Търси

Избрани 12 истини на Учителя Беинса Дуно за децата, Любовта и възпитанието

01.06.2016 г.
4519
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В деня на детето първи юни, Портал12 призовава да внесем Любовта в общуването и възпитанието на децата.Топ 12 цитати на Беинса Дуно за децата, Любовта и възпитанието:

Аз поздравявам младото поколение. Те ще възкръснат. На младото поколение ще дадем всичкото си съдействие. Едно съм с тях. Аз съм с младото поколение, момчета и момичета, които имат стремеж към вечните ценности на живота, които имат любов. Идете и воювайте с оръжието на любовта! Победата ще бъде ваша. В бъдеще ще дойде едно ново поколение - нови типове.

Ако ми дадете възможност, ще въздигна това младо поколение. Ще му дам философия, знания и начин за работа. Не монаси да ги направим, но художници, музиканти, поети, и работници, да служат на Цялото, на Божественото. Във всички области на науката ще бъдат посветени.

Трябват училища, в които младежите да се възпитават как могат да станат строители на бъдещото общество.

В бъдеще, ако искате да възпитавате малки деца правилно, можете да ги възпитавате прекрасно с музика. Даже най-упоритите, най-своенравните деца можете да ги възпитавате с музика.

Дайте най-добри условия на детето. Кои са тия условия? Хранете го предимно с плодове. В новото училище ще учат децата как да се хранят, как да дишат и пр. Чистата храна е първата стъпка при възпитанието на децата. Храненето може да стане един метод за възпитание.

Не трябва да се казва на детето да не убива животните, не трябва да го морализираме; това е отрицателен метод и не действа възпитателно. Не, развийте у него любов към животните и тя ще определи линията на поведението му. То като приложи любовта, всичко друго ще дойде само по себе си.

Това дете, което къса главичките на цветята, после ще изхвърли майка си на улицата. При възпитанието на децата да им се обръща внимание, че и мушичките и птичките усещат болка като нас. Децата като разберат това, ще кажат: Добре, в бъдеще няма да им причиняваме болка. По този начин ги възпитавайте. Не им казвайте, че това е грях, че онова е грях. Те нямат опитност от греха.

Няма да се борим с лошите качества на детето, но ще поощрим добрите. Не трябва да внушаваме на детето, че не е паметливо, защото каквото човек мисли, такъв и става. Сега на детето се проповядва все отрицателната страна. Майката казва на детето: Няма да лъжеш, няма да крадеш. Тогава детето казва: Я чакай да се опитам да видя, какво нещо е кражбата. По-рано то може да не е крало или лъгало. Майка му казва: Да не лъжеш. Тогава детето казва: Да опитам, какво нещо е лъжата. Или пък му се казва: Не трябва да мразиш. Като кажеш на детето: Не бъди груб или: Не трябва да мразиш, то казва: Чакай да го опитам.

За да възпитавате хората, трябва да приложите Христовото учение - учението за любовта. Ако имате някое своенравно дете, направете опит с него и приложете метода на любовта. Обикнете това дете и никога не мислете за неговите отрицателни черти. Мислете, че то е добро, разумно, и ще видите, че след известно време то ще се поправи.

Любовта, приложена в образованието, е най-силният метод. Няма сила в света, която може да се противи на любовта. И най-упоритите деца отстъпват пред нея.

Забравяме, защото не обичаме. Когато обичаме, не забравяме. Това има голямо приложение във възпитанието.

Учете се да запазите детинските си черти, своята младост. Тя е едно божествено състояние. Не го осакатявайте. Само любовта запазва у човека детинските черти през целия живот. Човекът на любовта винаги има нещо детско и чисто.

Свързани публикации

Устойчив модел за образование и хармония с децата
18.03.2016 г.
2659
1

Топ 12 избрани напътствия за децата от Любов Миронова

Новите деца заемат повече пространство. Необходим им е простор, за да могат да тичат, да се движат, да се усамотяват, да са активни…
Виж повече
Живко Стоилов | © 2016 Портал12
23.04.2016 г.
2536

Живко Стоилов: Болестите при деца са пряко отражение на конфликтите, които съществуват в родителите (ВИДЕО)

Ние се стреми да обърнем поглед и да изучим периода на бременността, че дори и преди това, за да отговорим на въпросите с каква идея и с каква цел е създадено едно дете, заяви Живко Стоилов
Виж повече
игри в дивото
30.05.2016 г.
1151

Защо децата се нуждаят от приключения в дивото повече от всякога?

Заведете порасналите си деца на планински поход, катерене, палатков лагер, и ще разберете, че това ще им даде баланс и по-широка перспектива. Дори и самите вие да не сте го правили все още - никога не е късно.
Виж повече
иновативни училища
31.05.2016 г.
1879
1

Иновативни училища ще признава МОН от следващата година

Министерство на образованието дава възможност и на детските градини в страната, подобно на училищата, да получат статут на „защитени” и „средищни”
Виж повече
Приеми ме на село
01.06.2016 г.
2092

Инициативата 'Приеми ме на село' дава шанс на градски деца да усетят магията на българските села

Участниците трябва да бъдат на възраст 9-14 г. и да имат желание да станат „внучета назаем“ за 5 дена на баби и дядовци „под наем“ от с. Поповци, без да остават да нощуват в селото
Виж повече
Коментари 1
  • Дилмана Гюрова
    17.08.2016 г. 10:12
    За повече от 30 години опит с деца, някои от тези истини са ми убягнали. Но любовта съм я прилагала и съм си доказала, че работи прекрасно с дяволите у децата, докато ядът само ги подхранва.

Коментари:

Спонсори на Портал 12