Търси

Изследователи: Витлеемската звезда не е звезда! Светлината в небето е уникално планетарно подреждане!

05.12.2017 г.
7473
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В продължение на стотици години, учени и теолози, са били объркани от произхода на Витлеемската звезда - мистериозният  библейски символ, който ръководи влъхвите до новородения Исус. Известен като "Коледна звезда", изследователи сега твърдят, че този знак, всъщност  не може да е бил звезда.

Ново проучване на историческите, астрономически и библейските записи подсказва, че става въпрос за изключително рядко планетарно изравняване в 6 BC по време на което Слънцето, Юпитер, Луната и Сатурн лежат в съзвездието Овен. Когато се е случило това планетарно изравняване освен всичко останало, Овен е бил и в позиция на пролетното равноденствие.

Грант Матюс, професор по теоретична астрофизика и космология в Катедрата по физика в университета в Нотр Дам е изучавал Витлеемската звезда в продължение на повече от десетилетие. Той е на мнение, че модерната астрофизика днес се опитва да обясни едни от най-големите астрономически събития в историята, каквото е и това с Витлеемската звезда.

Подобно събитие, като изравняването на планетите в  този вид се среща изключително рядко, според изследователя. Подобна схема  не може да се види отново в следващите 16,000 години. Но дори и тогава, пролетното равноденствие, не би било в Овен.

Изчисленията за 500 000 години в бъдещето показват че, подобно подравняване на планетите, което се е случило тогава, известно като Коледната звезда, не може да бъде повторено отново!

"Влъхвите са видели този знак на изток, размишлява проф. Матюс и допълва: За зороастрийските жреци на древен Вавилон и Месопотамия, които са били добре запознати с астрономията, известни също като тримата мъдреци или тримата царе - това подреждане в Овен е било сигурен знак за раждането на новия владетел в Юдея.

Юпитер и Луната заедно представят раждането на един владетел със специална съдба, докато Сатурн е символ за даване на живот. В крайна сметка, това уникално астрономично явление ги подтиква и води в търсенето на младенеца, казва още Матюс.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12