Ириния Делина: Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен

14.03.2018 г.
7684
Добавена от: Портал12
Човекът-мозък , чийто тяло беше достигнало тази сингуларност, която умът разпозна като състояние на Вселена и свой двойник, изпълни своята земна мисия и намери сили да разкъса планетарната обвивка.
Смъртта изисква огромно усилие - да събереш разхвърлената си вселенска душа в един миг, в едно тяло и да преодолееш всички познати физически състояния, измъквайки се от пространство-времето.
Вероятно затова животът е толкова дълъг - той е подготовка за смъртта, за това отвъд, при което оставяме тук какавидата на нашето тяло, за да отлети пеперудата на вечността.
Животът изхранва парченцето вечност в нас. Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен, той беше превърнал своето тяло в аргумент на своето мислене.
Срещата ми с него беше мистично посвещение, а не среща на научни парадигми. Енергийно той беше поне в 5Д измерение. Това, което знаем за него са няколко огромни приноса, блестящи теории, уникалната му еволюция на възгледите, или неговата 3Д сянка, с която ще захрани нашето конвенционално триизмерно мислене десетилетия напред. И ако гении е този, който следва себе си при всички възможни обстоятелства, то Хокинг е Геният ... Поклон пред този уникален за цялото човечество земен път!

Ириния Делина 
***
Британският астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст в дома си в Кеймбридж. 
Професор Стивън Уилям Хокинг е английски астрофизик, автор на книги и статии за новите открития и идеи за Вселената и нейното зараждане, включително и на популярната „Кратка история на времето“ (A Brief History of Time, 1988), която му спечелва международна известност. До 2009 г. е Лукасов професор по математика на Кеймбриджкия университет (пост, заеман някога от Исак Нютон). Занимава се основно с космология и квантова механика, известен е и като популяризатор на науката. Въпреки тежкото си заболяване – амиотрофична латерална склероза (АЛС) – Хокинг не престава да се труди в областта на науката, показвайки, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори.
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12