Търси

Използването на микровълнови печки уврежда химичната структура на храната

22.01.2016 г.
2330
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Използването на микровълнови печки вече е абсолютно признато от учените, че е безумно. На практика се оказва, че облъчената с микровълново лъчение храна губи изцяло хранителните си качества. Най-ново изследване на учени от Университета в Минесота показват в допълнение, че освен загубата на основни хранителни компоненти, микровълновите печки унищожават напълно енергийната стойност и променят вибрацията на храните. Според научните изследвания микровълновото лечение е изключително вредно за всички видове твърда храна и течности.

Микровълновите печки работят чрез предизвикване на водните молекули да резонират при много високи честоти, което ги превръща в пара и по този начин се нагрява храната. Въпреки че това може да е удобен начин за приготвяне на храна, използването на микровълново лъчение всъщност променя химичната структура на тази храна.

Фактът, че микровълновите печки са одобрени в глобален мащаб като безопасни, не означава съвсем нищо в наши дни, тъй като са налице и редица други примери като неоникотионоидите и глифозата, например.

Микровълните се деформират и изкривяват молекулите в храната, докато конвенционалните методи за отопление не го правят. Знаем, например, че по време на кръвопреливане, микровълни са често използвани за нагряване на кръвта преди да се прехвърли на пациента. Често тези пациенти умират, дори да са получили кръвопреливането навреме. Именно заради това в България е масова практиката преди кръвопреливане, особено за деца, пластичните банки с кръв да се затоплят от допир с кожата (често под мишница) на родители или роднини, а не да се използва микровълново затопляне.

Изследване посочва, че броколите, след като са били в микровълнова фурна, загубват до 97% от своите полезни антиоксиданти. За сравнение, когато изследователите задушават броколи, те открили, че се губят само 11 на сто или по-малко от своите антиоксиданти.

Проучване от Австралия пък показва, че микровълните предизвикват по-голяма степен на "протеиново разгъване" от конвенционалното отопление. Експеримент с чесън пък установява, че само 60 секунди в микровълнова печка правят така че неговото активно вещество (alliinase) да стане напълно безполезно.

Микровълните също унищожават имуностимулиращите вещества, които се намират в майчиното мляко. Това са уникални имунни хранителни вещества, които са от съществено значение за здравето и развитието на детето. Задълбочени изследвания на учените показват, че облъчена с микровълни, кърмата предизвиква понижение на лизозима, а активността на антителата срещу патогенни бактерии се срива.

Японски учени пък направиха в края на 2015 г. проучване, което установи, че само 6 минути микровълново нагряване унищожават приблизително 40 процента от витамин В12 в млякото и лишават повечето храни от всякаква хранителна стойност. Те са получили и данни, че микровълните на печките убиват и всички минерали в храните.
 
Коментари 1
  • Пламен Петков
    23.01.2016 г. 17:17
    На един приятел родителите му са инженери в АЕЦ Козлодуй. Преди години като му устройваха апартамент в София, бяха му купили всичката необходима бяла техника с изключение на един уред - микровълнова печка нямаше и бяха му забранили да използва... даммм, инженерите знаят много добре за какво иде реч!;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12