Търси

Инициативата “Снежен човек - Добър човек” ще изкара в събота хората заедно навън

22.01.2016 г.
1639
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Утре, 23.01.2016 г. /събота/ в град Габрово ще се проведе инициативата Снежен човек, Добър човек, организирана от НЧ "Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011" . Пред Обществен Клуб Фурна без ограничение във възрастта и желанието, всеки може да участва в направата на снежни човеци.

"Идеята възникна спонтанно миналия уийкенд когато заваля големият сняг и всички изпаднаха в паника от най-различни цветове кодове за времето и количества сняг. Този голям сняг, който ни затрупа, съвпадна с Международния ден на Снежния човек - 18 януари. На него с моите колеги си представяхме и дискутирахме, че правенето на снежен човек може да е нещо много хубаво и интересно за хората и общността на читалището", сподели за Портал12  Силвия Неделчева, която е и негов председател.

Тя допълни, че така се е взело и решението читалището да организира този своеобразен празник.
"Нашата идея е да съберем хората от квартала, а и  не само, който желае да си организира такъв ден да го направи - малки, големи, баби и дядовци, всеки също със своя домашен любимец. Нека хората излязат навън и се порадват на снега, защото той не само, че не е толкова страшен, но и е важен за климата и следва да сме благодарни, че го имаме", призова още Силвия.

По време на инициативата читалището ще предлага безплатно чай и ще осигури и озвучаване с музика за добро настроение. За най-креативните майстори на снежни човеци са предвидени и награди, като организаторите се надяват в прилагането на иновативни техники и разгръщане на въображението от страна на участниците.

Силвия Неделчева сподели, че би се радвала инициативата “Снежен човек, Добър човек” да излезе от рамките на града и всеки, който хареса идеята, може да се присъедини към нея и в други градове на страната. Нека това се превърне в един своеобразен празник на фона на всички тревоги, които медиите се опитват да ни внушат, защото не е страшно, по-скоро е красиво и забавно, и повод да сме заедно навън.

Портал 12 също се присъединява към инициативата  и призовава своите читатели да излезем заедно навън, да не приемаме снега за бедствие, а като възможност за забавление и творчество. Очакваме на нашата фейсбук страница или на email: info@portal12.bg вашите снимки със снежни човеци, направени в съботния ден. За трите снимки с най-висок брой гласуване, нашият екип също ще приготви приятни зимни подаръци.

Участвайте и вие в  “ Снежен човек, Добър човек”, очакваме снимките ви с нетърпение!
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12