Търси

Големите трудности раждат големи стремежи

16.08.2016 г.
2182
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Спортът и музикалното изкуство си подават ръка на 10.09.2016 г. в София. Фондация „Идея Вита” организира благотворителен концерт под мотото: „Деца помагат на деца, за да живее мечтата” и предоставя безплатно своята зала за целта.

Децата към фондация „Огънят на Орфей” – гр. Пловдив са стипендианти на фондация „Идея Вита” за Лятна Академия на изкуствата и лауреати на множество награди. Те ще подарят на децата от детската школа на ВК „Тетевен Волей” концерт с кауза да се съберат средства за новия спортно-състезателен сезон 2016-2017. Средствата ще бъдат използвани за нови екипи, специалисти, режийни за зали и др. Школата и клубът си търсят и спонсори, които да ги подкрепят дългосрочно, за да могат децата да участват в лагери, контроли и състезания в чужбина, което досега не е било възможно по финансови причини, въпреки многобройните покани.
Малки и големи са добре дошли на концерта „Деца помагат на деца, за да живее мечтата” - заповядайте!А ето как започва историята за мечтата...

Имало едно момче, родено в малко балканско градче. Момчето се ражда преди определеното му от лекарите време и има здравословни проблеми с дишането. Било е с крехко здраве, болнаво и с астматични пристъпи. Всичко това се случвало до момента, когато един лекар посъветвал родителите му да го запишат да тренира някакъв спорт – като последна мярка за подобряване на здравето.

Избрали волейбол. Усилията и усърдието на момчето в тренировките дали много бързо резултат и момчето напълно оздравяло. Това чудо, което медицината не могла да направи, направил волейболът. Зародила се една детска мечта – когато момчето порастне, да направи така, че да помага и на други деца да са здрави чрез спорта.

Волейболна школа гр. Тетевен

През 2008-ма година започва сбъдването на мечтата. Вече порасналото момче, дипломиран юрист, основава ВК „Тетевен волей” и със собствени сили и средства започва изграждането на детска школа и представителни отбори. Делото е трудно, защото градчето е малко, няма финансиране, специалисти, треньори и т.н. – все необходими условия за реализиране на една подобна мечта.

Но младият мъж е упорит, устремен, вярващ и пълен с енергия. Това привлича няколко сърцати хора, които го подкрепят и му помагат в делата – предимно на доброволни начала. Дори създават и местна съдийска колегия. Децата от школата лавинообразно нарастват, работи се много и успехите не закъсняват. Те са истински прецедент в историята на волейбола в България.

Ето и фактите:
Волейбол се играе навсякъде – дори на улицата се опъва мрежа между две къщи и децата играят. Подобно на малките бразилчета, които ритат топката по прашните улици, а като пораснат, големите европейски клубове дават милиони за талантите им. Е, тетевенските деца засега стигат само до юношеския национален отбор на България, в който тази година участват 4-ма младежи.
 
Името на момчето е Иван Цветков – Президент и Председател на УС на ВК „Тетевен Волей”. Ето как мечтите се сбъдват. Сега. Дори и в България.

Добре е такива истории да се разказват и показват, за да вдъхновяват и други да мечтаят и да живеят мечтите си. А историята с мечтите продължава…
 
Коментари 1
  • Пламен Петков
    17.08.2016 г. 11:42
    ето това са позитивни събития, случващи се тук и сега!:)

Коментари:

Спонсори на Портал 12