Търси

Как да се пазим и защитаваме по време на сън?

01.06.2018 г.
15085
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато човек заспива към физическото му тяло (често) се прикрепя нечист дух, за да му внушава определени мисли, определени идеи, определени желания. Този дух иска да обсеби физическото му тяло, защото то притежава големи запаси от сила. Да, злите духове се нуждаят от материали и енергия за своите дела и ги намират именно у хората, особенно когато те спят. Защо? Много просто. Денем хората, погълнати от своите дела тичат наляво и дясно, така че самите те използват енергията, която имат - докато нощем, когато спят, енергията им може да бъде присвоена.

Ще кажете: "Как така? Докато спим се явяват някакви духове и ни ограбват, а ние и представа си нямаме? Но те нямат право!" Ами нямат право, така ли мислите? Те си присвояват това право. Погледнете как постъпват хората с животните от милиони години! Безжалостно ги експлоатират и избиват под предлог, че се нуждаят от тях, за да задоволяват най-различни потребности. Нима хората изобщо някога са се чувствали виновни за това? Казват : "Че те за това са създадени". В невидимия свят има същества, разсъждаващи точно по същия начин като хората. Те безскрупулно ги експлоатират, особено по време на сън, когато са безпомощни и беззащитни.

За да се защитят от тези нисши духове, хората преди сън трябва да се молят на Небето да им бъде изпратен ангел за ограждане, който да ги заведе в Школата на Господа - да се учат там на любов и мъдрост. Така през нощта те винаги ще имат Пазител, който ще бди над тялото им и ще пречи на тъмните духове да го завладеят.

Нашето тяло, нашите клетки, могат да спят, но но съзнанието ни трябва да остане будно, бдително, да остане нащрек и да продължи да ни води сред капаните на нощта. Точно както пътниците в един влак могат да спят, имат това право, но машинистът - никога!
Не е достатъчно да бодърстваме само денем, но една частица от нас трябва да продължава да бодърства и нощем. Ето защо вечер преди да заспите, трябва да оставите вътре във вас едно същество, една светлина, която да бодърства докато вие сте потънали в сън. 
Будни бъдете и молете се ; Матея 26.41
Да бъдем будни не означава да не спим, но да бъдем нащрек. Във физически смисъл трябва да се спи, нужно е за физическия и психически баланс. Но трябва да се бди не във физически, а най-вече в духовен план. 

Преди години Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) ни даде формула, която да произнасяме, когато си лягаме да спим. Тя трябва да се произнася полагайки дясната ръка с дланта на слънчевия сплит, а лявата ръка на гърба, точно на нивото на слънчевия сплит:
Бог е Светлина
Ангелите са Топлина
Всичките человеци са Добрина
Бог в мен е Светлина
Духът ми е Топлина
Аз съм Добрина
Душата ми е Добрина
Няколко минути медитирате, след това с дясната ръка чертаете във въздуха Пентаграм.
Пентаграм - формула преди заспиване
Разбира се не е достатъчно да начертаете пентаграм за да бъдете истински защитени, но ако водите един разумен и чист живот всеки ден и се стараете непрестанно, пентаграмът ще подкрепи вашите усилия и вие ще бъдете истински защитени. 
Някои ще си помислят: "Но защо той ни разказва всичко това?...Зли духове...да си поставяме защита преди сън...Оставете ни на мира, имаме право да си живеем както искаме."
Да зная, зная, нямам никакво право да се меся във вашия живот, свободни сте да продължите да живеете сред своите трудности - нямам нищо против. Аз само говоря - обяснявам, и тези които желаят, ще се захванат за работа.
 
из лекция на Брат Михаил - Омраам, изнесена във Франция, края на 70-те.
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12