Търси

Избрани 12 истини за Земята от Учителя Беинса Дуно

22.04.2016 г.
4753
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Деня на Земята, Портал12 ви представя едно по-различно виждане за планета Земя.Топ 12 избрани идеи за Земята на Всемировия Учител Беинса Дуно:

Ние трябва да сме като Земята, а мислим, че тя не чувства. Не, Земята е разумна. Ходим по нея, плюем, какво ли не правим, тя мълчи и търпи. Както търпи Земята, така и ние трябва да търпим. Ти ходиш по Земята и не ти иде на ума, че може тя да не е доволна от теб. Плюеш по нея. Представи си, че ти носиш един твой приятел на гърба си и той постоянно те плюе, секне се върху теб.

Земята, както и всички същества, диша. Земната кора се повдига и спада на височина 25 сантиметра. Едно велико и разумно същество регулира дишането на Земята и на всички живи същества. Ритъмът в дишането на хората съвпада с ритъма на дишането на Земята.

Животът изтича от една точка, която е център, и отива към периферията. Ние наричаме този център на човешкия живот – душа. Външният живот на душата наричаме ум – въздухът на Земята. В Земята се намира душата на Земята. Във въздуха е умът на Земята. Водата е сърцето на Земята.

Земята като живо същество си има свой хороскоп, свой път, по който си върви. Нейният път сега не е тъй гладък, както е бил по-рано. Земята понякога минава през известни пертурбации. Хората често се заразяват от тия влияния на Земята и от това се зараждат разните епидемични болести. От тия болести понякога измират хиляди и милиони хора.

Земетресенията стават, когато има несъответствия, когато хората стават много лоши. Тази енергия, която се развива при триенето на пластовете, може да се хване и да се използва за отопление и осветление, може да се складира, за да има винаги гориво, а сега всичко отива нахалост в пространството.

Човек със своята мисъл, със своето чувство изменя повърхността на Земята. Ако мисълта не е светла и чиста, плодовете не са сладки и не могат да зреят добре; ако чувствата не са добри, тревите почват да жълтеят. Ако хората са недоволни, скалите се рушат.

Земята се движи с 19 километра в секунда. Числото 19 спасява човечеството от големи катастрофи, които би могло да преживее на Земята.

Всички неуравновесени същества слизат на Земята, за да се уравновесят, да придобият нейния темп на движение. Като придобият нужното равновесие, изпращат ги на други планети, там да се учат.

Вземете например скъпоценните камъни, металите и маслата, които се намират в Земята, това не са нищо друго, а богатствата на хилядите същества, които са работили векове преди нас. Казвате, че това са наши богатства. Да, но тези богатства не принадлежат на един човек. Те са общи блага и трябва разумно да се употребят.

Каква голяма предвидливост и разумност, какво голямо внимание има от страна на Земята! Тя е голям параход, който има капитан, матроси и гориво. Колко хора пътуват с тоя параход? Едни се качват – раждат се, други слизат – умират. Земята носи своите пътници, които разрешават един неразрешим въпрос. Всички спорят, делят Земята, но параходът си върви – продължава своя път.

Всякога не е нужно една и съща площ да се засява. И Земята трябва да си почива. Земята с милиони години е събирала своите богатства, от които сега се ползваме. Не мислете, че може да постъпвате с нея безразборно. Тъй както хората се развиват и постъпват, един ден тези ресурси ще изчезнат.

Енергиите, които Земята приема от Слънцето, проникват в земните пластове, оставят там хранителни елементи и вече преобразени наново отиват в космическото пространство, после на Слънцето за преработка, за да добият първоначалния ритъм. От полунощ до обед Земята е отрицателна, възприема повече, а от обед до полунощ е положителна.

извадки от книгата Енциклопедичен речник на Учителя Беинса Дуно

 

Свързани публикации

отговорно земеделие
19.04.2016 г.
2069
2

Водата ни е с все по-силен недостиг на кислород и замърсена с химикали. До какво води това?

В продължение на 80 години азотният тор, с който се обработват земеделските полета, замърсява реки и езера и се просмуква в източниците на питейна вода. Дори фермерите да спрат да използват нитрати още днес, повишените концентрации ще останат в реките и езерата за десетилетия напред.
Виж повече
Международна космическа станция - кадър от модула Индевър
21.04.2016 г.
1524

Излезе първото 4K видео с кадри на планетата Земя

Излезе първото 4K видео с кадри на планетата Земя. То е направено от Международната космическа станция.
 
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12