Христо Нанев: Пожарът в Нотр Дам е знамение!

16.04.2019 г.
15292
Добавена от: Таня Борисова
Тази сутрин в редакцията на Портал12 се обади Христо Нанев и сподели, че се е събудил в 03.00ч. през нощта, защото не е могъл да заспи след историческото събитие от Франция, снощи, и е записал следния текст:

" Знамение. Някога Хотлер бе попитал "Гори ли Париж?" Ако след 75 години някой трябва да му докладва, рапортът би бил: "Гори, мой фюрер".

Някога един нацистки генерал е спасил Париж. Някога. Но сега изгоря Старата Слава на Франция.  Един "случаен" акт на немарливост, съпоставим само със случайността на рухването на катедралата Света Неделя в България през 1925-а година. 

Един "случаен" израз на престъпна небрежност или на зла целенасоченост на Съдбата.
Старата слава на Париж изгоря в съвременна Франция в престъпна небрежност. След магазините на Шан'з Елизе, изгоря парижката Света Богородица. Сега, когато духът на Франция протестира за Промяна.

Едно успокоение: Преди години се бе самозапалил дворецът на кралската особа във Великобритания...

Много версии ще се градят след края на оригиналната Нотр Дам. Слава Севрюкова някога говореше за войната без фронт между мюсюлмани и християни. Дано за Нотр Дам дьо Пари, тя да греши. Доброто пророчество е избегнало зло прорицание!

Уви, френските власти не успяха да спасят оригинала на един от своите символи - Парижката Св.Богородица е изпепелена. Случайно. А с нея изгоря и се срина историческият надпис, който някога вдъхнови Виктор Юго да напише един от култовите си романи "Парижката Св.Богородица", и този надпис бе:

АНАНКЕ ( Ἀνάγκη, Ananke )  - СЪДБА!

Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай