Търси

Изследване показва, че егото при много хора се увеличава след практики с йога и медитации

28.06.2018 г.
13104
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Изследване на американски психолози показва, че егото при много хора се увеличава след практики с йога и медитации. Информацията не е новост и е типична за начина на възприемане на пътя за личностно развитие в поведенческите модели на западн(ал)ото общество.
Именно хората, съсредоточени в различни практики (най-вече източни) са ясен пример за желанието на утегчения от модерния и забързан начин на живот западен човек да излезе от матрицата на своето ежедневие. Излизането чрез такива практики от матрицата за много хора е успешно, но ги вкарва в нова матрица на поведение, което в повечето случаи е свързано с напомпване на собственото его - започваш да възприемаш себе си различен от обкръжаваща среда и близки. Такива хора обикновено стават по-критични и изявяват недоволството си спрямо тези, които според тях остават застинали в материалното на предходната матрица.

По този начин различните практики, медитации, съсредоточаване в една или друга чакра, може да се окажат множество капани, в които наивно и лесно се пропада.

Пътят на истинското духовно развитие не е в практиките и медитациите, те може да се ползват в най-ранен етап за някакво базово упътване, но пътят - това са чисти действия, а не разговори, думи и практики.
"Коя е основната практика на света, от която са се отклонили хората? Овладяването на ума. Това е най-важната практика в света: контрол. Това означава: контрол над мисли, чувства, постъпки и тайни вътрешни постъпки. Това е висшата практика." Елеазар Хараш
Най-тежките болести при човек се пораждат от егото и амбициите
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12