Търси

Христо Нанев: Заветът на Ванга, Лулчев, Слава Севрюкова, дядо Влайчо и Преподобна Стойна е за по-чист живот (ВИДЕО)

17.12.2017 г.
28049
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Ще ви споделя някои мои виждания и разбирания. Ще започна от тук, че може би аз не съм намерил нищо, това го споделих с домакините, които ме поканиха на тази среща, от Портал12, просто съм вървял по следите на тези търсещи хора каквито са Слава Севрюкова, дядо Влайчо, Любомир Лулчев, Ванга...Това, което те са видели, което те са разкрили, съм се опитал да споделя през моя поглед, през моята визия и моя прочит.

Познавах се от тях единствено със Слава Севрюкова, и то за кратко време, за дядо Влайчо бях чувал и тръгнах по неговите следи, нещо подобно стана и при Любомир Лулчев. Миналата година, при гостуването ми (във В.Търново) излъчихме откъс от филм за Лулчев, а сега снимаме неговото продължение. Догодина на пролет завършвам 3-а част на книгата “Пророкът на короната - Любомир Лулчев” и тогава ако имаме щастието да бъдем отново тук ще излъчим продължението на документалния филм.

А, че са безсребърници всички - такива са, с едно изключение - Ванга. При нея няма как. Ако не е на регламент - официално да приема и да бъде като старши научен сътрудник към Института по сугестология, под ръководството на проф.Георги Лозанов, просто нямаше как да се състои. Ванга е преследвана така както са преследвани всички останали ясновидци през тоталитаризма. Интересен беше разказът на една жена, която сподели преди време и това ме впечатли много силно за преследванията над Ванга. Наскоро я срещнах в автобуса, преди 20 години ми разказа тя тази история и бях приятно зарадван да си я припомня: Една кръщелница на Ванга, която има много интересна съдба, нейният баща Пане от Петрич, партизанин, материалист, няма в продължение на 10 години деца и след всевъзможни опити, жена му ги накарва накрая да се срещне с Ванга и Ванга му казва: “Да ти ке имаш дяте, но ке идеш во еди кой си манастир и ке направиш дарение и Света Богородица ке ти го прати”. И действително този партизанин от немай къде отива, прави дарението и след 1 година се ражда тя, тази жена. Живота и се развива много интересно - това са божиите пратеници, които са измолени чрез нашите пророци. И тази жена ми разказва: “Вие не знаете какво беше Ванга от времето преди да стане Ванга, която приема. Нея я гонеха, преследваха, и тъй като баща ми беше станал много близък с нея, веднъж отидохме при Ванга и видяхме една огромна тълпа от хора, които както винаги я чакаха, но дома и беше блокиран от милицията. И тъй като баща ми се опита да я защити, като близък човек на онази власт, те буквално го прогониха и присъствахме на издевателствата над Ванга.

Те я ругаеха, те я хулеха...Дори бяха намерили една кутия с шоколадови бонбони и се тъпчеха с бонбоните и, което не можеха да изядат го тъпчеха с крака пред нея и казваха: “Ти шарлатанке, ти измамнице, ти защо лъжеш хората….!?...” И тогава Ванга стоеше отстрани и тихо си плачеше. Тя не възрази на никого. И след това се разболя, влезе в болница, сериозно закъса със здравето.” Та тогава се намесва Людмила Живкова да и помогне да я възстановят и дава едно рамо на Ванга като я назначават към този институт по сугестология и получава една защита. И ако не е взимането на пари с такса, тя нямаше как да стане световно известната предсказателка, която обиколи Русия...Много я ценят там по знайни причини. И тук ме впечатли и втората история, която ми разказа тази жена за Ванга. Каза: “След време аз се ожених. Имахме ли проблеми, аз се допитвах до нея, тя ме приемаше...Обаче аз нямах деца, минаха 3-4 години и решихме, че ще ходим пак при леля Ванга. Отидохме при нея и тя започна да се моли и каза: “Я ке измолим едно дете из Богородица, както измолих тебе”, и се замоли, замълча и притихна...и каза “Ке го пратят. Момиченце ке биде” ( и действително се ражда нейната дъщеря). Ванга казва: “Когато се роди, ке дойдете да му дам име, иначе няма да го пишете”. И Ванга застана в молитвена поза и
започна да говори с Богородица.

И посегна с ръка….”ей това….не е то….дай ми друго.” Пак се моли, посегна с ръка и по едно време каза - “Да, благодаря, то ке биде”. “Ке го кръстим с най-хубавото име - божието име” Кое? “Мариана.” Как Мариана? Ванга казва “...ух, ти нищо не разбираш, оди си. “ И след време жената разбира - Мария (Св.Богородица) и името на майка и - Ана” - ето какво е вложила Ванга.
Ние сме длъжници към нашите предсказатели, ясновидци и лечители. Ние не успяхме да ги документираме така, както впрочем руснаците успяха да направят един добър (документален) сериал за Ванга, а ние не направихме. Преди време мене ме моли един режисьор да направим филм за Слава Севрюкова. Аз отказах, бях млад още и събирах материали за нея. Сега съм готов, ама никой не ми предлага :) ...Така е в живота.

Защо в България се явяват толкова Божии пратеници?
Този въпрос са ми го задавали много журналисти и на мнозина е задаван. Първото, което си мисля, е че ние в България сме на един особен кръстопът. На един кръстопът между 3 континента. Тук духат много ветрове, и духовни ветрове. Българския народ е по-освободен. Имал съм шанс да работя и в чужбина и зная какви са - малко по-така са хората..., не казвам коне с капаци, но тясно профилирани. Те работят в една област, много добре са подготвени в тази област и в повечето останали не знаят нищо. Ние българите сме малко пенкилер - от всякъде по нещо. Българският дух е по-отворен….малко ще се отклоня. Сега завършвам една книга с регресии, нови регресии, където включвам уникални наистина регресии,
когато хора проговарят на непознати езици, със спомени от предишен живот, пяли са ми песни на непознати езици - с мелодия, с ритъм….

И няма как това да го съчини мисълта на човека в онова състояние на унес, на алфа ниво, на полусън...и ме учудва способността на българските прорицатели как вникват в същината, в дълбините на нещата без да са провели нито една регресия. Например Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) - нито една регресия не е провел, обаче той дава безупречно точна информация
колко време душите престояват в отвъдното.

50 години. Да, регресиите показват средно около 50 години при нормален, без особени перипетии, изкушения и залитания живот. Без големи нарушения. Но Дънов казва: “Стигат и до 500 години.” И тук е прав, защото ако има големи престъпления, убийства или груби нарушения на т.нар. 10 божии заповеди, на нравствения кодекс на човечеството откакто то съществува, тогава престоя там (в отвъдното) е по-дълъг.

Любомир Лулчев казва така:
“Този свят и онзи свят са един свят. Нашето невежество ги разделя.”
Колкото е по-голямо нашето невежество, толкова по-голяма е и границата между двата свята. Безупречно точно! Нашия свят и светът на отвъдното са част от един свят. Наскоро провеждах една регресия, която изключително ме впечатли. Понякога духовни хора, които са отворени към Духа и чрез тях потича информация, ми дадоха следния отговор за живота: Къде е истинския живот? Истинския живот е горе. Добре, ако горе е истинския живот, тук какво е на Земята? Тук на Земята е училището за живот.

Учителя Петър Дънов казва нещо впечатляващо за Лулчев, който е и уникален автор на афоризми: “Ти в предишно прераждане беше Соломон”
Любомир Лулчев казва още една блестяща мисъл за световете и границите на познанието: “Когато едни хора са изкачени на върха, пред тях се открива една огромна перспектива. Те виждат всичко около себе си. В същото време други хора са в низините. Те виждат съвсем други неща. И онези, които са в низините отричат онова, което виждат хората, които са се изкачили на върха.” Съвсем обяснимо за хората с духовен прочит, за хората с отворени канали, в сравнение с тези, които просто на този етап нямат тези източници на информация.
И понеже темата е за безсребъниците, ще се върна на дядо Влайчо. Може би най - силният пример за ясновидец, предсказател и лечител, който е абсолютен безсребреник. И затова е най-преследвания от всички. Вижте как едното върви с другото в една странна симбиоза. Не вземаш пари - вземи страданията. Ще се откажеш ли от тях, хайде да те видим, хайде в Белене, хайде в Бобовдол, хайде ти предсказателю, който...
текста се въвежда....
 
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 1
  • Азсъм
    18.11.2020 г. 23:09
    Няма сфера където комуниста да не се е изявил очерняйки съдбата на хората

Коментари:

Спонсори на Портал 12