Изследване показва, че егото при много хора се увеличава след практики с йога и медитации

28.06.2018 г.
27565
Добавена от: Борислав Борисов
Изследване на американски психолози показва, че егото при много хора се увеличава след практики с йога и медитации. Информацията не е новост и е типична за начина на възприемане на пътя за личностно развитие в поведенческите модели на западн(ал)ото общество.
Именно хората, съсредоточени в различни практики (най-вече източни) са ясен пример за желанието на утегчения от модерния и забързан начин на живот западен човек да излезе от матрицата на своето ежедневие. Излизането чрез такива практики от матрицата за много хора е успешно, но ги вкарва в нова матрица на поведение, което в повечето случаи е свързано с напомпване на собственото его - започваш да възприемаш себе си различен от обкръжаваща среда и близки. Такива хора обикновено стават по-критични и изявяват недоволството си спрямо тези, които според тях остават застинали в материалното на предходната матрица.

По този начин различните практики, медитации, съсредоточаване в една или друга чакра, може да се окажат множество капани, в които наивно и лесно се пропада.

Пътят на истинското духовно развитие не е в практиките и медитациите, те може да се ползват в най-ранен етап за някакво базово упътване, но пътят - това са чисти действия, а не разговори, думи и практики.
"Коя е основната практика на света, от която са се отклонили хората? Овладяването на ума. Това е най-важната практика в света: контрол. Това означава: контрол над мисли, чувства, постъпки и тайни вътрешни постъпки. Това е висшата практика." Елеазар Хараш
Най-тежките болести при човек се пораждат от егото и амбициите
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12