Истинският ученик се нуждае от коренно пречистване срещу силите на Черното Братство

15.10.2019 г.
9779
Добавена от: Борислав Борисов
1 коментара
Окултната сила на Бога е преобразила ангелите в демони. Падането е закон на превръщане. Те бяха преобразени, защото слушаха Словото Божие, но престанаха да го изпълняват. Една от древните истории в света е преданието за Луцифер, великият ангел, който е въстанал срещу Вечната Воля. Всички паднали ангели се обединяват и се опитват да се борят срещу Бога. Така се е поставило началото на Черното Братство.

Сега нашият свят е пристанище на Черната Ложа. В света Черната Ложа работи усилено и затова много хора се превръщат в демони благодарение на съблазън и неустойчивост - вещици, екстрасенси, призраци, недоразвити същества и т.н. Призраците, понеже са изостанали същества, с аобречени на това скитане хиляди години. Армията от паднали същества са воини на звяра и се управялват от неговата воля.

Главната ударна сила на демоните е невидима и работи чрез съблазни и удоволствия. Това означава, че ученикът много отрано трябва да се въоръжи за борба с тези тъмни сили.

Въоръжение означава: пречистване, търпение, смирение, контрол и всичко това постигнато с Любов и постоянство, а не с усилия и изкуствена дисциплина. Тези неща трябва първо да се изучат, второ - да се практикуват и трето - да се придобият.

В това въоръжрние най-важно място заема будността, защото тя е тази, която изпреварва ума, т.е. замислите на звяра. Това изпреварване на ума зависи от постоянството на молитвите.

Злото и враговете са важен изпит за ученика. Ако той ги обикне ще може да ги преобрази. Именно затова е казано: "Любете враговете си". Защо? - Защото Любовта е силата, която преобразява. При условието на Любовта и будността, за ученика важи следния важен закон от Учителя: И злото е за добро, и доброто е за добро. 

Истинският окултен ученик се нуждае от едно коренно пречистване, защото без пречистване обновяването е невъзможно. Да имаш в себе си слабости, това означава да носиш скрити демони. Ето защо от ученика се изисква усилена съзнателна работа.

Когато разговаряте с един човек с много слабости, вие разговаряте с много същества, които се намират в неговата вътрешност и те често изразяват своето мнение, а не Мъдрост. Демоните са една огромна и мощна сила със своя армия и парламент, с много учени и прости демонични служители. Наблюдавано е от окултисти, че по време на война демоните маршируват с особен ход, който разкрива жаждата им за разрушение. В демоничния ад има йерархия, има демони-господари и демони-слуги. Главният е Сатана.

Учителят казва: Черното Братство има големи дипломати във всяка област. Най-силното им качество не е гордостта, а омразата. 

Учителят казва: Ако мразите хората, студът нахълтва в сърцата им, те затварят своите прозорци, обличат дебелите си дрехи и не разговарят с вас. Омразата е затвор, в който и затворникът, и надзирателят са чужди един за друг. Проникне ли Любовта в затвора, вратата на килията се отваря.

Омразата е отразена в човека на три места. Едно от тях е очите. Материята на очите е най-говореща. Тя не е от този свят. Затова те символизират Истината. Очите са изразът на човека и той трябва да проучва тази Велика наука, защото очите са свързани с Истината.

Когато мразиш, създаваш си вериги. Когато обичаш врага си, късаш тези вериги и започваш да опознаваш себе си. Злото съществува чрез омразата. При условията на Любовта злото не може да съществува и неговата омраза се поглъща от Първичната сила - Любовта. Това означава, че Любовта обезличава злото. Любовта е Божествен метод.

Учителят казва: Една опасност има в човека - търсенето на лесния път.


Има категория демони, които не се страхуват от молитвите на хората. Важно е хората да се молят, но ако не работят върху себе си, после пропадат.

Достатъчно е Бог да мръдне само палеца си и всичко е свършено със старите хора и големите им знания за себе си. Някой казва: Аз зная всичко. Онези, които знаеха всичко днес са заровени в земята. Гордостта е духовно израждане. От тук е произлязъл и фанатизмът. Той също е духовно израждане, много по-опасно от физическото израждане.

И гордостта и фанатизмът са много силна връзка с Черното братство. Затова ученикът трябва да преодолее една агония в себе си - агонията на звяра - за да се роди Бог свободно в него. След като преодолее агонията, ученикът ще преодолее своето минало. Това е най-хубавото нещо за ученика.  Звярът е остров на заблужденията и в тази агония заблужденията се изкореняват, умират.

Вярата е мощна внушителна сила, в която влиянието на злото се разлага тотално. От окултна гледна точка вярата е врата за влизане в покоя на Вечността. В този покой влизат само избраните души, които умеят да слушат в Реалността.

От думите и мнението на кои хора се безпокоите вие? От тези, които не разбират живота нито на земята, нито на небето и са обезсмислили всичко, от тях ли се смущавате? Които умеят да слушат, са хора на самоотричането.

Самоотричането е вечен процес на развитието. Това, за което човешката душа копнее, идва само по пътя на самоотричането. В този смисъл то се явява в човека под формата на вдъхновение. Самоотричането е свещен акт към истинския Аз, който е скрит в дълбочината на човешката душа.

Да познаеш себе си е различно от това, да познаеш Бога. Когато познаеш себе си, душата ти разговаря със своя дух в дълбочината си - разговор със себе си. Когато познаеш Бога, разговорът е между двамата. Тук е Учителят, Божият Дух. Когато се слееш с Учителя, ти живееш в Съкровенното.

Елеазар Хараш
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 1
  • СГ
    22.10.2019 г., 16:16 ч.
    1     0

    Това ми помогна много, благодаря!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12