Търси

Инициатива търси доброволци да подарят време на деца в нужда

31.03.2016 г.
1700
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Инициативата "Подари време" ви кани да споделите с деца, лишени от родителска грижа най-ценното за вас - вашето лично време. То е толкова важно за тях, колкото е ценно за Вас. За децата, отглеждани и възпитавани в институции, времето, което може да им подарите, е по-ценно от дрехи, обувки и играчки.

Времето е най-важното, което липсва на децата в домове, защото дрехи, храна и неща от първа необходимост получават така или иначе. Но това да има с кого да говорят и да споделят, който да им е приятел, встрани от обкръжението им в дома, липсва при тях и това личи по начина, по който реагират на срещата с нас“, споделят организаторите от инициативата „Подари време“.

„Започнахме с подаряване на книги. Но видяхме, че носейки само книги, те стояха на рафчета и никой не ги поглежда. Когато обаче един доброволец хвана книга и дете и му каза: „ела да разгледаме книгата, да си поговорим и да станем приятели“, видяхме, че децата започват да променят към по-добро“, допълват още те.

От организацията споделят, че имат  спешна нужда от доброволци за домове в Лом, Враца, Павликени, Стражица и Варна.

„Посещаваме домове с по-големи деца, защото те имат още по-голяма нужда от внимание. Доста от тях нямат стимул да учат, „изпускаме ги“, а след време трябва да си намерят работа без да имат нужните знания и умения“, което е ключов проблем и върху него най-много трябва да се работи, споделят доброволците от “Подари време”.

Ето как може да се включите в инициативата: http://podarivreme.org/calendar#data_content

Свързани публикации

снимка: Shutterstock
11.12.2015 г.
1317

Взаимоотношенията на децата не бива да бъдат романтизирани

Лошото поведение си е лошо поведение, независимо от причините. Едно дете – било то момче или момиче – което нанася вреди на друго, има нужда от намеса, за да прекрати това поведение.
Децата имат нужда да им се поставят граници и да бъдат научени на състрадателност
Виж повече
възпитание на децата - усет към Природата - разумност - сетивност при децата
29.01.2016 г.
3431
7

Любовта към Природата прави детето по-умно, по-изобретателно и по-малко разсеяно

Децата, които редовно излизат сред природата, са по-устойчиви на високо стресови ситуации. Възстановителните и здравословни ползи от природата се появяват дори само при съзерцание. В изследване се посочва, че при наличието на зелени площи пред прозореца на детската стая могат да бъдат намалени симптомите на Синдром на дефицит на вниманието
Виж повече
търсят се приятели за деца от домове
07.03.2016 г.
1919
3

Фондация 'Подарете книга' търси доброволци за посещения в домове за деца

Децата имат нужда от приятел, а груповите събития не им дават това, от което се нуждаят. Те искат да има някой, с когото да разговарят, да споделят преживявания и по този начин могат да се почувстват истински значими.
Виж повече
Екоселище Радост
09.03.2016 г.
4808
18

Екоселище Радост отваря вратите си за прием на „проблемни“ деца

Екоселище Радост обяви, че отваря вратите си в помощ на т.нар. „проблемни“ деца. Децата ще получат много Любов, внимание, ще научат и занаят според желанията и талантите си
Виж повече
Коментари 1
  • Ваня Благоева
    01.04.2016 г. 10:40
    Така е. Супер безсмислено е само да се дават едни материални неща. Душиците златни имат нужда да припознаят своите ангели хранители в очите на дарителите си, да си пообщуват с тях, да получат усмивки и ласки :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12