Търси

Холистичният лечител Дончо Кръстев: Всяка изявена енергия е спирала

16.04.2019 г.
5656
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дончо Кръстев е бакалавър по хуманна медицина, терапевт, холистичен лечител, инструктор по кунгфу, стил Шон Донг Во Дао. Методиката му, представена в книгите „Танцът на спиралата”, „Танцът на спиралата - йога на безкрая” и „Танцът на спиралата - вълшебна приказка”, лекува човешкото тяло на всички нива. Тя е базирана на древни даоистки практики за здраве и дълголетие, обединява източната и западната мъдрост, философски концепции и Космогония. „В книгите си съм включил комплекси от упражнения със завъртане в осемте посоки на света – север, юг, изток, запад, северозапад, югоизток, югозапад, североизток. Докато ги практикува човек получава необходимото количество и качество енергия, повишават се вибрациите на тялото, елиминират се емоционалните и ментални блокажи”, казва Дончо Кръстев.

Целебният метод „Танцът на спиралата” идва в медитация
Методиката му “Танцът на спиралата” използва древното знание, но го синхронизира с настоящата действителност, енергийни, душевни и духовни потребности на хората. „През 1990 година открих трактата на Лао Дзъ. Той ми звучеше толкова мистично, но и много близко до мен. Няколко пъти го препрочитах, докато не го разбрах със сърцето си. Впоследствие, когато видях едно мое предишно съществуване на Земята, проумях защо се е случило така... Същата година започнах да практикувам бойни изкуства и да изучавам източна и западна философия. Така се запознах с “Идзин”,” Книгата на Промените” и започнах да я изучавам. На нейна база създадох езотеричния си трактат в стихове „Пътник”. С течение на години открих някои несъответствия в “Книгата на Промените”. Започнах да търся къде е проблема. Същевременно практикувах един уникален комплекс от Даоистката йога, който учителя ми по кунгфу Красимир Василев ми беше преподал. Нарича се “Осем къса коприна”. Усещах, че има нещо и в него, което не пасва добре като енергетика на настоящия космически момент”, споделя лечителят. Веднъж преди 8 години, докато медитира получава прозрение. След това започва да пише новата „Книга на промените” – „Танцът на спиралата”, която обяснява промените на Земята и Космоса, обяснява въобще смисълът на живота и принципите, които действат в него.

Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот и скритите сили, които ги предизвикват. От нея може да разберем причините за всяка заплетена ситуация и да намерим изход. Дончо обяснява, че всяка изявена енергия е спирала и това може да се види в растежа на дърветата, в полета на птиците, във въртенето на Земята, структурата на клетките, в ДНК. „Ние сме изградени от тази спирала по видим и невидим начин. Танцът на спиралата” използва космическите енергии, които са навсякъде около нас и в нас”, казва Дончо. Той е убеден, че методиката помага на човек да разбере ролята си в живота тук и сега, да осъзнае в кой етап от живота си се намира и какви най-адекватни решения и действия да предприема, да разтълкува миналото си и да види бъдещето, да живее правилно и осъзнато в настоящия момент.
По думите на лечителя, изпълняването дори само на някои от упражненията тонизира, зарежда с енергия и гарантира здраве и дълголетие. „За всеки проблем, не само здравословен, има упражнение. То се изпълнява в определена посока осем пъти. Осемте елемента на Сътворението са небе, земя, огън, вода, дърво/вятър, гръм, планина, езеро. Те са следствие на другите четири основни принципа, на които е изграден света – огън, земя, вода, дърво/вятър. Четирите основни елемента са проявление на двете космически енергии Ин и Ян. Идеята на „Танца на Спиралата” е, че всяко растение, животно, човек се характеризира с един от осемте основни елемента, освен, че съдържа в себе си останалите седем”, обяснява Дончо.

Холистичният лечител казва, че системата му е откровение за смисъла на живота в новото време, която дава познание за нас самите и за света около нас. С помощта на упражненията – „Танцът на спиралата”, създадени от него, човек може да увеличи постиженията във всички сфери на човешката дейност– за по-високи физически постижения в спорта, в изкуствата, в науката.
 
Специалните движения, които са съобразени с новата енергетика на Земята и Слънцето лекуват, отключват ясновидство и телепатия, удължават живота.
 „Като използва „Танцът на спиралата”, човек става творец на собствения си живот. Превръща се в един по-осъзнат индивид, който отключва скрития си потенциал, започва да твори и допринася по-голяма полза за обществото, като помага за неговото развитие и усъвършенстване.”
Танцът на Дончо е древно знание, според което от всяка посока идва определен вид енергия. Той разкрива, че в много древни практики, религии и култура е съществувал танц, свързан с осемте посоки на света. „Всичко тече, всичко се променя.

Единственото, което не се променя, е самата промяна. Тази истина е била известна на древните мъдреци. За да е добре човек, трябва да е в тон с промените в себе си и в околния свят”, казва лечителят. По думите на мистика, живеем в период на квантов преход и енергията на Земята и Галактиката вече са различни, а 5-те елемента – огън, вода, земя, дърво/вятър и метал се трансформират в 4. „Елементът метал изчезва, по-точно повишава енергетиката си и се трансформира в огън и вода. Затова и децата вече се раждат с по-малко желязо в кръвта. Калцият в костите на хората също намалява за сметка на силиция. Увеличава се лимфната течност в телата.

Проблемът е, че хората трудно се хармонизират с настъпващите промени. Имунната им система се срива, а начините, чрез които се опитват да възстановят здравето си – с приемане на хранителни добавки  и лекарства, имат слаб или краткотраен ефект. Оттам произтичат и постоянната неудовлетвореност при много от тях, хроничната умора и отлив на енергия от тялото. Новите, трудно лечими заболявания не се повлияват от познатите досега лекарства и методи. Проблемите при отделния човек рефлектират в обществото, тъй като „неизправност” в отделната клетка се отразяват на целия организъм. Той заболява, ако не се вземат навременни и адекватни мерки.” Дончо е написал и лечебни стихове, като всеки от тях е свързан с определен елемент. И когато някой има здравословен проблем, може да казва тези стихове като мантра.

Специалните упражнения отключват ясновидство и телепатия
„През 1999 г. се случи една уникална подредба на планетите спрямо Галактическото слънце. Оттогава вибрациите на Земята започнаха да се повишават. За да сме в баланс с планетарните промени и по-високите вибрации, се налага да станем по-добри към себе си и другите, да не се гневим, да не проявяваме агресия, да разберем връзката и неделимостта си с универсума.  И това може да се постигне с упражненията, описани в книгата, които повишават вибрациите на телата ни, премахват емоционалните и ментални блокажи, синхронизират ги с промените в галактиката. Ако не го сторим, ще последва деградация и разпад на физическото тяло”, казва Кръстев. Всъщност смърт няма, обяснява Дончо. Казва, че има преход и вечен живот. И който започне да играе танца на спиралата, го разбира. Отключват се способности като ясновидство и телепатия.  Освен  физическите ползи от  упражненията, произнасят се мантри, които повишават осъзнатостта ни и душевния комфорт. Дух, душа и тяло се обединяват в едно цяло. 
В книгите на Кръстев е представен и новият календар и движението на космическата енергия през дните. Както и новите планетарни влияния върху Земята. Разтълкувани са и значенията на символите на Кръста и Соломоновия печат. Обяснена е и трансформацията на учението за „5-те елемента”, която довежда до тотална промяна в неконвенционалната медицина и философските концептии на изтока и Запада. Не на последно място идеята, която „Танцът на спиралата” носи, е, че всичко е любов и безкраен вечен живот.

Очаквайте още – За енергийните градини, които създава Дончо с  познанието от Танцът на спиралата и  кога е най-благоприятно да се садят растения, за да притежават целебна сила.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12