Търси

Ириния Делина: Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен

14.03.2018 г.
3488
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Човекът-мозък , чийто тяло беше достигнало тази сингуларност, която умът разпозна като състояние на Вселена и свой двойник, изпълни своята земна мисия и намери сили да разкъса планетарната обвивка.
Смъртта изисква огромно усилие - да събереш разхвърлената си вселенска душа в един миг, в едно тяло и да преодолееш всички познати физически състояния, измъквайки се от пространство-времето.
Вероятно затова животът е толкова дълъг - той е подготовка за смъртта, за това отвъд, при което оставяме тук какавидата на нашето тяло, за да отлети пеперудата на вечността.
Животът изхранва парченцето вечност в нас. Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен, той беше превърнал своето тяло в аргумент на своето мислене.
Срещата ми с него беше мистично посвещение, а не среща на научни парадигми. Енергийно той беше поне в 5Д измерение. Това, което знаем за него са няколко огромни приноса, блестящи теории, уникалната му еволюция на възгледите, или неговата 3Д сянка, с която ще захрани нашето конвенционално триизмерно мислене десетилетия напред. И ако гении е този, който следва себе си при всички възможни обстоятелства, то Хокинг е Геният ... Поклон пред този уникален за цялото човечество земен път!

Ириния Делина 
***
Британският астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст в дома си в Кеймбридж. 
Професор Стивън Уилям Хокинг е английски астрофизик, автор на книги и статии за новите открития и идеи за Вселената и нейното зараждане, включително и на популярната „Кратка история на времето“ (A Brief History of Time, 1988), която му спечелва международна известност. До 2009 г. е Лукасов професор по математика на Кеймбриджкия университет (пост, заеман някога от Исак Нютон). Занимава се основно с космология и квантова механика, известен е и като популяризатор на науката. Въпреки тежкото си заболяване – амиотрофична латерална склероза (АЛС) – Хокинг не престава да се труди в областта на науката, показвайки, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори.
 
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов е роден на 16 октомври 1980 г. в Търговище. Учи дирижиране в НМА  „Проф. Панчо Владигеров” София и в Музикалната академия „Ханс Айслер” в Берлин. През 2011 г. става първият чужденец, спечелил конкурса за Генерален музикален директор и Главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала „Heidelberg Schloss Festival” на забележителния културен център Хайделберг (Германия). Присъствието му на световната музикална сцена включва ангажименти в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур и Токио. Има множество международни награди и отличия. 

На 29 години основава Фондация „Йордан Камджалов” с цел подпомагане на млади български творци – инструменталисти, певци, композитори и диригенти. От 2015-а година развива успешно хоровият проект „Музикална лаборатория за Човека“ и новият концептуален международен симфоничен състав „Генезис оркестра“.

Маестро Йордан Камджалов практикува срещи - дискусии с обществеността, където се засягат сериозни теми свързани с духовното и културно развитие.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12