Търси

Гравитационни аномалии потвърждават наближаването на мистериозна планета в Слънчевата система

11.04.2016 г.
4966
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
НАСА отхвърли информацията, публикувана в редица интернет издания по целия свят, че космическият кораб от мисията Касини, изследващ Сатурн и дълбините на Слънчевата система, да е силно увреден заради необичайни аномалии в орбитата на планетата. В официално изявление НАСА съобщава, че в момента космическият кораб вече не изпитва необясними отклонения в своята орбита около Сатурн и работи в нормален режим.

Мистериозните аномалии в орбитата на Касини може потенциално да се обяснят с гравитационно дърпане от теоритично съществуващата масивна нова планета - 9 в нашата Слънчева система.

„Неоткритата все още планета, която е все още дори извън орбитата на Нептун, се предполага от учените, че се движи в широко разтеглена траектория и има 10 пъти масата на Земята, което следва да се отрази на орбитата на Сатурн, но не и на Касини", заяви Уилям Фокнър, планетарен учен в JPL. Фокнър се позовава на аналитична информация и данни с висока точност на космически апарати и навигация на НАСА.

Влиянието на новата планета върху Земята
Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения. За съжаление космическата мисия Касини се очаква да работи ефективно до края на 2017, когато ще изчерпа наличното си гориво и няма да може да предаде прецизни данни през следващите години.

Мисията на Касини-Хюйгенс е съвместен проект на НАСА, Европейската космическа агенция и Италианската космическа агенция, която изучава Сатурн и региона на Нептун от 2004-а година насам.
 

Свързани публикации

нова планета в Слънчевата система - широка орбита - научни открития 2016
21.01.2016 г.
13590
5

Астрономи признаха доказателства за планетата Нибиру, очакват да стане видима след 5 години!

На този етап тя не може да бъде видяна със съвременна оптична техника. Смята се, че след 5 години астрономите ще могат да я видят през телескоп.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12