Херувимите променят влиянието на Гълфстрийм, като част от по-далечна цел

16.08.2019 г.
8066
Добавена от: Борислав Борисов
Херувимите ( с по-малко участие и на серафимите) вече започнаха да променят влиянието на океанското течение Гълфстрийм, като част от по-далечна цел. 

Забавяне на Гълфстрийм вече е факт - мащабното атлантическо течение, което пренася топъл въздух и вода от източното крайбрежие на Северна Америка до северозападна Европа, ще доведе до мащабни климатични изменения, като ще се случи в синхрон с други природни явления от Север.

Забавянето на Гълфстрийм ще има сериозни последици от двете страни на Атлантическия океан. Европа ще има по-студени зими, докато източната част на САЩ и Флорида ще бъдат изправени пред нови рекорди за топлина. Освен това този процес ще влоши ефектите от повишаващите се нива на морето в Северна Америка.

Проблемът е свързан пряко с ускореното топене на гренландските ледници. В резултат на това много прясна вода, която забавя циркулацията на океана, навлиза в океана.

Сред климатолозите няма консенсус за това кога Гълфстрийм сериозно ще се забави или напълно ще спре. Някои климатични модели прогнозират, че това ще се случи през следващите 10 години, но повечето експерти се съмняват в тези прогнози.

Спирането на Гълфстрийм ще има катастрофални последици най-вече за Северна Америка и крайбрежията на Западна Европа.Мнозина от учените са съгласни, че за разлика от стопяването на ледниците или повишаването на морското равнище, Гълфстрийм може да спре много рязко след достигане на преломна точка. Според климатичните реконструкции това вече се е случвало в миналото и е било основна причина за огромни преселение на народите и редукция на населението в някои области.

Гълфстрийм има средна температура от 27 °C и е широко не повече от 80 km. Скоростта му е 1,8 m/s, но постепенно се забавя, отивайки на север. Средната годишна температура е от 7 до 15 °C. Солеността му е 35,5‰. Течението пренася около 30 милиона m3, което е повече от общото количество вода във всички реки на Земята.
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

11.04.2017 г.
17562

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

Рулдоф Щайнер, за който Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва, че е прерпденият Питагор, извършва в периода 1912-1914-а година едни от най-дълбоките духовни и езотерични изследвания на автентичното Християнство. Той казва, че занапред човешките същества ще изживеят своята среща с Христос направо в етерния свят на Земята
26.06.2019 г.
6722

Дионисий Ареопагит: Всичко в света е подчинено на мъдра Причина, която е извън света

Словото му е зад пределите на човешкия разум. Живял е в Сирия и в Египет, в първи век след Христос; по-късно отново е живял, към пети век. Изучил е висшия гносис, получил  изключително дълбоко откровение за великите Божии тайни.
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12