Търси

Истинските революционери днес работят безшумно, дейно и с голяма Любов

18.08.2020 г.
3414
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"В израстването се крие напълно непознатото човешко състояние - покой." Тази мисъл на немския художник, дизайнер и архитект Хейнрих Фогелер (1872 – 1942) отваря широки врати към рамишление за приоритетите и ценностите в живота на човек. Тази мисъл провокира именития писател Райнер Мария Рилке да каже през 1919-а година, че това е напълно обяснимо, защото хората са станали нетърпеливи.

Ако преди век нетърпението е било голямо, какво да кажем днес в желанието на милиони да получават всичко на секундата? На това ни научиха социалните мрежи и медиите "излъчващи на живо". Но къде остана търпението в израстването? Къде остана търпението за качеството и есенцията на нещата, питаме днес?.. Затова споделяме с вас, нещо, което е напълно валидно и за времето, в което живеем сега, макар да е казано преди 101 години:

"Мисля, че и в най-нищожното съзидание, което всеки поотделно осъществява на своя пост, в дърводелеца, просто отново захванал да дялка, в ковача, отново заудрял с чука, в търговеца, който отново пресмята и мисли - в тях се осъществява напредъкът, те са истинските революционери, толкова повече, колкото по-безшумно, по-дейно и с по-голяма любов към своя занаят се трудят, всеки на своето място."

Райнер Мария Рилке, 12 Септември, 1919

Преминете тихо и сериозно през собственото си развитие; най-силно бихте му пречили, ако се озъртате навън и очаквате от там отговора на въпросите, който би могъл да дойде само от най-дълбокото Ви чувство в най-тихия Ви час.


Райнер Мария Рилке: Религията е изкуството на нетворците


* снимка с уредени авторски права: © SSokolov / Shutterstock
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12