Търси

Христос е Силата, която всепрониква в чистите сърца и души. Христос е коренната Промяна. Честита Коледа!

25.12.2017 г.
19186
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Честита Коледа на всички! Днешният празник е пореден повод да се замислим над ценностите и приоритетите в нашия живот. Нямаме право, особено при съществуващите днес условия, да честваме такъв празник по старите обичайни начини. Нямаме право да забравяме ширещото се страдание, ширещата се болка и само за момент да си спомним за Христовото Събитие.

Наш дълг е да осъзнаем упадъка на човешката цивилизация днес, дори това да насити мислите ни около Коледната елха. Несъмнено наш дълг е да приемем раждането на Христос в нашите души и сърца, и да не затваряме очите си за страшния упадък, връхлетял т.нар. култура на човечеството. В днешния ден, всеки от нас трябва да се опита да осъзнае пътя, който Исус премина до Христос.

Ние украсяваме своите елхи, повтаряме обичайните думи и фрази свързани с Коледния празник, но всички ние твърде често избягваме да отворим напълно своите очи, избягваме да пробудим напълно съзнаниетo си за нуждата да си кажем: "Тук също има упадък. Къде си Ти, О Христова Сила, Ти Която можеш живо да предизвикаш нов възход?" Само чрез силата на Христос ще бъде възможно да се прониже залязващата цивилизация с онзи импулс, който може да й даде ново възраждане.

В ежедневието ни днес, всеки от нас е отговорен да разгърне своя вътрешен потенциал и духовност, за да подобри живота си, този на своите близки и оттам - на общността, в която се намира. Днес сме заобиколени от множество официални представители на религиозни вероизповедания, хора претендиращи да говорят според Евангелията, но които в наши дни са против всичко, което всъщност се казва за живия Христос в тях.

В днешно време не можем да си позволим повече да почитаме един универсален, един неопределен Бог с името Христос. За хилядите, за милионите хора в настоящето, когато те говорят за Коледния празник, те всъщност не знаят нищо за Христовото Същество в смисъла, който е толкова необходим на нашето време. Трябва да се вгледаме в тези неща ако желаем да разберем истинските причини за падението в съвременните събития и в живота на човечеството вътре в тези събития.

За да намерим пътя от Исус към Христос трябва да търсим чувства и идеи, които нямат нищо общо с човешките различия от какъвто и да било вид на Земята. Такива чувства и идеи не могат да бъдат намерени на повърхността. Те трябва да се търсят там, където туптят духовната и душевната част на човека.

Когато се говори за Коледа днес, още ли съзнаваме онова, което човек би трябвало да съзнава, когато издига своите мисли и чувства към съзерцаване на празника на Христос? Изобщо осъзнават ли хората истинското значение на онова, което навлезе в човешката еволюция при Мистерията на Голгота?
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12