Търси

Илиян Бучков: На 21 декември започва астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер

21.12.2018 г.
15744
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тази вечер на 21 декември настъпва един от най-важните моменти от годината. Огъня в древността е приеман като символ на Бога - баща, а нощта е приемана като символ на Богинята - майка. Тука съм длъжен да отбележа, че Богородица или Дева Мария /както я наричат християните/ е по-новото име на Богинята - майка. В древността Богинята майка е наричана с почти същото име Мара или МА - РА.
Ако приложим кодовото четене на езика ВАТАН /от дясно на ляво/ ще се получи следният израз РА - МА. РА в случая е Бог а МА е майка. Получава се словосъчетанието БОГИНЯ МАЙКА или БОЖИЯТА МАЙКА.
Както показва слънчевият календар на бесите при залез слънце на 21 декември започва свещената нощ. За целта предците ни са приготвяли огнена клада. Сюблимният момент е настъпвал точно в момента на залеза. Със запалването на огъня символично Богът баща опложда Богинята майка при което тя зачева своята рожба. От този момент до идването на изгрева нощта е бременна. Това в същност е астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер. През тази нощ никой не заспивал. И понеже нощта е бременна, млади момчета облечени като коледари обикаляли из къщите и наричали какво да се роди във всяко семейство. 
  • Да се родят много деца.
  • Да се родят много агнета.
  • Да се роди много зърно и т.н.
Те получавали подаръци за благословията и всичко приключвало при изгрева с който настъпва СУ - РА - ВА. /За нея ще говорим утре сутрин/.

За това довечера, при настъпване на залеза запалете по една свещичка или семейното кандило.Останете будни колкото се може по дълго. Изтрийте от съзнанието си всичко което не сте постигнали през изминалата година, без да се обръщате назад. Опитайте се да преосмислите живота си и си пожелайте за напред само хубави неща, защото знайте - ТАЗИ НОЩ Е БРЕМЕННА и ако искрено си ги пожелаете то те действително ще ви се случат.
АМИН -/ДА БЪДЕ/!
 
Илиян Бучков
 
Илиян Бучков
Илиян Бучков
Илиян Бучков е краевед и търсач, посветен на алтернативните изследвания на българската и човешката история. Повече от 10 години проучва древните мегалити, олтари и светилища, разположени в района между Рила, Пирин и Родопите, както и в цялята страна, разчитайки наследените послания и тайни в тях.

Бучков е планински инспектор от Национален парк "Рила". Изследовател е на древните езици. Той дава примери за присъствието на ватанския език в много от наименованията на обекти в страната ни. Според Бучков чрез топонимите – имената на местности и селища, може ясно да се проследи пътя на нашия народ, както и функциите на всяко тракийско племе. Според него обетованата земя Израел е криптограма, която се образува от имената на няколко планински върха.
 

Ние сме Божия народ. Ние носим отговорност пред целия свят. Ние сме занесли и сме дали културата и езика на всички останали народи. Не е случайно. Тук е обетована земя.


Свързани публикации

Илиян Бучков: България и кодовите връзки с Ватан, Египет, Атлантида, ИзРаЕл и Сириус (ВИДЕО)
17.10.2018 г.
9050

Илиян Бучков: България и кодовите връзки с Ватан, Египет, Атлантида, ИзРаЕл и Сириус (ВИДЕО)

Първите говорещи хора са създадени някъде преди около 30-35 до 40 хиляди години. Имаме артефакти в България, на територията на съвременна България, в района на Рила, Родопите и Пирин - между трите върха Сютка, Мусала и Вихрен, по южните склонове на Рила най-вече.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12