Търси

Излезе от печат неиздаваната в България книга на Морис Метерлинк - 'Мъдрост и съдба'

29.08.2017 г.
1220
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Излезе от печат неиздаваната в България книга на Морис Метерлинк - 'Мъдрост и съдба'. Книгата е със специален предговор от Елеазар Хараш. Редактор е Авенир Халани, а Мария Костова работи за подготовката и издаването на книгата.

"В тази книга ще се говори често за мъдрост, за съдба, за справедливост, за щастие и за любов. Изглежда, че има някаква ирония в подобно говорене за едно едвам видимо щастие сред твърде действителните нещастия, за една може би идеална справедливост в недрата на една, уви, крайно материална несправедливост, за една любов, която мъчно би могла да се долови сред толкова очевидна омраза или равнодушие. Сякаш би било съвсем неудобно да търсим през свободното си време в потайните гънки на човешкото сърце някакво упование или ведрина, някакъв случай да се усмихнем, да се развеселим и да заобичаме, някаква причина за благодарност и възхищение, когато по-голямата част от това човечество, в чието име се повдига глас, не само че не се занимава с тъй тежко достижимите вътрешни радости и дълбоки утехи, които задоволеният мислител възвеличава, но няма дори сигурността и времето да вкуси до край самите житейски неволи и бедствия."


"Да бъдем мъдри, значи да имаме самосъзнание, но като натрупаме едно доволно обширно самосъзнание, ще забележим, че истинската мъдрост е нещо много по-дълбоко от съзнанието. Мъдростта не трябва да има вид, не трябва да има форма, нейната красота трябва да бъде така променлива, както красотата на огнените пламъци."

"Велика истина е, че присъствието на мъдреца унищожава действието на съдбата, че няма може би нито една драма, в която да влиза истински мъдрецът и че щом той се появи събитието се спира само по себе си преди сълзите и кръвта..."

"Съществуват постоянни отношения между инстинкта и съдбата, те се крият взаимно и блуждаят ръка за ръка около невнимателния човек..."

"Разумът отваря вратата на мъдростта, но най-живата мъдрост не се намира в разума. Разумът затваря вратата на лошите съдбини, но нашата мъдрост отваря на хоризонта друга врата за добрите съдбини."
Морис Метерлинк

----

"Мъдрият се е справил със съдбата си, защото се е отделил от себе си и е избрал Истината, а не знанието"

"Знаещият е съдба. Знаещият не умее да задава истински въпроси, защото той все още няма душа"

"Съдбата на знаещия е да чува света. Мъдрият чува тайната реалност"

"Съдбата атакува всичко неразумно, всички неразумни желания. От милиони години неразумното се преражда в света, за да се учил на разумност."

"Мъдрецът е покорил съдбата си, защото е станал част от Бога"

Елеазар Хараш, Варна, 2017


Книгата можете да поръчате на : info@portal12.bg ; 0877 12 77 12 ; или във Facebook


Граф Морис Полидор Мари Бернар Метерлинк ( Морис Метерлинк) е един от най-забележителните литературни творци и мислители в Света през 19-и век.

Известен със своите драматургии, Метерлинк развива и дълбоки изследвания в областта на окултното и мистицизма. 

Морис Метерлинк е един от най-забележителните философи и мистици на Европа. През 1911 г. Морис Метерлинк получава Нобелова награда за литература, а през 1914 г. Римокатолическата църква включва всички негови произведения в Индекса на забранените книги.

ВИЖТЕ ВИДЕО РАЗГОВОР ЗА ТВОРЧЕСТВОТО НА МОРИС МЕТЕРЛИНК:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Свързани публикации

снимка: Антон Чалъков / Shutterstock
25.03.2016 г.
3251
2

С послание към българите, Мариус Куркински върна на сцена Синята птица на Морис Метерлинк

Според Мариус Куркински противостоенето на всички негативни събития и емоции, които се случват в ежедневието ни трябва да тръгне от една вътрешна сила във всеки човек, чрез отношението му към другия, ближните и обществото като цяло
Виж повече
силата на мълчанието
12.04.2016 г.
4163
2

Морис Метерлинк оценява силата на мълчанието като специален момент за осъзнаване на миговете

За Морис Метерлинк мълчанието намира своята най-добра среда за развитие в смирението на човек
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
29723
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12