Търси

Илиян Бучков: България и кодовите връзки с Ватан, Египет, Атлантида, ИзРаЕл и Сириус (ВИДЕО)

17.10.2018 г.
9051
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Здравейте, г-н Бучков. Вие правите интересни, алтернативни, бих казал, изследвания не само на българската, изобщо на човешката история. Изследвате различни исторически обекти, артефакти и древни езици. Нека да започнем нашия разговор от това: Кога са създадени първите говорещи хора?
Първите говорещи хора са създадени някъде преди около 30-35 до 40 хиляди години. Имаме артефакти в България, на територията на съвременна България, в района на Рила, Родопите и Пирин - между трите върха Сютка, Мусала и Вихрен, по южните склонове на Рила най-вече. Имаме артефакти, които отговарят на много от древните загадки. Хората, не само в България, по целия древен свят са си задавали въпроса “Кой създава първите говорещи хора?”. Във всички древни писания е описано по няколко начина “И първом беше Словото, а Словото бе у Бога”. Това показва, че Словото е донесено от някой, който не е земен жител. И други понятия има, в други послания, пак от този род “Светлината я донесе Божия Син”. Всички в съвременния свят говорят като за Божия Син за Христос, но за Божия Син се говори много преди Христа. За Божия Син говорят още в Триединението в Египет. Божият Син е Хор, Богинята-майка е Изида, Богът-баща е Озирис или Ра, или съкратено ако вземем първите срички - почва: Изида - Из, Бог-баща - Ра, Син Божи - Хор - ИзРаХор. В следващия момент се появява Мойсей. Мойсей е подготвен за фараон, но в един момент като почива фараонката, той изпада в немилост, но той е обучен във всички древни послания от преди Египет, той знае Историята на Стария свят. В един момент той решава да създаде история на еврейския народ и то да създаде героична история. Той вижда, че тия роби нямат понятие за миналото, но народ без минало няма бъдеще. Решава да им създаде минало, за да имат бъдеще. Какво, какво да им напише като история… историята за Обетованата земя, за Божия народ, за Авраам, за всички тия неща, които са се случвали в предегипетските времена. Това, което е научил в Египет, той го преписва като история на еврейския народ. За лошо или за хубаво - ние ще го приемем от хубавата страна. Благодарение на това, че Мойсей го е записал в Петокнижието ние в момента можем да си прочетем историята, защото това е нашата история. Какво прави той - когато пише историята за Обетованата земя той прави същия триъгълник - равностранен триъгълник, символа на Обетованата земя. Изида взема от Египет, Богиня-майка - Из, Бог-баща взема от Египет - Ра, Син Божий - взема втората частичка - Ел, Елохим го наричат те и се получава ИзРаЕл. Думата “Израел” произлиза от Трибожието, Триединението - Изида, Ра, Елохим (Божия Син). Всичко това нещо, обаче не е там, където той е обяснил на неговия поробен народ. В един момент, малко преди да умре, той си харесва един оазис и им казва: “Ето това е Обетованата земя”. Те до ден днешен вярват, че това е Обетованата земя и че са Божий народ.

Вие преди две години показахте публично във Ваше алтернативно изследване, че всъщност съчетанието и сакралната геометрия, която показват няколко български планински върха, всъщност крие отговор на доста... специфични въпроси…
Не толкова на специфични, колкото на най-търсения въпрос. Старото име на Мусала е Радубил, село Радуил го е запазило. Ра-Ду-Бил - чете се от дясно наляво, кодовото четене на езика Ватан - Бил-Ду-Ра - “Връх до Бога”. МусАлла е същото, турците не са го сменили, те само са го превели. Върхът на Бога-баща е Ра, върхът на Божия Син - Ел (Елохим), Ел тепе го наричат през турско, турците само “тепе” са прибавили. А старото му име, тракийското, е ОрЕл - връх Орел. Хор - египтяните го вземат, Ел - евреите. А цялото име е ХорЕл, но понеже ядем буквата “х”, става връх Орел. Затова в Египет го изразяват с глава на орел с човешко тяло. Сютка си е сегашното име - Сютка. Сютка на местния диалект означава “шутка”. Древните хора не са цензурирали думите, както ние сега ги цензурираме. Винаги Богинята-майка е отъждествявана с утроба или женски полов орган. Сютка, шутка или женски полов орган на местния диалект - това е върхът на Богинята-майка. С малко повече проучвания стигнах до интересния извод - Сютка, Изида, Сириус (арабите ѝ казват Суреси) са едно и също нещо, което доказва, без да го знаят световните учени, че Изида също означава женски полов орган, на тая база. Или ако вместо Сютка сложим Изида и вземем първите корени на всяка една от думите се получава Из - Изида, Ра - Радобил, Ел тепе - Ел и става ИзРаЕл. Разстоянието между трите върха е по 48 километра. Пуснах меридианите на този триъгълник, за да видим къде е центърът на триъгълника, къде е всевиждащото око. Този триъгълник го има в американския долар, но там има едно око. Като сложихме медианите и ъглополовящите (то е едно и също), боднах една карфичка и установих, че съм попаднал на връх с името БабЯк. На езика Ватан, пак от моя речник, връх Бабяк означава Баб - баща, Як - голям; яко е много. Чете се кодово - пак от дясно наляво. Става ЯкБаб - “Върхът на Големия Баща” или “Сътворителят на Вселената”. Този, който е отгоре и вижда всичко. На самия връх има храм, който храм всички археолози в България са минали през него и всички учени и историци са минали да го проучват. Не могат да установят чии са храмовете. Храмът е на СоЛоМон. Сол-Ам-Он. Такъв цар не съществува, но има цар на Соломон. Точно под този храм се намират 4 шахти на 4 златни мини, които са от тракийски времена. Това са златните мини на Соломон, на храма, наречен Соломон. Сол е слънце; Ам - Амин, да бъде; Он - Светлина или “Да бъде слънчевата светлина” или “Този, който носи слънчевата светлина”.

Оказва се така, че в България и особено в Рило-Родопския масив има особено силна концентрация на древни светилища… От кое време са те? Тъй като конвенционалните историци ги причисляват към тракийско време, но все повече алтернативни изследвания ги свързват с древната Атлантида… Какво е Вашето мнение?
Като имате предвид, че и Египетската цивилизация, цивилизация на Бога-баща Ра, и Атлантида - това е цивилизацията на Богинята-майка, дадени са посоките от върха на Богинята-майка през Бабяк, линията отива в Карибския басейн. Там е Атлантида, там са пирамидите, които в момента са под водата. Те са попаднали под водата по време на Всемирния потоп, не на Черноморския. Всемирният потоп е преди повече от 15 хиляди години. Тогава се топят ледените шапки над Северното и Южното полукълбо, нивото на Океана се вдига с около 200 метра. Всички тия пирамиди попадат под водата. Затова сега в Карибския басейн откриват страшно много пирамиди под водата. Те са от времето, когато са ги създавали нашите предци. Когато говорим за траките… ние сме местно население, ние сме коренно население, което от никъде не е дошло. Ние сме наследници на първите говорещи хора. Затова първият език ВаТан, езикът на Светлината е вкоренен в съвременния български език. Това е наследство от беси, траки и от всички наши… как са ги наричали по-рано не знам… - предци. Трябва да отбележа, че когато говорим за славянския език, такъв език не съществува. Има тракийски език, коренът на този език е тук в България. Всички, които са на изток, на запад, на север и на юг от нас, говорят на тракийски диалект. Т.нар славяни са траки и такива тракийски племена - разклонение от нас. Те просто са наши разклонения, носят нашия език, нашите белези, но Центърът, пъпът на цивилизацията е при нас.

Между другото, в момента правя интервюто в Шумен, наблизо е Мадара - много, бих казал, свещено място; наблизо е също село Могила. Преди известно време ние публикувахме в Портал12 едни доста сериозни изследвания, подкрепени от измервания със сателит - че има абсолютна връзка, която е обвързана и със сакралната геометрия между Мадара, могилата в село Могила и Сфинкса в Египет.
Вижте, Мадара (пещерата на Мадара), това е храм на Богинята-майка. Самата дума “мадар” (mother) я има в английския език. Mother - майка. Конникът вече се знае, че не е конник, а е конничка. Това е Богинята-майка на кон. Погледнато отгоре, Мадара, няма да ви кажа на какво прилича. Всеки може да си пусне от Google Earth и да погледне мястото Мадара и да види точно къде се намира пещерата и на какво му прилича. Малко нецензурно, ще го запазя, всеки има въображение да го види сам. Думата “могила” разкодирана на езика Ватан… “мо” е място, “ги” е смърт, “ла” е луна. От къде, ще кажете, че “ги” е смърт… Гибел, погинал, загинал… Във всяка една от тези думи, коренът “ги” означава смърт или погребение. “Мо” казахме “място”; “ги” - смърт или погребение; “ла” - луна - “Място с лунно погребение”. Което показва (няколко пъти вече го казвам), че езикът Ватан е нещото, с което може да се пренапише цялата ни история. Има скрити послания в кодовото четене. “Място с лунно погребение” показва, че погребенията в тея погребални могили са правени или при пълнолуние, или при новолуние - през нощта. Явно мъртвеца са го подготвяли, почнали са да му подготвят гробната камера, слагали са пръстта, оставяли са само входа. Вкарват и го погребват с ритуали през нощта. Не знам, не съм уточнил дали при пълнолуние или при малолуние, но самата дума показва, че е лунно погребение.

Тук загатвате за една много дълбока тема - за астрала, изобщо за влиянието на Луната, т.е. оказва се така, че предшествениците ни, макар преди толкова много години, ще се окаже, че са били много по-напред от нас във всичките си тези връзки с Космос, с Духовното, с Невидимия свят, отколкото всъщност ние технократите днес сме.
В днешно време се оказва, че преоткриваме топлата вода в много отношения. Нашите хора, не само в духовната материя, са били много напред. Всички науки са владени с много голяма точност. Това са математика, геометрия, физика, астрономия, химия. Вече имаме достатъчно доказателства, които доказват, че сега в момента откриваме неща, които те са ги знаели много преди нас. Да измериш разстоянието между тези три върха - Вихрен, Мусала и Сютка с абсолютна точност; да намериш центъра - връх Бабяк (че е точно в центъра), без да имаш уреди, при условие, че този връх - Бабяк не се гледа от всички върхове. От Мусала не можеш да го видиш директно. Те са изчислявали първо от Сютка и от Вихрен до Бабяк и са изчислили, че същото е разстоянието и от Мусала, че това е центърът на триъгълника. Това не могат да го направят хора, неграмотни, без съвременната техника, с която разполагаме… окомерно.

Очевидно са разполагали със свръхсетивно познание или инструменти…
Работили са със звездите, с астрономията.

Няколко пъти казахме за безспорната връзка на днешните земи на България с Египет и изобщо всички тези сакрални и свещени места, но във Вашите изследвания Вие често споменавате и Сириус. Каква е връзката със Сириус и къде е запечатана тя?
В няколко легенди се говори… още при хора, които са нямали писменост… примерно като догоните - предават си устно предания. Как от Сириус - по-голямата звезда има по-малка звезда сателит Сириус Б. Тази звезда е почнала да угасва полека-лека, да губи своята слънчева сила. Около нея е гравитирала планета, на която е имало живот. Тогавашните сирианци виждат, че няма да оцелеят дълго време и решават да се спасят. Тръгват да търсят дестинация, където да се преселят. Виждат, че най-близкото място с планета до тях е Слънчевата система, в която има гравитираща планета, наречена Земя сега и тя има условия за живот. Тогава те акостират тук, за да се спасят. Създават няколко поколения, но живеят само през деня, със скафандри, защото нашата слънчева радиация не им понася. Техните организми са почнали да отслабват всеки ден, не понасят силно слънце. Тогава решават… виждат, че не могат да се спасят физически, решават да спасят поне познанието, до което са достигнали и се кръстосват с Хомо хабилис (Сръчния човек) и създават първите говорещи хора. Те вкарват чипа за познанието и на говора. И затова говорим за Спасителя, този, който е дошъл, но е спасил кой?... Спасил е познанието, спасил е Словото, а не себе си. Не говорим за спасение на човек, говорим за спасение на постижението на цивилизацията.

Ако приемем, че всичко това е част от Божия замисъл и ако нашата планета е заселена от напреднали същества от Сириус, те обаче единствено човешка форма ли са приели, тъй като един от духовните учители на нашето съвремие спомена в едно интервю, което правих с него, че когато делфините умрат тук на Земята, те умират леко, избрали са си Водното царство, Чистотата (били са влюбени във водата)... умират леко и се връщат на Сириус - той така каза.

За това не мога да говоря, не съм достатъчно запознат, но защо сме с този образ и подобие?… Когато Божия Син вкарва в нас чипа на познанието, ние имаме почти същия външен вид, който са имали Хомо хабилис (Сръчния човек). Той е изглеждал също като нас, но не е имал способността да говори и да разсъждава. Новият, съвремнният човек по това се е различавал от всички останали преди него, че има възможността да общува с членоразделна реч и затова е наречен с думата Хор - Ра.
“Ра” - Божи създания или “Говорещите Божи създания”. Самата дума...тя е просичка, пак наша дума, състои се от две ватански думи “хор” и “ра”. Показва кои са първите говорещи Божи създания.

Вие пак се върнахте на темата за ватанския език… За мен много важен въпрос е този: Ватанският език, тъй като е много дълбок духовен, Божествен език и е опасно да се изричат думи, камо ли лъжа на него, както и Учителят Беинса Дуно казва: “Изречеш ли веднъж лъжа на ватански, ти го загубваш завинаги”. Има ли различни нива в самия ватански език… различни нива на достъп и на изричане, така да се каже?
Аз ги приемам нещата много по-опростено. Ватанският език е вкоренен в съвременния български език и най-вече в диалектите. Ние говорим ежедневно на ватански език. Ватанските думички са срички, те са простички… Първите хора не са говорили с много сложни думи. Впоследствие започват да комбинират тези срички в нови словосъчетания и се получават по-сложните съвременни български думи. Ние ежедневно използваме ватанския език. Ние сме първите.

Ето тук, в такъв случай, е разковничето на това защо в думите е скрит греха и защо трябва да опазваме думите, защото ако злоупотребяваме, ако наистина приемем, че в нашия български език имаме шанса, дара да са включени кодове от ватанския език, то ние носим огромна отговорност за всяка една дума, която изричаме…
Това е така, ние сме Божия народ. Ние носим отговорност пред целия свят. Ние сме занесли и сме дали културата и езика на всички останали народи. Не е случайно. Около 30% от съвременните английски думи, корените им са същите и ги има в съвременния български език и в нашите диалекти, но това не значи, че са дошли англичаните да ги донесат, точно обратното - ние сме ги занесли в Англия, ние сме ги занесли във Франция, ние сме ги занесли в Германия… във всички тези държави.

Заради всичките тези неща ли… заради всичките тези факти, заради всички исторически, археологически артефакти, стотици светилища, цялото това огромно богатство, което има в България … Заради това ли България толкова години е под непрекъснатата “преса” на т.нар Велики сили?
Сега… Първото, което е… Другият въпрос, който често ми го задават обикновени хора, с които разговарям и по време на такива събития: “Защо като сме Божи народ и тук е Обетованата земя, защо сме толкова зле и защо всички са ни мачкали?...” Те не са ни мачкали чак толкова много, колкото са смачкали например Израел. Всичко това е трябвало да бъде запазено в тайна и сега явно му е дошло времето да излезе на бял свят, защото предстоят някои сериозни събития в световен мащаб... ще се случат в най-скоро време… И сега е дошло време да се разбере, че ние сме Божия народ и тук е обетована земя. Задавате ли си въпроса: Ако се беше разбрало, че тук е Израел - истинският и ние сме Божия народ… нима тия конфликти и войни, които се случват там, нямаше да се случат тук? Нима нямаше да разселят нас преди да разселят Израел? Но благодарение на това, че всичко е държано в тайна, закодирана дълбока тайна, нашият народ все още е тук. Обичаите, традициите, Словото, Истината… все още е тук. И ще остане да бъде тук. И ние ще оцелеем за разлика от… не искам да бъда лош пророк, но има народи, които като цяло няма да оцелеят.

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Илиян Бучков
Илиян Бучков
Илиян Бучков е краевед и търсач, посветен на алтернативните изследвания на българската и човешката история. Повече от 10 години проучва древните мегалити, олтари и светилища, разположени в района между Рила, Пирин и Родопите, както и в цялята страна, разчитайки наследените послания и тайни в тях.

Бучков е планински инспектор от Национален парк "Рила". Изследовател е на древните езици. Той дава примери за присъствието на ватанския език в много от наименованията на обекти в страната ни. Според Бучков чрез топонимите – имената на местности и селища, може ясно да се проследи пътя на нашия народ, както и функциите на всяко тракийско племе. Според него обетованата земя Израел е криптограма, която се образува от имената на няколко планински върха.
 

Ние сме Божия народ. Ние носим отговорност пред целия свят. Ние сме занесли и сме дали културата и езика на всички останали народи. Не е случайно. Тук е обетована земя.


Свързани публикации

Игнажден
21.12.2019 г.
13891
2

Будната вечер на 21 декември ражда Новата година

Тази вечер на 21 декември настъпва един от най-важните моменти от годината. Тази нощ е Бременна и ако искрено си ги пожелаете то те действително ще ви се случат.
Виж повече
Илиян Бучков: На 21 декември започва астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер
21.12.2018 г.
15744

Илиян Бучков: На 21 декември започва астрономическата Бъдни вечер или БУДНАТА вечер

Тази вечер на 21 декември настъпва един от най-важните моменти от годината. Огъня в древността е приеман като символ на Бога - баща, а нощта е приемана като символ на Богинята - майка. 
Виж повече
Петър Димков
20.12.2015 г.
2181

129 години от рождението на лечителя и будителя Петър Димков

Освен лечител, написал хиляди рецепти за здраве и помогнал на много българи
напълно безплатно да се преборят със заболяванията си, той е първият, който разработва ирисовата диагностика у нас. Петър Димков твърди, че неговият духовен водач е Лев Толстой. Димков е последовател на Беинса Дуно
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12