Търси

Ириния Делина: Ближният никога не е бил толкова далече колкото сега (ВИДЕО)

14.02.2017 г.
1080
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Да си ближен в нашите времена е нещо много трудно, защото първо хората са далеч от себе си. Близостта до другия е вече някаква конвенция, която минава през толкова много технология, социални състояния и стигми, че реалната и нормална човешка близост започна да изчезва, и това е тъжното."

"Днес някак си сме затворени в свои клетки от претенции и очаквания, както и технологични възможности, и ближния никога не е бил толкова далече колкото сега. Но вярвам и в това, че има една мистична сила, която някак си бди над нас. "

"Смятам, че ако отношенията между мъжа и жената стигнат до нивото на Любовта, това вече е част от божествената Любов. Но да тръгнем да догоним другия, дори Бога, с намерението да открием себе си, е доста рисковано при положение, че повечето хора не разполагат с времето, например на един творец - да чете, да мисли, да изпадне в някакво състояние на вътрешно затваряне. Днес вътрешните пространства стават все по-малки и малки, за разлика от това, че се мултиплицират външните. "

"Ако между мъжа и жената не се получи една тотална емпатия - тотално отваряне един към друг, което вече е нещо мистично, значи връзката е на повърхността. И как да се стигне до онази тайна дълбока любов, след като модерният човек не е свикнал на тайнството? При него нещата трябва да се изконсумират веднага, тук и сега, и затова се разпадат."

За искрата на любовта, ролята на жената, символите във взаимовръзките и влиянието на модерните технологиии в междуличностните отношения,
изгледайте цялото ВИДЕО ИНТЕРВЮ С ИРИНИЯ ДЕЛИНА:

 
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов е роден на 16 октомври 1980 г. в Търговище. Учи дирижиране в НМА  „Проф. Панчо Владигеров” София и в Музикалната академия „Ханс Айслер” в Берлин. През 2011 г. става първият чужденец, спечелил конкурса за Генерален музикален директор и Главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала „Heidelberg Schloss Festival” на забележителния културен център Хайделберг (Германия). Присъствието му на световната музикална сцена включва ангажименти в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур и Токио. Има множество международни награди и отличия. 

На 29 години основава Фондация „Йордан Камджалов” с цел подпомагане на млади български творци – инструменталисти, певци, композитори и диригенти. От 2015-а година развива успешно хоровият проект „Музикална лаборатория за Човека“ и новият концептуален международен симфоничен състав „Генезис оркестра“.

Маестро Йордан Камджалов практикува срещи - дискусии с обществеността, където се засягат сериозни теми свързани с духовното и културно развитие.

Свързани публикации

Ириния Делина © снимка: Портал12
20.04.2016 г.
5279
9

Ириния Делина: Жената днес трябва да събуди духовните измерения в себе си! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Жената е основата на всичко. Жената е безсъзнателното на мъжа. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко, споделя пред Портал12 Ириния Делина
Виж повече
телепатия - квантова свързаност
28.05.2016 г.
3672

Как звездите общуват телепатично и как умът може да е извън Вселената? (ОТГОВОРИ)

Няма нищо във Вселената, което да е отделено от нещо друго. Всяко нещо е свързано със всяко и всяко нещо общува телепатично, дори на квантово ниво, споделя пред Портал12 Ириния Делина
Виж повече
Ириния Делина
14.08.2016 г.
9009
3

Ириния Делина: Съзнанието е отговорност. То е границата на Световете!

Лишени сме от свободата, но не като избор, а като всевъзможност, като осъзнатост на това че сме тук, точно тук и сега, и че всяка наша мисъл взаимодейства много повече с цялата вселена отколкото със собствения ни мозък, и че сме единствената връзка между безкрайно голямото и безкрайно малкото
Виж повече
Ириния Делина: За мен Щатите, това е една държава на абсолютната шизофрения, защото там има едно абсолютно отчуждение, т.е. индивидите са много по-далеч от себе си, отколкото до себеподобните си
13.01.2017 г.
3859
1

Ириния Делина: Човек не може да оцелее духовно в Америка и Европа (ИНТЕРВЮ)

За мен Щатите, това е една държава на абсолютната шизофрения. В едно безкрайно пренаситено общество, където материалното е абсолютно в култ и където хората буквално умират от преяждане, защото там всички възможни болести на планетата съществуват и те са свързани с един абсолютно развилнял се хедонизъм на материалното.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12