Търси

Херувимите променят влиянието на Гълфстрийм, като част от по-далечна цел

16.08.2019 г.
4620
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Херувимите ( с по-малко участие и на серафимите) вече започнаха да променят влиянието на океанското течение Гълфстрийм, като част от по-далечна цел. 

Забавяне на Гълфстрийм вече е факт - мащабното атлантическо течение, което пренася топъл въздух и вода от източното крайбрежие на Северна Америка до северозападна Европа, ще доведе до мащабни климатични изменения, като ще се случи в синхрон с други природни явления от Север.

Забавянето на Гълфстрийм ще има сериозни последици от двете страни на Атлантическия океан. Европа ще има по-студени зими, докато източната част на САЩ и Флорида ще бъдат изправени пред нови рекорди за топлина. Освен това този процес ще влоши ефектите от повишаващите се нива на морето в Северна Америка.

Проблемът е свързан пряко с ускореното топене на гренландските ледници. В резултат на това много прясна вода, която забавя циркулацията на океана, навлиза в океана.

Сред климатолозите няма консенсус за това кога Гълфстрийм сериозно ще се забави или напълно ще спре. Някои климатични модели прогнозират, че това ще се случи през следващите 10 години, но повечето експерти се съмняват в тези прогнози.

Спирането на Гълфстрийм ще има катастрофални последици най-вече за Северна Америка и крайбрежията на Западна Европа.Мнозина от учените са съгласни, че за разлика от стопяването на ледниците или повишаването на морското равнище, Гълфстрийм може да спре много рязко след достигане на преломна точка. Според климатичните реконструкции това вече се е случвало в миналото и е било основна причина за огромни преселение на народите и редукция на населението в някои области.

Гълфстрийм има средна температура от 27 °C и е широко не повече от 80 km. Скоростта му е 1,8 m/s, но постепенно се забавя, отивайки на север. Средната годишна температура е от 7 до 15 °C. Солеността му е 35,5‰. Течението пренася около 30 милиона m3, което е повече от общото количество вода във всички реки на Земята.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

висши духовни същества - йерархия
11.04.2017 г.
10727

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

Рулдоф Щайнер, за който Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва, че е прерпденият Питагор, извършва в периода 1912-1914-а година едни от най-дълбоките духовни и езотерични изследвания на автентичното Християнство. Той казва, че занапред човешките същества ще изживеят своята среща с Христос направо в етерния свят на Земята
Виж повече
В цялата вселена има само една Земя, едно Небе и едно Слънце
19.09.2017 г.
4488

Учителя: В цялата вселена има само една Земя, едно Небе и едно Слънце

Бог не гледа на лице, но на сърце. Той не гледа на формата и на големината на човека, но на съчетанието на Божествените сили, които се изявяват чрез душата му
Виж повече
Дионисий Ареопагит
26.06.2019 г.
4195

Дионисий Ареопагит: Всичко в света е подчинено на мъдра Причина, която е извън света

Словото му е зад пределите на човешкия разум. Живял е в Сирия и в Египет, в първи век след Христос; по-късно отново е живял, към пети век. Изучил е висшия гносис, получил  изключително дълбоко откровение за великите Божии тайни.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12