Търси

Изследователи на автентичната история на Земята, сочат България като едно от ключовите места на познанието

18.07.2016 г.
6777
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Греъм Хенкок е един от малкото пионери в така наречената “алтернативна история”. След като работи за големи медийни компании като журналист години наред, той се отправя на пътешествие, за да открие истината за произхода на хората. Неговото изследване е изумително и прави старите исторически разкази да изглеждат нелогични.
 
Има доказателства, че хронологията на човечеството започва много отпреди 10 000 години. Известният древен паметник в Египет, Сфинксът, днес има такива следи от ерозия, които показват, че вода е текла по стените му в продължение на много години. Това означава, че в пустинята Сахара тя е текла избилно по времето, когато паметникът е бил построен, и достатъчно дълго е била в контакт с него, за да причини ерозията, която сега се наблюдава.
 
В пустинята не е валял дъжд приблизително 5 000 години. Дали Сфинксът е построен по-рано, като например веднага след Ледниковия период, когато климатът драстично се е променил?
 
България е място, което светът тепърва ще открива. Буквално преди дни в столицата беше открито най-старото неолитно жилище на 8000 г. в кв. „Слатина”.

Огромните 300 кв. м къщи са най-големите жилища от епохата на ранния неолит, откривани някога не само у нас, но и в Европа. Обитатлите на големия мезонет са отглеждали лимец, ечемик и леща. Обработвали са земята със сечива. Намерени са брадви, едната от рядък зелен камък. Така корените на София се оказват на повече от 8000 г., което я прави най-достолепната европейска столица.
 
Доскоро друго селище - в езерния град край Дуранкулак беше обявено за най-старото. То е уникално с интересната си архитектурна компазиция от 18 големи сгради, обитавани от 15-20 души. Между постройките са прокарани най-древните улици в Европа с ширина най-често от няколко метра, като "градоустройственият план" е спазван строго поради ограничената площ на острова и тежкия климат, като е оставяно много малко разстояние между жилищата.
 
Фактите говорят, че това е цялостна и единна култура, защото именно тук са открити най-старото обработено злато - във Варненския халколитен некропол, както и първият обработен нефрит, тук се развива и технологията на леене на метали.

Древните черноморски обитатели са притежавали познания по алгебра и геометрия много преди Питагор. Числото на Фибоначи, станало популярно чрез бестселъра на Дан Браун "Шифърът на Леонардо", както и Златното сечение, по което е работил самият да Винчи, се срещат за първи път във Варненското съкровище.
 
Най-старата писменост също е открита у нас, предвестник на Дунавската протописменост.
 
Всичко това вече не може да се нарече сензация, защото в пещерата Козарника край Белоградчик беше открито доказателство за човешка дейност отпреди 1 400 000 г.
 
Намираме още свидетелства за предхождаща цивилизация на Балканите. Археологическият комплекс Гьобекли тепе в Турция датира най-малко от 11 000 години. Комплексът представлява структура от внимателно проектирани каменни плочи и барелефи на животни, като лъвове и газели, които не са живели в Турция по онова време. Откритията, свързани с тази структура, предполагат, че хората са обитавали много по-напреднало общество, отколкото си мислехме.
 
Още едно от многото доказателства за стария произход на човечеството е 12 000-годишният тунел в Дуарка, Индия, който свързва Шотландия с Турция.
 
Много забележителна е картата на Пири Рейс, която той прави през 1513 г. Картата показва континентите в света свързани помежду си, заедно с Антарктика. Всъщност Антарктика е показана като обитаема територия, някога населявана от хора.
 
Атлантида?
Всичко описано до тук е част от "отпечатъците на боговете", както Греъм Хенкок би казал. Но какъв ли е произходът на тези отпечатъци?
 
Греъм Хенкок твърди, че Антарктида е била някога Атлантида. Той вярва, че животът по целия континент е процъфтявал, докато не са дошли природни бедствия, които променят климата. Морското равнище се повишава и температурите падат. Животът си отива.

Дали някога наистина е имало напреднала цивилизация на Земята, за която все още не знаем? Ако е имало, по-напреднала ли е била от нашата сега?

Днес хората, които си задават тези въпроси, стават все повече. Близо е времето, когато и официалната история ще започне да дава отговори. Междувременно алтернативните историци и археолози малко по малко разкриват и публикуват неоспорими факти. Ако се питате дали да вярвате или не, имайте предвид, че правилният отговор не е в книгите, а някъде навътре - в центъра на Сътворението, който пулсира у всеки от нас.


Автори: Анна Бончева| Портал12
Коментари 3
 • Аватар
  18.07.2016 г. 17:28
  Никога няма да разберат колко е древно всичко!
 • Dinko Malakov
  18.07.2016 г. 16:13
 • Нели
  18.07.2016 г. 12:37
  :N

Коментари:

Спонсори на Портал 12