Търси

Христо Нанев: Посланието на Лулчев днес е нуждата от саможертвен дух в общество

03.12.2019 г.
2818
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Христо Нанев представя своята трета книга от трилогията Пророкът на Короната - Любомир Лулчев. Премиерата ще се състои на 10 декември в град Пловдив във Военния клуб от 18 часа. Разговаряме с писателя дни преди събитието за Лулчев, връзката между него, Цар Борис III и Учителя, посланията актуални и днес и сензациите, които се разкриват в последната част на трилогията:

Г-н Нанев, представяте трилогията Лулчев и правите премиера на последната трета част от нея. Какво да очакваме от новата ви книга?

Това е плод на един сериозен изследователски труд близо 10 години събиране на материали. Тук е не само история, но и скрита информация, която досега някак си е убягвала, защото царският двор е едно потайно място от където трудно се изплъзват съкровените и интимни отношения. Но точно Лулчев е онзи терминатор, който в своите записки прави пробиви в тази област и те са много сериозни - това са интригите в царския двор, това са гузните отношения на Борис 3 и Царица Йоанна, много пъти на границата на развода. Тайният ясновидец се оказва и тайният съветник на царя, който винаги успява да балансира отношенията между короновата двойка.

Означава ли това, че Лулчев играе съществена роля в управлението на държавата по онова време?

Цялата трилогия за Любомир Лулчев идва да му отреди ново място в българската история. Той работи много в България за образователното дело, за откриване на училища, на родилни домове. Негова е и заслугата жените да имат право да гласуват и страната ни се нарежда на едно от първите места в това отношение по онова време. Той обаче е колкото в царския двор, толкова и извън него. Това му дава възможност да разглежда нещата отстрани и не го прави типичният царедворец защитаващ статуквото.

Връзката Учителя - Лулчев - Царя - затвърждава ли се тя в последната ви книга?
Лулчев е проводникът между Учителя Петър Дънов и Царя, което го прави неразбран и до днес, защото излиза извън общо познатото. Царят бяга от Учителя и не иска срещи с него. Една единствена инцидентна среща е имал цар Борис с Петър Дънов. Това се случва на Рилските езера, когато завалява дъжд и Царят кани Учителя и неговите ученици в Чамкория, за да не ги вали дъжда. Така да се каже, това са две различни нива - Царя и Учителя. Свързващото между тях се явява именно Лулчев, който прокарва идеите на Учителя като свои. Само тогава Царят ги приема, защото за него Лулчев е проверен многократно.

Какво струва на Лулчев съдбата на царски съветник?
Това е един живот изпълнен с много напрежение, което му струва първо всички зъби. Лулчев е принуден да пази живота си, който се оказва често на косъм от смъртта.
Три или четири атентата преживява царският съветник. Той трябва да бъде отстранен. Ако беше в наше време, това щеше да се случи от първия път, убеден съм. Нямаше да му простят. Явно в онова време повече са понасяли инакомислещите.

Вие сте изследвали и написали книги за Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, но на Лулчев отделихте 10 години и 3 книги. Защо?
Посланията на днешното време са някои от неговите предсказания, които се припокриват и с тези на дядо  Влайчо и на Слава Севрюкова, с които той се познава. Отделих толкова време на Лулчев, тъй като той е свързващото звено между българските пророци и ясновидци. Лулчев изпраща Царят в края на живота му при Ванга, както и при дядо Влайчо, когато той му предсказва появата на Симеончо. 

Кои са посланията, които ни оставя царският съветник, които са актуални днес?
Лулчев е актуален днес  с неговият саможертвен дух, от който имаме нужда в наше време. Нашето време днес е едно нагаждаческо време, в което ни липсват личности. А личността се изгражда в противопоставянето и смелостта да излезеш пред бурята.
Посланията към нашето време са тези: България ще тръгне напред, когато българите заминали в чужбина се върнат в родината си.

Какво разкривате в третата книга за Лулчев. Има ли нещо, което ще изненада и провокира, така да се каже читателя?
Третата книга за Лулчев, на която аз много държа е един своеобразен прозорец към слабо известното. Тя не е книга за хора със слаби нерви и казионно мислещи хора. Там е изнесен тайният живот на властта по онова време, който е бил много динамичен. Това са тайните наследници на Фердинанд, на Цар Борис 3 и Тодор Живков. Това показва тези управленци в техните несъвършенства. Кои са те ще разберем на Премиерата на книгата на 10 декември от 18 часа във Военния клуб в Пловдив.

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 1
  • Ивелина Коева
    02.01.2020 г. 23:10
    ЧНГ,Таня!ЧНГ,Портал 12!Благодаря сърдечно.С Бог напред и според волята Му.:)

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12