Илиян Бучков: На 21 декември започва астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер

21.12.2018 г.
34431
Добавена от: Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Тази вечер на 21 декември настъпва един от най-важните моменти от годината. Огъня в древността е приеман като символ на Бога - баща, а нощта е приемана като символ на Богинята - майка. Тука съм длъжен да отбележа, че Богородица или Дева Мария /както я наричат християните/ е по-новото име на Богинята - майка. В древността Богинята майка е наричана с почти същото име Мара или МА - РА.
Ако приложим кодовото четене на езика ВАТАН /от дясно на ляво/ ще се получи следният израз РА - МА. РА в случая е Бог а МА е майка. Получава се словосъчетанието БОГИНЯ МАЙКА или БОЖИЯТА МАЙКА.
Както показва слънчевият календар на бесите при залез слънце на 21 декември започва свещената нощ. За целта предците ни са приготвяли огнена клада. Сюблимният момент е настъпвал точно в момента на залеза. Със запалването на огъня символично Богът баща опложда Богинята майка при което тя зачева своята рожба. От този момент до идването на изгрева нощта е бременна. Това в същност е астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер. През тази нощ никой не заспивал. И понеже нощта е бременна, млади момчета облечени като коледари обикаляли из къщите и наричали какво да се роди във всяко семейство. 
  • Да се родят много деца.
  • Да се родят много агнета.
  • Да се роди много зърно и т.н.
Те получавали подаръци за благословията и всичко приключвало при изгрева с който настъпва СУ - РА - ВА. /За нея ще говорим утре сутрин/.

За това довечера, при настъпване на залеза запалете по една свещичка или семейното кандило.Останете будни колкото се може по дълго. Изтрийте от съзнанието си всичко което не сте постигнали през изминалата година, без да се обръщате назад. Опитайте се да преосмислите живота си и си пожелайте за напред само хубави неща, защото знайте - ТАЗИ НОЩ Е БРЕМЕННА и ако искрено си ги пожелаете то те действително ще ви се случат.
АМИН -/ДА БЪДЕ/!
 
Илиян Бучков
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай