Търси

Христо AуменнА: Трябва да се насочим към практики, които преобразуват енергиите (ВИДЕО)

28.07.2016 г.
5875
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Само когато съзнаваме е възможно да контролираме съзнателно енергиите. Когато не съзнаваме какво се случва в нас като вибрации и жизнена енергия, ние просто упражняваме навици, несъзнателни модели и реакции. Вселената и всичко в нея постоянно се стреми към баланс - това е естественото състояние. Винаги, когато се получи дисбаланс или леко отклонение, по някакъв начин следва стремеж да се възстанови обратното състояние - на баланс, на постоянен жизнен ток във всяко едно нещо." Това заяви в интервю за Портал 12,  Христо АуменнА (Ico AumennA), създател на интегралната вибрационна практика "Aumenna- Красивото цвете".

Във видеото по темата фокусираме вниманието върху енергетиката в ежедневието, ролята на енергиите в човек и Природата, взаимодействието и контролирането на енергийните потоци и обмен, трансформацията на енергиите, защитата срещу енергийни вампири, постигане на енергиен баланс и трансформиране на сексуалната енергия. 
 
"Енергията в същността си е винаги една и съща.За да съзнаваме коя енергия въздейства в момента, това зависи от обекта на внимание, в който сме се съсредоточили, в дейността, която правим. Всички състояния на енергията са свързани. Енергията минава през материята като поле. Както например един телефон - ти го виждаш като колаборация от пластмаса и метал, и изведнъж има звук, глас, говори човек - едно време това е било невъзможно да се случи. Енергията пропива материята и е част от самата материя, те са едно цяло.", посочва Христо и добавя:
 
" Най-големите предизвикателства на ежедневното енергийно взаимодействие идват от рутинните дейности и задълбаването, зациклянето в тези дейности. Ако професията ни задължава да работим с ума, ние натрупваме умора и напрежение в ума. Ако работим с чувствата и емоциите, натрупваме напрежение в сърцето. Ако работим физическа работа, натрупваме умора и напрежение във физическото тяло. Независимо в коя система е блокажът, той оказва влияние върху останалите."
 
" Ако ние сме един проводник, през който минава поле, когато натрупаме умора и напрежение от ежедневно повтарящата се дейност, те идват като съпротивление на протичането на жизнения ток. Както знаем от Учителя Беинса Дуно - отрицателните енергии творят. Например - нещо те дразни. Ако се съсредоточиш върху самото дразнене и зациклиш в него, ти ще го увеличиш. Но ако се съсредоточиш върху решението на проблема, ти вече използваш дразненето, за да ти обърне фокуса върху промяна, да стане светът с нещо по-добър."
 
Ако всеки ден се стремим да правим света си с нещо по-добър, дори с едно правилно дишане, едно изправяне на стойката на тялото, и това да го усвояваме всеки един ден, то става навик, става сила в нас и светът наистина става по-добър.
 
"В днешно време трябва да се насочим към практики, които да преобразуват енергиите. Тези практики не са нищо ново и са съсредоточени в самия фолклор - песни и танци. Това е най-елементарно и достъпно за всеки. Ако някой се съсредоточи в пеене на песничка за няколко минути, дори да е фалшиво, той минава от концентрация (волево усилие) към медитация. В един момент гласът се отваря и напрежението излиза със самото дихание. В зависимост от това къде усещаш напрежението, е хубаво да смениш дейността, за да има трансформация на енергия. Например дори да клекнеш няколко пъти, пак има трансформация. ", споделя Христо AumennA.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ИНТЕРВЮ:


Свързани публикации

антигравитация
13.01.2016 г.
37966
35

Кубрат Томов си отиде без научните среди да приемат откритието му за преодоляване на гравитацията

В последните месеци от земния си път Кубрат Томов живееше в социална изолация и финансово изнемогване. Благодарение на малкото му останали истински приятели той издава последните си книги
Виж повече
Енергиен детокс
20.01.2016 г.
3346
6

Какво е енергиен детокс и имаме ли нужда от него?

Енергийният детокс е подобен на физическия детокс – освобождаване от всичко токсично и от това, което е неблагоприятно за човека. И както при физическия детокс, така и при енергийния може да се появят физически симптоми, тъй като съхранените енергии са извадени на повърхността, за да бъдат освободени..
Виж повече
Кубрат Томов за човешките ценности
23.01.2021 г.
16779
3

Кубрат Томов: Има йероглиф за криза, който е с два смисъла – единият за опасност, а вторият за промяна към добро

В психологията е посочено, че именно ценностната система управлява всеки човек и всяко общество, но тя при нас е сбъркана. Това заяви в последното си интервю преди да си отиде от този свят философът и еозтерик Кубрат Томов.
Виж повече
енергийна зависимост и обвързване
21.07.2021 г.
10982
2

Какво са енергийните обвързвания и как ни вредят? – Част 1

Опасността от обвързването на енергиен план е не само в спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи.
Виж повече
Босненска пирамида на Слънцето
29.06.2016 г.
8087

Пирамидите в Босна стимулират духовните сетива и активират здравето на човек (ИНТЕРВЮ)

Чрез георадар открихме, че вътре в тези блокове има кварцови кристали. А под тези блокове има потоци от подземни води. Знаем, че когато водата се движи, тя освобождава енергия. Тази енергия се удря в кварцовия кристал и го активира. Той е обграден от керамика, която резонира и това резониране генерира електро-магнетични полета, обясни Д-р Османагич
Виж повече
Коментари 3
 • Зорница Найденова
  01.08.2016 г. 14:04
  Движение и разнообразие трябва, иначе се получава застой. Защо напоследък хората са забравили да пеят и танцуват? Мечтая си едновремешните седенки, за които толкова съм слушала и чела, да се появят отново! Ама да се набляга наистина на песни, танци и приятни разговори, а не на ракията и оплакването. :L
 • Анели
  30.07.2016 г. 08:55
  Даммм, според мен непосредствено до офис пространствата трябва да има и множество стаички, наредени примерно по фън шуй, където, който иска, вместо да пуфти цигари навън, да влиза и за презарежда пълноценно :)
 • Лили
  28.07.2016 г. 20:35
  Харесва ми как приема различните нюанси на "разпускане"... не анатемосва никого, както правим ние, повечето хора.

Коментари:

Спонсори на Портал 12