Търси

Ириния Делина: Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен

14.03.2018 г.
3908
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Човекът-мозък , чийто тяло беше достигнало тази сингуларност, която умът разпозна като състояние на Вселена и свой двойник, изпълни своята земна мисия и намери сили да разкъса планетарната обвивка.
Смъртта изисква огромно усилие - да събереш разхвърлената си вселенска душа в един миг, в едно тяло и да преодолееш всички познати физически състояния, измъквайки се от пространство-времето.
Вероятно затова животът е толкова дълъг - той е подготовка за смъртта, за това отвъд, при което оставяме тук какавидата на нашето тяло, за да отлети пеперудата на вечността.
Животът изхранва парченцето вечност в нас. Хокинг беше прозрачен за вечността, той беше феномен не само като учен, той беше превърнал своето тяло в аргумент на своето мислене.
Срещата ми с него беше мистично посвещение, а не среща на научни парадигми. Енергийно той беше поне в 5Д измерение. Това, което знаем за него са няколко огромни приноса, блестящи теории, уникалната му еволюция на възгледите, или неговата 3Д сянка, с която ще захрани нашето конвенционално триизмерно мислене десетилетия напред. И ако гении е този, който следва себе си при всички възможни обстоятелства, то Хокинг е Геният ... Поклон пред този уникален за цялото човечество земен път!

Ириния Делина 
***
Британският астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст в дома си в Кеймбридж. 
Професор Стивън Уилям Хокинг е английски астрофизик, автор на книги и статии за новите открития и идеи за Вселената и нейното зараждане, включително и на популярната „Кратка история на времето“ (A Brief History of Time, 1988), която му спечелва международна известност. До 2009 г. е Лукасов професор по математика на Кеймбриджкия университет (пост, заеман някога от Исак Нютон). Занимава се основно с космология и квантова механика, известен е и като популяризатор на науката. Въпреки тежкото си заболяване – амиотрофична латерална склероза (АЛС) – Хокинг не престава да се труди в областта на науката, показвайки, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори.
 
Ириния Делина
Ириния Делина
Ириния Делина е поетеса, философ, музикант, сценарист и художник. Автор е на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката.

Има изследвания в областта на моделите на съзнанието и квантовата физика и е създател е на проект за театър на Интелектуалната чувствителност. Дълги години работи в САЩ в областта на драматургията.

Автор на книгата "Аз, Жустин или неволите на невинността", както и на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката.Съавтор е на книгата "Libido Significandi - или похотта да означаваш", съвместно с д-р Тимен Тимев (Материус Розенкройцер).
 

"Върху тялото и лицето на жената е изписана еволюцията. Ние трябва да научим Света как да ни чете, и трябва да не крием собствената си същност. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко."Свързани публикации

Ирина Делина
02.04.2019 г.
3583
2

Ириния Делина: Съзнанието е отговорност. То е границата на Световете!

Имаме два пътя -  волята и вродения инстинкт за уникалност - всяко съзнание е един малък абсолют и прави излишни всички останали - затова индивидуалността и злото са синоними, а там където имаме по-нисши форми на разумност - доминиране чрез себеподобие
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12