Търси

Как се осъществява връзката на Духовния Учител с учениците по време на сън?

03.11.2020 г.
11227
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Много от учениците в пътя на духовното развитие копнеят за дори една-единствена среща с Учител, носител на Истината и Словото. Това на физическо ниво не може да обхване всички желания, макар чисти и искрени, на повечето ученици, заради ограниченията на пространство-времето. Затова ще споделим с вас някои мисли от Брат Михаил-Омраам *, в които можете да доловите с интуицията си отговори за връзката с въплотените  (частично от "сплотен / въ-плотен", не е печатна грешка) Учители и Учителите, които са слизали на Земята за да покажат Пътят.

Брат Михаил - Омраам:
"Духовният Учител, който осъзнава своята роля и отговорности, говори и през нощта на своите ученици; той се стреми да достигне до тях и чрез съня. И какво толкова интересно им казва, което не може да им разкрие в будно състояние?... Много неща, които все още не биха могли да разберат чрез способностите на обичайното си съзнание, и с които те не биха знаели какво да правят.

Истините, които той им предава чрез мисълта си по време на сън, започват да действат в подсъзнанието им и в деня, в който станат готови да ги разберат и да работят с тях, те отчетливо ще се проявят в съзнанието им. Питат се: "А самият Учител, дали сега той е буден или спи?" Той може да е буден, но може и да спи, защото се е научил как да поддържа мисълта си активна дори и по време на сън.

Онова, за което духовния Учител няма условия да постигне през деня, той може да го направи през нощта, защото тогава ограниченията изчезват. През деня той разполага само с няколко часа, за да приема хората, които идват при него за помощ и съвет. Всички те са опостушени и измъчени, а той не разполага с достатъчно време, което да им посвети и да разговаря с тях. За разлика от това, през ноща той може да се проектира на много места едновременно, за да помогне на нуждаещите се от съветите му. Физическото му тяло е тук, то лежи неподвижно, то спи, но Духът му се устремява в пространството, за да облекчава и просвещава хората. Неговият Дух не спи, той остава активен.

Трябва да разберете, че е необходимо всяка вечер да се подготвяте за сън, сякаш тръгвате на свещено пътешествие, за да бъдете готови някой ден и за другото пътуване, което е много по-решаващо от съня - за смъртта.

Колко много хора, след като напуснат земния живот, не успяват да се отдалечат от физическото си тяло! Връзките с него остават, те са мощни и ги дърпат назад.

Те дълго бродят около телата си, около местата, където са живели, около хората, които са познавали, и въпреки, че светлите духове, слугите на Бога, идват, за да им помогнат да се освободят, т еужасно страдат.

Малцина могат незабавно да оставят физическото си тяло като стара износена дреха, да го захвърлят и да се обгърнат в одежда от светлина. Повечето хора се страхуват от смъртта, защото не са се упражнявали да поддържат дистанция по отношение на физическия свят. 


Много е важно преди да заспите да успеете да възстановите реда в себе си и да се свържете с Небето. Обърнете особено внимание на това, защото няма да се уморя да повтарям - именно през нощта, по време на сън, психичните сили извършват своята дълбочинна работа в подсъзнанието ни.

Преди години Учителят Петър Дънов ни даде формула, която да произнасяме преди лягане. Тя се казва,като поставяме дланта на дясната си ръка върху слънчевия сплит, а тилната част на лявата ръка поставим на гърба, на нивото на слънчевия сплит. Учителят Дънов ни даде тази формула на български разбира се. Ето я:

ГОСПОД В МЕНЕ Е СВЕТЛИНА,
АНГЕЛИТЕ СА ТОПЛИНА,
ЧЕЛОВЕЦИТЕ СА ДОБРИНА. ( 3 пъти)

ГОСПОД В МЕНЕ Е СВЕТЛИНА,
ДУХЪТ МИ Е ТОПЛИНА,
АЗ СЪМ ДОБРИНА. (3 пъти).


(бел.Портал12 - отново имаме числото 33)

Концентрирате се за няколко минути, след което с дясната си ръка чертаете пентаграм във въздуха. Защо именно пентаграм? Традиционно пентаграмът е символ, който маговете поставят над входа на дома си, за да отблъскват злите духове. Разбира се, не е достатъчно да очертаете пентаграм, за да бъдете защитени. Но ако се стремите да водите разумен и чист живот, всеки ден начертаният от вас пентаграм ще укрепва работата ви и вие действително ще бъдете защитени.

Някои ще си помислят: "Ама защо той ни разказва всичко това? Зли духове...защита преди заспиване...Защо не ни остави да живеем според нашите си разбирания?"

Естествено, аз нямам право да ви налагам нищо и вие сте свободни да продължите да живеете, както си го разбирате, по вашия си начин, с всички съответни лични проблеми. Нямам нищо против това. Аз само ви обяснявам как реално стоят нещата и тези, които ме разберат и го пожелаят, сами ще се заемат за работа."

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12