоRUNS разгръща международния ден на йогата в 'Седмица на йогата'

Вдъхновени от огромния интерес и идеята за раздвижване на социалните маси, ТърновоRUNS плануват да продължат със своите БЕЗПЛАТНИ йога практики към един символичен сезон на йогата на открито
Виж повече
Олимпийско Лято 2016 - тренировка за здраве - TarnovoRuns
12.08.2016 г.
2356
3

Доброволци организират Олимпийски игри - всеки е добре дошъл да участва

Утре - 13 август, от 9 до 12 часа в парк “Дружба” (до детската площадка) ще се проведе Олимпийско Лято 2016 - тренировка за здраве само от игри. Събитието е безплатно, подходящо за хора от всички възрасти и се организира доброволно от фейсбук групата TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве.
Виж повече
Коментари 1
  • Сия
    05.10.2016 г. 21:04
    Чудесни кадри, много зареждащи. Вдъхновявате! :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12