Търси

Интуицията е информация от висше естество, включително от ангели и починали (ЛЕКЦИЯ част 1)

14.09.2016 г.
7277
8
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
ЛЕКЦИЯ ЗА ИНТУИЦИЯТА (част 1)
Беглика Фест 2016 - Калоян Анев


Портал12 ви представя избрани мисли от разговора с Калоян Анев за това, откъде идва интуицията, трябва ли и защо да я слушаме...?

Интуицията не греши, това е информацията която идва от нашия Висш Аз, който стои между нашия свят и отвъдното и комуникира, така да се каже с Всевишния. Тъй като неговата перспектива е от Божествено място.

Интуицията идва при всеки човек с много индивидуални послания, но е кодирана и това може да породи объркване, защото за да декодираме получената информация съзнанието трябва да бъде обучено да разчита сигналите, т.е. нашето съзнание трябва да се научи да я декодира, и това става все по-лесно когато започнем да й се доверяваме.

Ако се научим да й се доверяваме много по-добри неща ще се случват за нас и това ще става много по-лесно. 

Характерно за интуицията е това, че това което идва по интуитивен път към нас е не само най-доброто за нас, но и за всички останали!

С времето когато се натрупа опит, когато започнем да се доверяваме на интуицията си, тогава грешките, които правим започват да стават все по-малко.

Често, когато сме изтощени ние затваряме този канал, който ни свързва с Висшия ни Аз.
За да чуваме по-добре интуицията си е добре да имаме вътрешна енергия, т.нар. Ци. Когато сме изтощени, ние затваряме този канал между нас и Висшия си Аз и ние нямаме Енергия да декодираме този импулс, затова е добре да се грижим да имаме висока вътрешна енергия, за да може интуицията да работи спокойно с нашето съзнание, така че сигналите да идват навреме.
Нека не се чака интуицията да ни замери с тухла, защото не сме чули шепота, после говора и вика и... Ако се научим да чуваме шепота, няма да се стига до тухлата.

Основен начин за развитие на интуицията е да й се доверяваме ежедневно, дори когато нещото, което интуицията ни подсказва не е общоприето.

Характерна черта на интуицията е спокойствието. То може да е в нас дори в ситуация, когато около нас се карат, викат, крещят.Интуицията е нашето вътрешно знание, тя се усеща като тишина, спокойствие и релаксация в тялото.

За какво ни помага интуицията?
В днешните интензивни времена изискват много прочистване, защото получаваме като помощ по най-различни канали най-разнообразна информация – огромно количество ново познание, което се разпространява сред хората и то най-вече сред търсещите, събудени хора.

И чрез интуицията всеки може да открие това, което е най-доброто за него. Така човек ще може да върви по най-краткия и най-предпочитания от него път, като усещане и опитност.

Човешкото съзнание е нарочно ограничено, в отвъдното душата знае абсолютно всичко, но идвайки на Земята тя научава нещо, което не й се е случвало, тук тя може да натрупа нови и уникални опитности.И затова идвайки тук ние забравяме и получаваме съзнание, което е много ограничено с ум и его. Тези ограничения на съзнанието са направени, за да се създадат уникалните условия на учение и обогатяване. Те променят информацията, която идва чрез интуицията към нас и я объркват като с блендер, т.е. тя идва кодирана. За целта ние трябва да се обучим, да имаме опитността и доверието тази информация да я ползваме, като я декодираме.

През интуицията можем да получим послания от нашите Ангели пазители, освен това от наши починали близки, които не са вече с нас, но много са ни обичали и те по един или друг начин ни помагат, изпращайки ни някакви послания, така че да не паднем в „реката“, а знания как да заобиколим трудната ситуация.

Когато човек се намира в трудна ситуация, криза трябва да се обръща към човек, който не само да е професионалист, не само добър, но и да е по-висок или равен на нашата вибрация, защото ако е с по-ниска вибрация от нашата може да ни обърка. Така той може да види само своето отражение във нас, а не нас и няма да може да ни помогне. Така че трябва всеки да подбира внимателно хората, които да му помагат. Затова можем да се доверим отново само чрез своята интуиция.

Автор: Ивалина Денева | Портал12

Очаквайте и втора статия за практиките за усилване на интуицията
Коментари 8
 • Надя
  09.11.2016 г. 05:20
  Винаги когато съм слушала интуицията ми съм била на прав път. Благодаря Калоян Анев:L:N:$
 • Юли Великова
  15.09.2016 г. 21:47
  Наистина интуицията работи за добро , само ,че трябва да я усетиш, разколебаеш ли се вече не е толкова за добро..:):L:L
 • Калоян Анев
  15.09.2016 г. 15:43
  За връзка с мен https://www.facebook.com/kaloyan.anev :L
 • Пресияна Иванова
  14.09.2016 г. 15:27
  И аз да се включа към цитатите...с този на Учителя Беинса Дуно: "На човека са нужни поне двадесет години умствен труд за придобиването на знание, което интуицията би му дала само в един миг." :V:|
 • Илияна
  14.09.2016 г. 15:26
  По-особеното на интуитивните заключения и решения е, че се появяват много бързо в съзнанието ни. Сякаш изведнъж разбираме какво е това, което следва да направим. Уж нямаме пълна информация, но успяваме почти безпогрешно да стигнем до съответното решение, което ни е осенило. Отгоре на всичко въздействието на интиутивните заключения и решения е така силно, че се доверяваме, а поведението ни оттук нататък е в пълно съзвучие с тях. Така описва интуицията и Герд Гигеренцер – автор на книгата “Гласът на интуицията”

Коментари:

Спонсори на Портал 12