Търси

Хората са като манталитет на нивата на определени чакри (СПИСЪК + ВИДЕО)

31.12.2016 г.
3350
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви част от лекцията за "Древното познание" на Мария Арабаджиева, която фокусира вниманието върху чакрите, циркулиращата енергия и типовете хора.

"Основните енергийни точки на човека са чакрите, но те какво представляват? Има разни хора, които обясняват как се отваряли чакри, пускала се кундалини. Чакрите са концентрация на енергии, енергийни точки, които се ползват за определени цели, за да може човек да борави, да свири като хубав инструмент, а кундалини е енергията, която свързва тези чакри. Тя не може да бъде пускана, защото не трябва, нито чакрите да са отваряни.", посочва Мария Арабаджиева и добавя:

"Един мой учител и посветен обичаше да казва: Би ли живял в къща без прозорци и врати, а наоколо бродят крадци? Същото е да ви отворят чакрите и да ви пуснат кундалините – това е пълно сравнение. Вибрацията, която се отразява от Вселената, съответно се отразява и на съответните чакри, а чакрите като концентрация на енергия съответстват на видовете хора."

Има древни теории в книги, които обясняват, че хората са като манталитет на нивата на определени чакри:

Първа чакра – това е кастата на т.нар. работници. Това са хората, които живеят, за да ядат, спят и просто да си продължат рода. Абсолютно за нищо друго не се замислят освен за това.

Втора чакра – това са хората наречени търговци. Те вдигат шум - говорят, събират се, правят събрания, търчат нагоре-надолу.

Трета чакра – това са войните. Те са за името, за хората, за българите, великите сме ние и т.н.

Забележете – 1, 2, 3 каста – това са нисшите чакри и нисшите касти. Те нямат магически способности. Тези хора не могат да проумеят нито вибрациите, нито могат да бъдат посветени. За да можете да влезете в състояние на посвещаемост, трябва да вибрирате на енергията от 4-та до 7-ма чакра.

Четвърта чакра – това са екстрасенсите. Тези хора вече имат сетивност да проумеят, че всичко е енергия и всичко така се пресъздава. Тези хора обаче имат един проблем – твърде емоционални са. Много емоции изхвърлят от себе си и затормозяват възприемането на вибрацията от Вселената.

Пета чакра – това са лечителите. Те вече са свръх развити. Те знаят законите, осъзнават всичко, но са хладни и безразлични. Така бихме ги нарекли, т.е. ако някой дойде и каже „Помогни му на тоя.“, той ще каже „Той върви по пътя си. И аз вървя по пътя си. Подайте си ръка, но няма да го бутам по пътя.“

Шеста чакра – третото око – това са алхимиците.

Седма чакра – тя е на друидите. Тези, които вече са в състояние.


Има и т.нар. нулева чакра и осма чакра, но повече по темата вижте в цялото ВИДЕО:
 
Коментари 3
 • Drago Janakiev
  03.01.2017 г. 01:49
  Неможеш с логика и прагматика да осъзнаеш сътворението :)
 • Живко
  31.12.2016 г. 14:21
  Много интересна и отваряща врати (портали) лекция !!!:N
 • Явора
  31.12.2016 г. 12:08
  :N :S

Коментари:

Спонсори на Портал 12