Търси

Христо Нанев: Българските пророци в по-голямата си част са жени

08.03.2019 г.
6988
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Българските пророци в по-голямата си част са жени. Защо е така според вас, като изследовател на феномените у нас?
Не само в нашата история, в световен мащаб е така - жените преобладават като пророци над мъжете и сигурно има причина затова. Според мен това е по-голямата отговорност, която жената носи в себе си. Жените са майки, а мъжете са по-деятелни, войни, които уж променяме света и понякога го объркваме още повече. Чувството на ясновидството е онази важна черта на жената за съхранение на човешкия род, за доброто, за бъдещето.

В наше време не сме интерпретирали и не са се сбъднали все още на дадените пророчества и затова днес нямаме пророчици от нивата на Ванга, Слава Севрюкова.

За мен едно ясновидство е като зрънцето на пшеницата за нас и зрънцето на ориза за Изтока. Малки зрънца, но изхранват цели народи. То подава зрънца за бъдещето, а жените са много добри сеятелки за бъдещето.

Какви зрънца за бъдещето са ни оставили нашите жени прорицателки?
Когато аз говоря за нашите жени прорицателки, аз ще започна по-нестандартно, от една слабо известна светица. Това е св. Рита, която е покровителка на безнадежните каузи и тя е светица на невъзможното.  Това е един образ, чрез който човек разкрива себе си, разсъждава, задава себе си. Често пъти предсказанията са като едно невъзможно, което живота го превръща в реалност. Така ,че как да ги наречем, българските праведници, отварят пътя на невъзможното, за да оцелее  нашата нация. Без тях отдавна да сме погубени.

Ако трябва да те върна на семенцата и това, което жените прорицателки са ни оставили. Има ли нещо, което ги обединява в посланията, като зрънце, което сякаш всички са посяли?
Обединяващото звено е семенцето на надеждата, да се запази вярата за бъдещето. Защото традицията, инерцията на живота, много често ни кара да губим усещането за сетива, за това което ни чака. Често пъти това е продиктувано от клишета, от напразни надежди, изтъркани фрази. А предсказанието е нещо живо. То е абсурдно, често пъти, уязвимо, ранимо и в един миг, когато се превърне във факт е жизнеспасяващо.

Примерно като жените като спасителки на бъдещето, жените като спасителки на България. Едно пророчество, което витае при Слава Севрюкова. Тя казва: “Жена ще ни спаси след 18-та година.” Но дали това ще бъде персона или жената като женското начало, може би второто. Мъжете се опозориха във всичко, включително и в политика, водачество. Жената е друго нещо, тя е по-деликатна, по неподвластна, ако е с феноменални способности.

Сега нека се спрем на някои от имената на жените прорицателки и ти да се спреш на тях. Нека започнем с Преподобна Стойна и какво я отличава най-много като жена прорицателка?
Преподобна Стойна и първата асоциация за нея е летящата пророчица. Няма друга такава, която да бъде известна да ливитира. Значи тя левитира като физическо тяло, но тя левитира и с предсказанията си в бъдещето. Мен ме тресе едно нейно предсказание: Ще дойде време когато водата ще почернее, ще стане като съсирена кръв. Това не ми дава мира, защото явно тя говори за екологичното унищожение, което се задава. Но след това тя казва, че отнова ще се върне бистрата вода. Тя ни напомня да се пазим от самоунищожението.

Нека сега да се спрем на Ванга..?
Това е жената, която прокара пъртината в по-ново време на ясновидството. Ванга беше стожерът, който крепеше народа във времената на пълното отрицание на духа. Във времето на тоталния материализъм се появи един факел и това е Ванга.

Сега да обърнем поглед към Слава Севрюкова..?
За мен тя е най-мистичният ни феномен, стоящ в сянка. Аз тук направих едно нарушение, като я извадих от сянка и си платих затова. Тя трябваше да си остане непозната и тайнствена. Нейната роля беше да се покаже, че по пътя на ясновидството, може да се работи за голямата наука. За съжаление, това не успяха да направят нашите учени при работата си с нея. Нейното предсказание, което сякаш най-силно изниква е нейният призив за събирането на всички българи до 2022-2023 г.

Има ли предсказание за новата жена прорицателка, която ще буди хората и ще посява нови семенца?
Да има такова предсказание за жената, която ще спаси България и която е със свръх-възможности. Ние толкова сме закъсали, че само човек със свръхвъзможности може да ни възстанови. Вероятно женската енергия ще трябва да урегулира мъжкото начало и жената прорицателка ще внесе една деликатност, един финес в нашия свят. Именно женската енергия и любовта е това, което трябва да обедини хората и да ги изведе на едно ново ниво на взаимоотношения.  Това е общият призив на всички жени прорицателки през вековете.
 
 
Интервю на Таня Борисова / Портал12
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12