Търси

Истината за Аяхуаска - Опасният капан към нисшия астрален свят

Още по темата ...
астрални корекции от Слънцето

Всички бедствия, които връхлитат Земята са астрални корекции от Слънцето

Виж повече
Елеазар Хараш - интервю

Елеазар Хараш: Във всяка погрешна култура расте застоят, убийствата и самоубийствата (ВИДЕО)

Виж повече

Астрален свят и сънища - Интервю със Зор Алеф

Виж повече
04.01.2020 г.
43498
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес ще разгледаме сериозно темата за различаването на лесния от тесния път в сферата на себепознанието и духовното развитие. Много хора днес биват подвеждани от силите на Черното Братство и попадат в капана на нисши същества от астралния свят (и не само), уж под предтекста за личностно развитие, духовно усъвършенстване и свръхсетивни изживявания.

През последните 5 години изключително силно в страните от Западна Европа, САЩ, а постепенно и на Балканите, в Украйна и Русия, се разпространява употребата на психотропното вещество аяхуаска. В България, аяхуаската също придобива все по-голяма популярност като алтернатива на марихуаната, като се представя и за "духовна опитност". Това е растение, което вирее в горите на Амазония и се употребява като основен източник на доходи чрез церемониални ритуали за психиделични "трипове", осъществявани от псевдо-шамани. Клиенти са основно млади хора от САЩ и Европа, които пътуват хиляди километри, за да се потопят в един шарен и различен свят - далеч от сивия свят на своето ежедневие.

Аяхуаската съдържа големи количества ДМТ, който е природен халюциноген от групата на триптамините и химически структуриран като C12H16N2. Ефектите от употребата на аяхуаска са много подобни, но значително по-силни от тези на мощния психоактивен наркотик ЛСД, открит през 1938 г. от химика Алберт Хофман, работещ за фармакологичните лаборатории Sandoz в  Швейцария, и използван масово от хипита, музиканти, актьори и артисти, до края на 90-те, а преди това и в редица психиатрии.

В момента употребата на аяхуаска набира такава популярност в Европа, че на практика измества масовата употреба на марихуана (трева) (*за популяризирането на която пък бяха вкарани милиарди чрез филми и музика) - процес, който се наблюдава с нарастващи тенденции и в САЩ. Това се заспилва и от факта, че аяхуаската не е законово забранена и липсва ясно определен регламент за нейната употреба, транспорт и разпространение в законодателството на повечето държави по света.

Основният капан при употребата на аяхуаска
За разлика от конвенционалните и широко разпространени наркотични вещества, около употребата на аяхуаска витае особена аура на приемане, че това е вещество, което отключва скрити способности у човека и, че представлява "билет" за експресно достигане на "висши" духовни преживявания. Хора, взели участие в т.нар. психиделични пътувания (трипове), споделят изживявания включващи - пъстроцветни картини, слухови халюцинации, чувство за намиране дълбоко под вода, пълна загуба на представа за време и пространство, изкривяване на време и пространство, загуба на представа за личността, чувство за "заедност" в нещо забранено, забравяне на имена и редица други психични усещания, включително промяна на цветовете на предметите и т.н. Всичко това се случва при пушене и пиене на аяхуаска по време на ритуалните церемонии, които струват между 1000 и 3000 долара в т.нар. "ретрийт центрове" в джунглите на Амазония.

Псевдо-шаманите, които са превърнали аяхуаската в печаливш бизнес, твърдят, че растението "лекува" зависимости към алкохол, наркотици, както и емоционални зависимости и страхове. Така те привличат безброй клиенти, които "лекувайки" една зависимост, влизат в нова зависимост. 

Когато става въпрос обаче за приемане на високи дози, смелчаците приемат аяхуаска - венозно, подобно на приемът на хероин. Именно тук при големите дози, привържениците на новия популярен наркотик споделят за своите "духовни изживявания", които всъщност са капанът на нисшия астрален свят.

Първата реакция на физическото тяло при употреба на аяхуаска е повръщане, затова в т.нар. "ретриит" центрове до всяка постелка за лежане има поставени легени за повръщане. Изобщо може ли Бог да бъде изживян, чрез лежане??? ....Тук няма да засягаме въпроса за това, че самите ритуали имат опасни символики за всеки, който е запазил основна будност: 
 • чертите на лицето на псевдо-шаманите
 • аяхуаската бива поставяна в отрязана глава на змия
 • в интериора са поставени черепи и зъби на хора, животни, вкл.крокодили и т.н. и т.н.


За обикновения човек, който няма опитности със свръхсетивни преживявания на база старание, чиста медитация, пречистване на Словото, натрупани молитви и отваряне на вътрешните дарби, които реално са заложени в неговото физическо, етерно и духовно тяло, аяхуаската дава възможност за "духовно изживяване", което за душата е като "Fast Food" - примамливо, вредно, засищащо, не даващо обаче нищо истинско на душата, след което бързо огладняваш отново...и се редиш на опашката за още...Аяхуаска - вратата към нисшия астрален свят
Какво става, когато се употреби аяхуаска? Приелият аяхуаска наистина изпада в силно психотропно състояние, но придружено също с повръщане, гърчове и стенания. Чрез приемането на аяхуаска се случва насилствено и неестествено

ОТДЕЛЯНЕ НА АСТРАЛНОТО ТЯЛО ОТ ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО

нещо, което се случва по естествен начин по време на сън - където също няма усещане за време, има размито усещане за пространство и редица други психични преживявания. За разлика от съня, приелият аяхуаска усеща отделянето на астралното си тяло, защото остава в частично будно състояние. Така се отваря вратата за мощно нахлуване на безброй същества и форми от най-нисшите степени на астралния свят, които 

ОБЛАДАВАТ ТЯЛОТО И ИЗСМУКВАТ НЕГОВАТА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ

като хитро оставят усещане за "духовно изживяване", което да е като примамка и стимул за повторно хранене. Тези същества са т.нар. енергийни паразити - изостанали същества в своята еволюция, които нямат собствена енергия, а се хранят с чужда енергия. Често обаче, поради премахнатата защита и фина връзка между физическо - астрално - етерно и духовно тяло, в дрогираните с аяхуаска нахлуват не само духовни паразити, но и дяволи и демони. Тогава обладаването е тотално и тялото вече не принадлежи на човека - то е заразено. Макар и да продължава да се движи, то в своята същност е една остатъчна храна за новите си собственици.

вижте още: Токсикологично изследване на вътрешни органи, получени от аутопсия на 25-годишен мъж, починал в САЩ след употреба на аяуаска

Именно по този начин в остатъчното тяло на приемника, се появяват редица "нови", но не негови - цели, желания, планове, емоции, които бавно и сигурно го водят към пълно убиване на неговата душа. Тук връзката с висшата Душа и Дух е напълно прекъсната и еволюцията в развитието се отлага изключително много.
-

Самите приемащи аяхуаска се превръщат в своеобразен вид донори не само на физическите си тела, но и на фините си енергийни тела. Освен това характерно за всички е силното изразяване на така наречения свещен егоизъм. Те смятат, че всеки, който не приема аяхуаска - не е духовен и не е посветен. На фона на тази си позиция, те осъждат и критикуват всеки, който не приема техните церемонии и ритуали. Те вярват, че са "богоизбрани", а всички останали са невежи.
 

Коя е най-голямата заплаха?
Обладавайки нисшата душа, която по Принцип трябва да бъде пречистена, за да стане Храм за слизане на Висшата Душа и връзката с Духа, при приемането на аяхуаска най-голямата заплаха за жертвите е умъртвяването на духовната същност на човека още на базово ниво. Така душите се лишават от своя шанс за развитие по един естествен и последователен начин - с пречистване, усилия, победа над изкушенията, възстановяване на Първичното Слово, придобиване на добродетели на база смирение и милосърдие и т.н. - все Принципи на Тесния път, а не на лесния път. Защото

ЛЕСЕН и БЪРЗ ПЪТ КЪМ БОГА - НЯМА

Пътят към Бога е чисти действия, Любов и Синовство. Те са придружени от смирението, саможертвата, милосърдието и озарени от Истината.

Затова призоваваме за будност. Будност и Чистота. Чисти мисли, действия и постъпки. Чисти намерения и реализацията им в Истинно добро - Доброто, което е Тайна наука.
 • Чистият никога не пада в нисши влияния, защото той работи със силата на Духа
 • От Словото зависи в каква мисловна атмосфера ще живееш
 • Божият дух не може да влезе в нечистото слово. Нечистото слово отговаря на нечист ум и нечисто сърце.
 • Прекъснете връзките си с отрицателните мисли и внушения и злото ще умре
 • При всяка лоша мисъл ти усилваш тъмнината в себе си

И 5 огнени формули за защита от манипулации:
 • Господи, научи ме да различавам същественото от несъщественото
 • Господи, освободи ме от всичко излишно в живота
 • Господи, научи ме да бъда буден във всеки миг
 • Господи, пази ме от всяко лошо внушение и заблуждение
 • Господи, научи ме да влагам силите и средствата си само в разумни неща
Учителя Беинса Дуно казва в лекцията си "Трите живота" от 1922-а година:

"Из целия сегашен мир (свят) има изостанали души, милиони изостанали души на Земята, които са излези извън човешката еволюция, не могат да ползват Силите на Природата. Те са просяци, но са много хитри и лукави и използват всички слабости на хората. От всички видове има между тях, и като дойдат, домогват се до някоя ваша слабост. И в окултните науки има и такива сили,  с които каквото пожелаеш - можеш да направиш, и ще започнеш да се пъчиш. Но всичко това е измислица на тия духове. И ако вникнете по-добре, ще видите, че това е ИЛЮЗИЯ, не е Божествено. Искам от вас да анализирате, да различавате. Сега няма да говоря като ясновидец, но като гледам цвета на лицето ви, то показва, че се намирате под влиянието на тия духове. Сега се намираме в една епоха, дето трябва да се пазим от чужди влияния".

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12